Flecha wordt gewoon ingezet door Vacansoleil

Geen categorieapr 03 2013, 16:00
Doping.
Volgens de Volkskrant was Juan Antonio Flecha een klant van dopingarts Eufemiano Fuentes.

Flecha (35) liet in 2006 minstens vier keer bloed aftappen in Spanje, blijkt uit Fuentes' administratie, in beslag genomen bij zijn aanhouding op 23 mei van dat jaar. Flecha reed dat seizoen voor het eerst in dienst van Rabobank. Hij kreeg van Fuentes de codenaam Clasicómano en klantnummer 33.

Aangezien alle wielerploegen tegenwoordig zeggen dat ze het héél belangrijk vinden dat hun renners 'schoon' zijn zal Vacansoleil - Flecha's Nederlandse werkgever - wel kei-hard ingrijpen. Toch?
Nou nee. De ploeg heeft Flecha er namelijk naar gevraagd, en hij heeft ontkend. Teammanager Daan Luijkx: "Wij zien dus geen aanleiding om hem niet te laten starten".
Man, man, man.
U weet, ik ben ervan overtuigd dat die renners allemaal gebruikt hebben en dat het dus geen probleem hoeft te zijn wat betreft de wedstrijduitslagen. Toch is er een 'maar': als je als ploeg zegt dat je het zo belangrijk vindt allemaal, als je te pas en te onpas zegt dat je schoon schip wilt maken, moet je de daad ook bij het woord voegen. Want deze afgrijselijke hypocrisie is echt volstrekt ongeloofwaardig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten