Spanjaarden nationaliseren probleembank

Geen categoriemei 09 2012, 17:00
De poep raakt de ventilator. De Spaanse overheid is voorbereidingen aan het treffen om BFA-Bankia uit zijn lijden te verlossen. Deze bank kwam in 2010 voort uit de samenvoeging van zeven banken die een overdosis slechte kredieten beheren.

El Gobierno de Mariano Rajoy prepara la conversión en capital de los 4.465 millones de euros que inyectó a la entidad a través del Fondo de Reestructuración Ordenada Bancaria (FROB) para apoyar la fusión de las siete cajas de forman el grupo Banco Financiero y de Ahorros (BFA). Esto supone la nacionalización parcial de Bankia, que se ejecutará a cierre de mercado, a las cinco y media de la tarde, según fuentes solventes consultadas por ABC.

Als het waar is, dan gaat de Spaanse overheid dus vandaag al 4,5 miljard euro in de bank proppen teneinde de neergang van de Spaanse bankensector een einde toe te roepen. Het is absoluut niet gezegd dat het ze gaat lukken. Dit zou wel eens de eerste duidelijke stap kunnen zijn richting een Spaanse graai in het Europese noodfonds.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten