Schop-agente niet vervolgd

Geen categoriejun 26 2012, 15:00
Mooi.
De Rotterdamse agente die in opspraak kwam met het filpje van de arrestatie van een 29-jarige agressieveling, wordt niet strafrechtelijk vervolgd. Het schoppen was volgens het OM gerechtvaardigd, aangezien de handboeien maar aan één hand vastzaten en de pepperspray geen effect had:

De agente onderkende volgens het OM het gevaar van een rondzwaaiende handboei en werkte daarom de man met enkele gerichte trappen tegen de grond. ''Dat was proportioneel in die situatie en daarom heeft de officier van justitie besloten de vrouw niet verder te vervolgen'', aldus het OM.

Tijdens de aanhouding hield de agente zich aan de geldende geweldsprotocollen. Ze meldde al diezelfde avond aan haar leidinggevenden dat ze geweld had gebruikt. De ophef over het filmpje ontstond twee dagen later, toen het op internet werd geplaatst en duizenden keren werd bekeken.

Gelukkig niet weer een agent die wordt gestraft voor het uitvoeren van zijn werk. Wanneer een gedachte agressief wordt, moet een agent gewoon kunnen ingrijpen. Leuk dat heel Nederland daar over valt, maar gelukkig het OM niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten