Rutte reageert relaxt op boze Buma

Geen categoriejun 22 2012, 18:00
"Het is campagnetijd."
CDA-lijsttrekker Sybrand Buma uitte afgelopen week harde kritiek op premier en VVD-leider Mark Rutte. Zo zou Rutte niet eerlijk zijn over Europa (hij zegt het een en hij doet het ander) en het belang van Ontwikkelingshulp. De premier reageerde vandaag laconiek op de beschuldigingen:

''Luister, het is campagnetijd. Laat iedereen even'', zei Rutte op vragen van journalisten. ''Ik verwijt niet Buma dat hij ten koste van mij profiel zoekt.'' Buma heeft wel ongelijk, zei Rutte, nadat hij had uitgelegd wat zijn Europese standpunten zijn.

Zo is het natuurlijk wel. Het is campagnetijd en dan gaan zelfs de grootste vrienden (CDA en VVD) achter elkaars kiezers aan. Niets mis mee. Ik vond Buma's aanval op zijn politieke vrienden wel verfrissend, al had Buma betere onderwerpen moeten kiezen om de VVD op aan te vallen. CDA-stemmers, anders dan de partijleden en het partijkader, vinden extra bezuinigingen op Ontwikkelingshulp namelijk helemaal niet zo'n slecht idee nu het minder goed gaat met de economie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten