Van Haersma Buma steekt kop in zand

Geen categorieaug 24 2012, 15:00
Volkspartij.
Zelfs bij een forse nederlaag blijft het CDA 'een echte volkspartij'. En dat niet alleen, nee, de partij blijft dan ook gewoon intact. Niets geen afsplitsingen. Dat zegt Sybrand van Haersma Buma tenminste:

CDA-lijsttrekker Buma bezweert dat het CDA zelfs bij een nieuwe verkiezingsnederlaag op 12 september intact blijft als brede volkspartij. Daarmee drukt Buma nieuwe geruchten de kop in over een mogelijke ophanden zijnde afsplitsing van ontevreden katholieke CDA'ers in Limburg.

Opvallend genoeg geeft Buma toe dat veel CDA'ers uit het zuiden van het land niet te spreken zijn over de koers van de partij. Ze hebben met name de buik vol van de linkse Ruth Peetoom.
In een interview met De Telegraaf, dat morgen gepubliceerd wordt, zegt hij ook dat er in Limburg af en toe stemmen opgaan om een zusterpartij op te richten. Zie de CSU in Beieren. Maar ach, dat valt allemaal wel mee, het komt wel goed, etc.
Nou, daar ben ik alles behalve zeker van, meneer Buma. Sterker nog, ik acht de kans groot dat uw partij binnenkort wel degelijk implodeert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten