Hero 'democratie' Brinkman is enig bestuurslid binnen zijn partij

Geen categoriemei 11 2012, 15:20
Is dat even pijnlijk. Zo de mond vol over democratie binnen de PVV, blijkt dat hij het voor zijn eigen partij óók gewoon in zijn eentje doet. Dat blijkt uit de gegevens van de Kamer van Koophandel.
We dachten: de fout die hij Wilders verwijt, zal Brinkman toch niet maken? Nou, wel dus (PDF). De Stichting vrienden van de Onafhankelijke Burger Partij heeft maar één lid. Wel nobel: De stichting heeft niet „het doen van uitkeringen aan de oprichter of aan hen die deel uitmaken van organen van de stichting” tot doel. Groetjes, Hero Brinkman, thans voorzitter, penningmeester, secretaris en sympathisant van de stichting.
Brinkman reageert furieus op het nieuws. „Ik moest in no-time een stichting uit de grond stampen om mijn medewerkers te kunnen betalen. Denk je nou echt dat ik zo stom ben om dan naast mezelf meer mensen in het stichtingsbestuur te zetten? Zoals ik al eerder heb aangegeven: na 12 september krijgt de Onafhankelijke Burger Partij een eigen bestuur en daar zal Hero Brinkman niet in zitten.”
Overigens hebben we geprobeerd ook de gegevens te achterhalen van Brinkmans partij, want deze stichting is slechts de manier waarop zijn geld binnen komt. Die zijn helaas nog niet inzichtelijk via de KvK. Wel is het KvK-nummer al beschikbaar. Wat opvalt is dat hij de eer heeft als enige partij gevestigd te zijn op Binnenhof 1a te Den Haag, het adres van de Tweede Kamer. Alle andere partijen hebben op dat adres alleen de stichting gevestigd die de fractieondersteuning regelt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten