Facebook controleert onze chats

Foto:

Maar natuurlijk.

Het was al duidelijk dat we niet veel privacy hebben op het web. En hierbij de zoveelste bevestiging:

Aan het lijstje instanties die je in de gaten houden kun je er nu eentje toevoegen: Facebook. De social media-site heeft laten weten chats en berichten te scannen op verdachte zaken, zo meldt persbureau Reuters naar aanleiding van een interview met Facebooks hoofd beveiliging Joe Sullivan.

Facebook richt zich dan met name op gebruikers die contact met elkaar hebben terwijl ze pas net zijn bevriend, en geen gedeelde vrienden hebben. Dit zou een mogelijke aanwijzing kunnen zijn voor ‘criminele activiteiten’.

Vast heel effectief allemaal, maar het is wel een hoge prijs die we betalen. Ook al heb ik niets te verbergen, ik vind het niet fijn dat mijn gesprekken worden nagegaan.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!