True story: Wilders is een politiek vandaal

Geen categoriemei 24 2012, 10:15
Vertrekkend CDA-Kamerlid Mirjam Sterk haalt uit naar Geert Wilders en zijn gestekker. Hij is een politiek vandaal. Eens!
CDA-Kamerlid Sterk komt niet terug in de Kamer na de verkiezingen van 12 september. Maar voordat ze vertrekt wil ze kwijt dat de samenwerking met de PVV niet voor herhaling vatbaar is. In een kort interview met de Volkskrant zegt ze dat wat Wilders gedaan heeft politiek vandalisme is. "In deze moeilijke tijden moet je voor het algemeen belang staan en het platte partijbelang terzijde schuiven. Dat heeft de PVV niet gedaan."
Daar heeft ze gelijk in. Het kan maar niet genoeg worden benadrukt: Geert Wilders heeft Nederland in de steek gelaten door het kabinet-Rutte op te blazen, waardoor we nu opgescheept zitten met een behoorlijk progressief en lastenverzwarend Kunduz-akkoord. Om te huilen is het. Dank u wel, ome Geert, dat u heeft gekozen voor het partijbelang boven het landsbelang.
Het gestekker is electoraal gezien een briljante actie van Wilders, zoals DDS-collega Esther gisteren al schreef, want zijn partij lijkt niet te worden afgestraft in de peilingen. De PVV wordt zelfs beloond voor het gestekker. Maar, zoals Esther ook schreef, trap er nou niet in.
De PVV-aanhang op het internet is meteen op de teentjes getrapt als je kritisch bent op Wilders. In de reaguurderspanelen lijkt het wel alsof we in Noord-Korea of Oceanië leven. Alle kritiek op De Partij en De Leider is ten strengste verboden. Helpt het als de kritiek komt van iemand die zelf PVV heeft gestemd? Ik heb een keer of twee PVV gestemd. Een keertje vanwege het anti-EU-standpunt en een keertje vanwege de kritiek op het gedogen van softdrugs. Dat was in 2006, toen de PVV zich nog hard maakte voor het einde van de coffeeshop (lees: criminele drugshuizen).
Het kabinet-Rutte was mijn kabinet, mede omdat de PVV er een goede invloed op uitoefende. Maar de linkse behoudzucht die de PVV de laatste jaren heeft ontwikkeld, trek ik niet. De partij is niet meer wat het was in bijvoorbeeld 2006. Toen was het nog een écht rechtse partij, op zowel economisch als cultureel vlak. Dat de PVV garen spint bij het anti-EU-verhaal en dat ik het er nog mee eens ben, hartstikke mooi. Maar ik kán niet PVV stemmen, omdat Wilders niet te vertrouwen is met de macht. Op ieder moment kan de steeds meer naar links lonkende Wilders de stekker eruit trekken.
Ik sluit een stem op de PVV bij deze alvast uit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten