Laat de nertsenhouderij in Nederland

Geen categoriemei 01 2012, 17:48
Verbod is niets anders dan linkse hypocrisie.
In 2009 besloot een meerderheid in de Tweede Kamer dat er een einde moet komen aan het houden van nertsen. Het verbod moet nog door de Eerste Kamer worden goedgekeurd. Laten we hopen dat ze daar niet zo stom zijn om met het verbod in te stemmen.
SP, PvdA, PVV, GroenLinks, D66 en Partij voor de Dieren vinden het onaanvaardbaar dat deze wilde dieren in een kooi worden gehouden enkel voor hun bontvelletje. Daarom moet de nertsenhouderij in Nederland maar worden verboden. Natuurlijk, het is moreel discutabel om beesten af te maken wanneer dat niet 'noodzakelijk' is.
Gek genoeg vinden deze partijen het een stuk minder erg dat er beesten worden geslacht vanwege hun vlees dat wij niet nodig hebben. Sterker nog: niet alleen de noodzaak ontbreekt, onze overmatige vleesconsumptie heeft volop negatieve effecten voor de gezondheid. En dat kan van het dragen van bont niet worden gezegd.
De enige manier waarop het verbod op nertsenhouderij in Nederland voor verbetering zou zorgen, is wanneer het tot gevolg zou hebben dat de bontconsumptie afneemt. En dat is wel een heel naïeve gedachte. De consument wil gewoon bont en zal er echt niet minder om kopen wanneer het niet van in Nederland gefokte diertjes afkomstig zal zijn. De pelsdierenhouderij verplaatst zich gewoon naar het Oosten, waar men een stuk minder oog heeft voor dierenwelzijn dan wij hier.
Behalve meer dierenleed heeft het verbod op nertsenhouderij nog een ander kwalijk gevolg. Namelijk, het wegvallen van ee enorme inkomstenpost op de Nederlandse balans. Wim Verhagen, directeur van de Nederlandse Federatie van Edelpelsdierenhouders:

„Wij willen ... gewoon doorgaan met het fokken van nertsen waarmee wij elk jaar, zonder een cent subsidie te ontvangen, 300 miljoen euro toevoegen aan de exportbalans en 50 miljoen euro aan de Nederlandse schatkist.”

Nerstenhouderij verbieden is gewoon een linkse droom die niets verbetert en veel geld gaat kosten. Laten we hopen dat het niet zover komt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten