Facebook controleert onze chats

Foto:

Maar natuurlijk.

Het was al duidelijk dat we niet veel privacy hebben op het web. En hierbij de zoveelste bevestiging:

Aan het lijstje instanties die je in de gaten houden kun je er nu eentje toevoegen: Facebook. De social media-site heeft laten weten chats en berichten te scannen op verdachte zaken, zo meldt persbureau Reuters naar aanleiding van een interview met Facebooks hoofd beveiliging Joe Sullivan.

Facebook richt zich dan met name op gebruikers die contact met elkaar hebben terwijl ze pas net zijn bevriend, en geen gedeelde vrienden hebben. Dit zou een mogelijke aanwijzing kunnen zijn voor ‘criminele activiteiten’.

Vast heel effectief allemaal, maar het is wel een hoge prijs die we betalen. Ook al heb ik niets te verbergen, ik vind het niet fijn dat mijn gesprekken worden nagegaan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!