Krijgen Huntelaar, VdV en Kuyt de schuld?

Geen categoriejun 18 2012, 17:00
"Ego's".
Kort na de wedstrijd liet Mark van Bommel gisteravond weten dat 'de sfeer' dit keer anders was dan tijdens het WK in 2010. Dat kwam vooral, aldus de aanvoerder, doordat de basis toen vaststond; er was geen discussie over. Dit keer was alles jammer genoeg anders:

"Tijdens het WK was het duidelijk wat de opstelling zou zijn, er was geen discussie over. Nu is de rolverdeling veranderd. Zo speelde Afellay destijds nog bij PSV, zat Rafael van der Vaart op de bank bij Real Madrid en kwam Klaas-Jan Huntelaar niet aan spelen toe bij AC Milan. Sommige spelers zijn op hetzelfde niveau als twee jaar geleden gebleven, maar anderen hebben een transfer gemaakt of een heel goed seizoen gedraaid. Spelers komen daardoor met een ander gevoel naar het EK, het is niet eenvoudig om daar mee om te gaan. Er staan slechts elf spelers in het veld, maar de rest moet wel hetzelfde doel voor ogen hebben: met z’n allen Europees kampioen worden.”

Ik krijg de indruk dat Van Bommel, en straks ongetwifjeld Van Marwijk ook, de schuld voor de wanprestatie van Oranje in de schoenen willen schuiven van Huntelaar, Van der Vaart en Kuyt.
Wat zijn ze dan ongelooflijk vies bezig zeg.
De nummers 12, 13 en 14 hadden in de eerste wedstrijden helemaal niets in te brengen. De elf man die aan de wedstrijd mogen beginnen kijken echt niet naar de bank, waar ze een paar spelers chagrijnig voor zich uit zien staren, waarna ze dan denken "LAAT OOK MAAR!"
Natuurlijk niet! De invallers hebben geen enkele invloed op het spel.
Het probleem was dat de basiself niets voor elkaar over had, niet dat de invallers teleurgesteld waren dat ze niet speelden. Bijzonder irritant dat Van Bommel zijn eigen falen in de schoenen probeert te schuiven van mannen die door Van Marwijk alleen maar werden opgesteld toen het niet anders meer kon.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten