SP-totem Marijnissen sluit GroenLinks uit

Geen categoriemei 21 2012, 16:59
Zelfgekozen isolement
De verkiezingscampagne is nog niet eens begonnen, maar bij de SP zijn ze alweer druk bezig andere partijen uit te sluiten. Ome Jan Marijnissen - u weet wel, die gezellige worstendraaiende maoist - spreekt een veto uit over mogelijke samenwerking met de Kameraden van GroenLinks. De reden? Het Kunduzakkoord:
Marijnissen beschouwt GroenLinks niet meer als links, nu die partij het Vijfpartijenakkoord over de bezuinigingen heeft ondertekend. Hij noemde GroenLinks "een elitepartij, geleid door hoogopgeleide mensen, die geen oog hebben voor mensen die anders in het leven staan".
We mogen aannemen dat hetzelfde geldt voor de andere vier partijen die het akkoord hebben ondertekend - anders blijft er van de redenatie van Marijnissen immers wel erg weinig over. Maar als behalve GL ook VVD, CDA, D66 en CU niet langer als gesprekspartner gezien mogen worden, is het voor de SP welhaast onmogelijk om nog een werkbare coalitie te smeden. Zo krijgen we de gekke situatie dat de partij die momenteel volgens een van de peilingen aan kop gaat in de race om het Catshuis in feite nu al aangeeft ook na de verkiezingen weer gewoon in oppositie te willen gaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten