Ruudje, bedankt

Geen categoriemei 14 2012, 15:15
Na ruim 18 seizoenen profvoetbal komt er een einde aan de carrière van Ruud van Nistelrooij. Het lichaam wil nog wel, maar de voeten laten niet meer van zich spreken.
Gisteravond zond Eredivisie Live nog een schitterende reportage uit over Van Nistelrooij in Málaga. Hij was na een waanzinnig succesvolle periode in Manchester en een indrukwekkende serie bij Real Madrid geblesseerd geraakt, en belandde bij Hamburger SV. Dat werd geen succes, verre van zelfs. Er kwam een aanbieding uit Spanje, het land dat Van Nistelrooij al zo goed kende. Waar hij grootse successen had geboekt. Waar hij topscorer werd, twee landskampioenschappen vierde en een Spaanse Supercup pakte. Van Gol nam het vliegtuig terug maar kwam na negen wedstrijden alweer buiten het team te staan. De goalgetter had slechts één doelpunt gemaakt bij de club die ambitie toonde om in de Champions League te belanden.
Van Nistelrooij had het scoren verleerd maar het verliezen geleerd. Wilde hij vroeger nog wel eens een schoen door de kleedkamer gooien of na een slechte wedstrijd in huilen uitbarsten, nu nam hij zijn verlies. „Vergeet niet dat je belangrijk blijft”, zei trainer Manuel Pellegrini. Van Nistelrooij voegde zich zonder morren in zijn nieuwe rol van nestor. Hij kwam uiteindelijk nog tot het alleszins behoorlijke aantal van 28 wedstrijden, maar moest vaak genoegen nemen met een invalbeurt en wist daarin bovendien slechts vier keer te scoren.
Het Europees Kampioenschap mocht de Geffenaar op zijn buik schrijven, zo had bondscoach Bert van Marwijk hem in maart medegedeeld. „Ik wilde Ruud tijdig op de hoogte brengen, want bij een speler met zijn staat van dienst moet je daar niet in mei mee aankomen.” Wederom schikte de spits zich. „Ik ben fit genoeg, kan in feite alles spelen, maar sta bij Malaga niet in de basis, zo is het ook. Dan wordt het moeilijk om je ambities voor het Nederlands elftal te houden.”
Natuurlijk zat het eraan te komen. Het doelpuntenmoyenne van weleer was allang naar beneden bijgesteld. De berusting in zijn nieuwe rol sprak boekdelen. Vandaag hakte hij de knoop door: de voetballer Ruud van Nistelrooij is niet meer. Van the man gaat genieten van een welverdiend voetbalpensioen.
Ruudje, heel erg bedankt voor alles wat je voor de Nederlandse voetballiefhebber betekend hebt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten