G500 bereikt niets op VVD-congres

Foto:

Onzin.

De jongerenbeweging van Sywert van Lienden beweerde eerder vandaag een “pensioendoorbraak” op het partijcongres van de VVD te hebben bewerkstelligd. Helaas voor de G500, er zal weinig van terechtkomen.

Slechts vier amendementen wisten de algemene vergadering te halen. De rest werd ‘s ochtends in deelsessies afgeschoten. Ook de vier voorstellen die de lunch overleefden, werden bij ruime meerderheid weggestemd. Opvallend: elke keer stemden minder dan vierhonderd leden voor. Ruim 70 procent van de aanwezigen volgde het advies van de partijleiding op: weg met die moties!

Wat waren de voorstellen? Het afzwakken van een passage over eurobonds. De VVD zegt nu “nooit”. Het amendement sprak over “vooralsnog”. Daar wilden de VVD’ers niet aan. Een ander voorstel: alleen in de Masterfase een sociaal leenstelsel. Ook dat kwam er niet door. Studenten kunnen wat de liberalen betreft niet meer hun hand ophouden bij de overheid. Ook de versoepeling van de arbeidsmarkt moet door. Een amendement dat werkgevers had gedwongen na driemaal een vijfjarig contract werknemers in vaste dienst te nemen, haalde het niet.

Eindstand na een middag vergaderen: G500 0, VVD 4.

Foto: Wikimedia Commons / Luctor.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!