Mona Keijzer steeds populairder

Geen categoriemei 12 2012, 16:00
Kan ze Sybrand Buma verslaan?
Steeds meer CDA-kiezers zien Mona Keijzer wel zitten als partijleider van het CDA. Nu zijn het niet de CDA-kiezers, maar de leden die mogen bepalen wie van de zes kandidaten doorgaan naar de tweede ronde van de lijsttrekkersverkiezingen, maar het veelbelovende talent Keijzer maakt een serieuze kans.

Wethouder Mona Keijzer uit Purmerend groeit in populariteit onder de CDA-kiezers. Volgens een vandaag gepubliceerde peiling van Maurice de Hond geeft 30 procent van de kiezers de voorkeur aan haar als lijsttrekker, tegen 15 procent vorige week dinsdag.

Daarmee scoort ze bijna net zo goed als fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma, die onder 32 procent van de CDA-kiezers populair is. Over een klein weekje (18 mei) weten we of er een tweede ronde komt en wie de concurrent wordt van Buma.
Het frisse geluid van Keijzer wordt kennelijk erg gewaardeerd, zowel door de leden als door de kiezers. Het CDA doet er daarom goed aan alvast een plekje hoog op de kieslijst te reserveren voor Keijzer, mocht ze niet de nummer één worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten