VVD en PvdA willen uw pensioen plunderen

De Grote Overheid moet hoe dan ook in stand blijven. Dan uw oude dag maar opofferen. Dat vinden VVD en PvdA tenminste.

De crisis verdiept zich. Van pure armoede weten de regeringspartijen niet meer waar het geld vandaan moeten halen om hun hobby’s te financiëren. 

Nou ja, dat is niet helemaal waar. De sociaaldemocraten en ‘liberalen’ (kuch, kuch, ahem) hebben namelijk een héél grote spaarpot ontdekt; een pot die ze zoveel kunnen plunderen als ze willen omdat de bevolking er toch pas achterkomt wat dit betekent als het al veel te laat is.

Ik heb het dan natuurlijk over de pensioenspaarpot, die met een waarde van meer dan 1000 miljard euro een makkelijk gekozen slachtoffer is van de grijpgrage vingertjes van de staat.

U kunt het sociaal akkoord hier (pdf) op uw gemak even doorlezen. Doen wat dan ziet u maar weer eens dat het akkoord volstrekt nergens op slaat. Vreemd genoeg zal u daar echter niets in lezen over de pensioenen. Die worden alleen behandeld in een geheime bijlage.

En wat blijkt uit deze bijlage bij het sociaal akkoord (dat niet onderhandelbaar is en dat de regering niet wil laten doorrekenen)? De pensioenpot wordt binnenkort op grandioze wijze geplunderd om hypotheken en kredieten te verlenen aan het MKB. Normaal gesproken doen de banken dat, maar die hebben op dit moment blijkbaar zo weinig vertrouwen in de economie dat ze de hand nog steeds op de knip houden. Ja, ondanks alle ‘investeringen’ en bailouts van de staat.

Dat is natuurlijk erg voor uw pensioen, maar het verhaal is nog lang niet af. VVD en PvdA hebben namelijk nog meer afspraken met elkaar gemaakt over uw oudedagvoorziening:

1. Per 1/1/2014 mag je nog maar pensioen opbouwen dat op je 67e ingaat (was 65).

2. Het maximale opbouwpercentage daalt tot 1,75% per jaar (was 2,25% per jaar), waardoor het gemiddelde pensioen nauwelijks 50% van het laatstverdiende salaris zal zijn.

3. De pensioenopbouw mag alleen tot €100.000 inkomen per jaar. De plannen om dat bedrag te verlagen zijn al klaar.

Wat dit betekent? Nou, minstens 30% lagere pensioenopbouw voor jongeren bijvoorbeeld.

De Kamer vroeg eind 2012 met 150-0 een doorrekening middels de motie-Buma (pdf). Die doorrekening had er op 1 april moeten zijn, maar het parlement wacht er nog steeds op. 

Normaal gesproken zou je dat natuurlijk bijzonder vreemd vinden, maar bij het kabinet Rutte II is het de normaalste zaak van de wereld. De heren Rutte en Dijsselbloem hebben doorrekeningen namelijk geheel afgeschaft. Waarom zou je immers willen weten wat voor effect je beleid heeft? Daar komen alleen maar ongemakkelijke vragen van!

Verder wil de regering de rekenrente stabieler en hoger maken. Dat betekent dat de pensioenfondsen straks een verwacht rendement van drie procent mogen inboeken als de rente op staatsleningen twee procent bedraagt. De regeringspartijen zullen denken: van vooruitschuiven is een politicus nog nooit slechter geworden.

Het ergste van dit alles? Het is alles behalve de eerste keer dat de pensioenen eraan moeten geloven. Zo verlaagde de regering de ABP premies richting nul in de jaren 80, waardoor er ‘opeens’ miljarden ‘vrij kwamen’ om weg te gooien te investeren. Vervolgens plunderden bedrijven de pensioenfondsen nog maar eens in de jaren 90. Er zijn allerlei kamermoties ingediend om te achterhalen wat de schade daar precies van is (zie dit voorbeeld van Kamerleden Klaver, Koolmees, Omtzigt, Ulenbelt, Van den Besselaar, Vermeij, pdf), maar de regering houdt die lastige boot af door vol te houden (pdf) dat het onmogelijk (en natuurlijk vooral ook ongewenst) is om het verleden op adequate wijze te onderzoeken. Daarom verwierpen VVD, PvdA en D66 (!) een motie (pdf) van CDA’er Pieter Omtzigt over deze materie.

Ach, waarom zou je ook willen uitzoeken wat er precies gebeurd is met tientallen miljarden pensioengeld? Die ouwe koeien, daar heeft niemand iets aan!

De pensioenen worden dus voor de zoveelste keer geplunderd. Niet omdat dit ‘goed’ zou zijn voor u en mij, maar puur en alleen omdat het Rutte in staat stelt zich een paar maanden langer ‘premier’ te mogen noemen. Hoe meer informatie naar buiten komt over het sociaal akkoord, hoe asocialer het blijkt te zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

40 reacties

 1. Peter Klein

  Nog even en ze laten de pensioenfondsen de banken overnemen…

 2. Bob Fleumer

  Hoe kan het dat een regering geld wil gebruiken wat NIET van hun is?

  Dat is toch gewoon diefstal?

  Net als het beslag leggen op spaartegoeden, daar hebben wij al belasting over betaald en betalen nog steeds die rentebelasting en toch menen ze dat geld te kunnen gebruiken om in het ESM te stoppen, deze lieden zijn gewoon hardstikke gek. We moeten, om ons land te redden, uit de EU en uit de euro a.s.a.p. please!

  En van ons mensen, die allang zien dat de hele EU machinerie vastloopt, verlangen ze vertrouwen in hun machinaties, je moet maar durven!

 3. OphEUffen

  De PO heeft haar eigen graf reeds gegraven. Ze hebben nog een laatste duwtje nodig. Daarvoor moeten we niet bij de oude politiek zijn. Ik verwacht binnen een paar jaar geheel af te zijn van deze linkse staatspropaganda. Ze hebben hun hand overspeelt door ca. de helft van Nederland uitermate slecht te bedienen. 1, 2, 3 allemaal naar het CWI.

 4. Johanna

   Doet deze regering het niet dan doet het  Brussel wel.

  Rutte wil  enerzijds dat  de overheidsfinanciën op orde komen. De schuldenlast moet omlaag.

   

  Anderzijds wil hij dat de bevolking zich flink in de schulden gaat steken om een huis te kopen, nieuwe auto kopen die al “14 jaar oud” is ,nieuwe badkamer etc.

   

   Regering  PvdA/VVD  laat de bevolking de schulden betalen voor de overheidsschulden, EU/Brussel en banken. Gaat deze regering ook weer eens onze pensioenen uitlenen.

  We hebben nog miljarden tegoed van vorige regeringen die onze pensioenen hebben verkwanseld ondanks de miljarden gasinkomsten.

  Rutte kopen,kopen kopen.

  De regering oet bij de EU te rade gaan die honderden miljarden verkwanseld aan subsidies, totp-salarissen en miljarden kostende luxe  gebouwen laat neerzetten.

  Bevolking betaald de rekeningen. Schandelijk.

  Nu  weer een  Banken-Unie die in de toekomst over al onze financiën zal gaan inclusief onze pensioenen.

  Wilders heeft volkomen gelijk ” Referendum”. Laat bevolking beslissen en niet een stelletje ondemocratische EU-leiders.  PvdA en de VVD zijn grote eurofiele partijen.

   

 5. Gielah

  Dit is inderdaad een heel serieus probleem.

  Het is dood-eng!

   

  En waarom is het zo griezelig?

  Omdat we nauwelijks politici hebben die hier tegenzin zullen gaan.

  Het is één grote homogene kliek…. hoewel Wilders gisteren al op Twitter alarmbellen liet rinkelen over deze kwestie.

   

  Ik heb hem toen zelf nog een tweet teruggestuurd, waarin ik zei:

  “Weet ú waarom Brinkman en Sluimers van het ABP zo vaak in Brussel rondlopen? Wat heeft de EU met onze pensioenen van doen?”

  Natuurlijk gaf Wilders geen antwoord.

  Dat doet hij nooit.

  Maar ik hoop wel dat hij het gelezen heeft, want dit rondsjouwen in Brussel door ABP-figuren veronterust mij al enige tijd hévig.

 6. Johanna

  Banken willen hun geld dus niet afgeven of hebben ze geen kapitaal meer? Dan maar de pensioenen van de bevolking wéér in beslag nemen. 

  Ach doet  deze regering het niet dan doet het de EU/Brussel wel

 7. Michael van der Galien

  Banken willen hun geld dus niet afgeven of hebben ze geen kapitaal meer? Dan maar de pensioenen van de bevolking wéér in beslag nemen.

   

  Exactemundo. Banken lenen het niet uit omdat ze het a) niet hebben, of b) geen vertrouwen hebben in de economie. En dus wordt óns geld gewoon gebruikt. Immers, geen haan die daar naar kraait.

 8. Gielah

  Ik heb zojuist dit getwitterd:

   

  GielahT     @Gielah               

        

  Kunnen alle politici, die met hun tengels aan onze pensioenen trachten te komen, NU meteen weg en desnoods achter tralies?
  Genoeg is genoeg.

 9. Michael van der Galien

  Dames en heren,

   

  Janos, ik denk dat het niet nuttig is om daar over te zeuren met elkaar (‘misschien komt het omdat… bla’) als je ziet dat de pensioenen nu werkelijk geplunderd worden door de regering. Pensioenen waarvan u en ik later moeten leven. Dat gaat dan dus niet.

   

  En dan?

   

  Dit is een heel serieus probleem.

 10. Gielah

  Nee, @ Janos 73  daar komt het niet door.

   

  Enne…. voor u ben ik niet jij.

  Ik móet u en uw rare ideeën niet zo erg…. dus u bent dus wel zo’n beetje de laatste met wie ik enige verbroedering nastreef.

   

  Bewaar dat jij dus maar fijn voor uw vriendjes, móchten die hier onder de DDS-reageerders al voorkomen, eventueel.

 11. Carlo

  En dit alles om de EU te behagen en de PIIGS te betalen. Vergeet dat nooit, terwijl je straks je eigen graf graaft.

 12. Michel108

  Rutte zal wel door zn sterke moederbinding groot respect hebben voor tante Trix en mede daarom de NWO, Bilderberg, EU-orders feilloos uitvoeren ten faveure van zijn loopbaan maar ten koste van zijn kiezers. opnieuw blijkt ook de VVD scheit te hebben aan het volk. dank aan alle strategisch stemmers!

 13. Jan met de Pet

  Eigenlijk, Michael… 

   

  Noem je 2 problemen op. Je ergernis over het plunderen van pensioenen lijkt me meer dan terecht.

  Maar de “root cause” (in goed Nederlands) is dus dat banken nog steeds hun werk niet doen. Minstens even zoveel zorg waard – want al dat gratis geld wat richting banken gestroomd is, heeft blijkbaar tot nog toe weinig resultaat gehad…

 14. toetssteen

  Europees communisme, superidee! In Rusland hebben ze het afgeschaft, maar eens een socialist, altijd een socialist, ze blijven van mening dat het de volgende keer wel zal lukken……  Experiment duurt weer tot andermans geld op is en de wereld een paar miljoen doden rijker.

  Bij Joop noemen ze het overigens de gruwel van het neoliberalisme, maar ja, die herkennen het communisme nog niet als ze in de goot liggen.

   

  Eerlijk delen werkt nooit als de inbreng niet evenwaardig is. En die is niet evenwaardig, dus dan is samen delen gewoon stelen. In dit geval van uitgesteld loon van de inlegger.

  Overigens, waarom zijn die banken ook weer gered? Had ze gewoon om laten donderen. Het ware beter geweest.

 15. Gielah

  Intussen moet onze grootste zorg zijn en blijven dat heel veel Nederlanders nog steeds geen idéé hebben wat voor boeven er momenteel binnen bijna alle politieke partijen doende zijn.

  Ieder vertrouwen in hen dient te verdwijnen. 

  Alle gladde praatjesverkopers ( vanmorgen weer Zijlstra bij Jinek, die wel 10 keer zijn eigen kletspraat als ‘helder’ aanprees….) dienen uitgelachen en weggewuifd te worden.

   

  Laat WNL in vrédesnaam nu eens eindelijk réchtse medewerkers gaan neerzetten!

  Eva Jinek bleek bijvoorbeeld allerminst rechts te zijn…. gezien haar getetter en geschamper tegen meneer Wilders.

   

  Zodra WNL écht een ander geluid gaat laten horen, heb je kans dat er meer en meer mensen naar gaan kijken en luisteren…. en tot nu toe was het gewoon meer van hetzelfde.

   

  Géén rechtse journalisten te verkrijgen   ( niet ondenkbaar…..?

  Nu…. dan neem je gewoon een bijdehand iemand van BUITEN de journalistiek…. dus zonder indoctrinatieverleden….. en dan liefst iemand op wie geen Berufsverbote ( meer)  zijn toe te passen, zoals bijvoorbeeld een gepensioneerde!

 16. toetssteen

  Het eerste. Bizar hè?

  Maar jouw geld uit arbeid is echt, vandaar.

   

  Overigens, beleggen voor pensioenfondsen is heel normaal, maar niet in de Titanic! Er zijn verddraaid genoeg projecten met een goed rendement. Stop het daarin. Weg met die overheids en EU bemoeienissen!

 17. toetssteen

  Poldertje droogmalen lijkt me erg noodzakelijk. Leg daar wel wat voor in de pot.

   

  Schone droom, helaas, want dit soort glibbers zijn zelden te vangen.

 18. JC

  De pensioenpotten voldoen qua omvang niet aan door de overheid gestelde grenzen.

   

  Banken zijn in het verdriet gekomen door hypothecaire leningen. Ondanks hun eeuwenlange ervaring. En nu wil de overheid (Rutte II) en de polder dat de pensioenfondsen hypothecaire leningen gaan verstrekken om de economie een zetje in de rug te geven. Kolder uit de polder:

   

  De pensioenfondsen voldoen al niet aan de eisen van Rutte II (en hebben dus helemaal geen ruimte om leningen te gaan verstrekken) en hebben nauwelijks tot geen ervaring op het gebied van hypothecaire leningverstrekking. Moet fout lopen, want bij de banken ging het ook fout ondanks veel ervaring en uitstekend toezicht van de overheid.

   

  Waar komt dat schaamteloze machtsdenken vandaan? Vooral de polder moet zich kapotschamen, om zo om te gaan met het gespaarde pensioengeld van de “werkenden”. (Voor wie zij zeggen op te komen, het plunderen van de pensioenpotten is niet in het algemeen belang!)

   

  De tijd is meer dan rijp voor adequate maatregelen, die de economie wel weer kunnen en zullen stimuleren. Rutte II laten zitten tot het najaar is dan ook onverantwoord, Nederland kan zich niet langer veroorloven om maanden af te gaan zitten wachten of er zich misschien een meer dan gesuggereerd begin van een einde van de crisis zou kunnen gaan aftekenen. Ik zou er niet op rekenen, die komt pas met de juiste maatregelen! 

   

  Ik zeg dit niet omdat ik PVV stemmer ben, of omdat ik gepensioneerd ben, maar omdat ik in de afgelopen weken vaker dan eerder geconfronteerd wordt met mensen (jong en oud) die hun baan zojuist hebben verloren!

 19. Peter Klein

  @JC,

  Halbe Zijlstra is dik bezig het nieuw ingezette regeringsbeleid onderuit te halen. Schijnt bij Jinek op zondag gezegd te hebben dat ie niet verwacht dat de extra bezuiniging eind dit jaar van 4,3 miljard  níet nodig zal zijn. Hij is daar sceptisch , de Sombermans, over..

   

  De hervormingen, eh.. bezuinigingen, eh.. lastenverzwaringen  zullen en moeten er komen

  Maakt niet uit hoe de werkelijke economie in de versukkeling raakt,, als de pichtmatige trouw aan brussel maar wordt nageleefd.

  Samen allemaal arm, behalve de leiders van de exportindustrie en de boven ons gestelden.

   

  En dan te weten dat de EU nastrevenswaard zou zijn  om de sociale welvaartstaat en de europese traditie te beschermen. Zijn die wel eens gedefinieerd? vraag ik me af, want ik zie alleen afbraak en ellende op ons afkomen, zonder dat de bevolkingen er ook maar iets over te zeggen krijgen.

  Democratie die zo gemanipuleerd wordt door de politici ( stem vvd, want de pvda is de hel, om daarna samen te regeren) is de naam niet waard.

   

 20. Obomov

  Is dat wel zo? Volgens mij is het geld in de pensioenpot van iedereen die daar aanspraak op kan maken volgens de immer volatiele wetgeving du jour. Dat heb je zo met socialistische structuren. Ik heb dan ook nooit begrepen waarom mensen daar zo enthousiast over kunnen zijn.

 21. toetssteen

  Het eerste wat u daar zegt is ook mijn idee. Het werkt in Chli en in Singapore, dus  heeft al bewezen te werken.

   

  Het tweede ben ik niet eens met u. De overheid heeft niet te klauwen in deze spaarpotten, het is van de burger, niet van de overheid. Laat staan van Brussel! Want u weet toch dat de bodemloze ESM put ergens uit moet worden gefinancierd.

 22. Eelco91

  Wie verwacht dat er van die pensioenpotten iets overblijft, is mijns inziens naief. 

  ”Waar de dode lichamen zijn, zullen de arenden zich verzamelen” 

  De regering is er niet te beroerd voor om onder het mom van Europese solidariteit en ”het eerlijke verhaal” de hele spaarpot leeg te roven.

  Is het trouwens in Nederland verplicht om af te dragen aan de pensioenpot? 

   

 23. Obomov

  Ik ga al niet akkoord met een verplicht staatspensioenstelsel. Ik ben een voorstander van een deflatoir monetair stelsel zodat iedereen ouderwets kan sparen voor zijn oude dag, en waarbij iedereen zelf mag bepalen hoeveel hij spaart en of hij dit liever eigenhandig doet of (gedeeltelijk) uitbesteedt aan een derde partij. Dat gezegd hebbende blijf ik erbij dat een wijziging van het risicoprofiel, met een overduidelijke politieke bijbedoeling, iets anders is dan diefstal.

 24. Obomov

  Dit ligt allemaal in de lijn der verwachting. De overheid is namelijk vastberaden om de EU, de euro, de banken en zichzelf te redden. Dat kan uiteraard alleen met uw en mijn geld.

   

  Wat er zou moeten gebeuren is de kredietbubbel leeg laten lopen in plaats van in stand houden gelijk het leeglopen van de Internetbubbel waardoor inderdaad een hele serie ridicuul overgewaarde Internetbedrijven failliet zijn gegaan, maar dat was het dan ook wel. Deze keer hebben we een onroerend goedbubbel die hypotheekverstrekkers meesleurt indien deze bubbel leegloopt, wat betekent dat een hele riedel banken failliet gaat. Dat vindt de politiek niet leuk. Dus zijn ze banken gaan uitkopen waardoor nu hele landen op omvallen staan. Men probeert nu met alle denkbare middelen de economie weer aan te zwengelen – de bubbel weer op te blazen, zelfs door de pensioenpot erin te smijten – terwijl juist het tegenovergestelde moet gebeuren, dat is de bubbel laten leeglopen. Je zult dan alle zeilen moeten bijzetten om de excessen daarvan te bestrijden, helaas zal daar tegen die tijd geen geld meer voor zijn.

   

  Het werkelijke, achterliggende probleem is dus de vraag waar die economische bubbels vandaan komen en dan komen we zoals al zo vaak gesteld uit op een trits aan monetaire verstoringen.

 25. Jos

  Het is toch wel heel bijzonder dat u en ik, in de vorm van de door ons bij elkaar geschraapte pensioenen, ineens de taak van de banken moeten overnemen die zij zelf vertikken te verrichten. Als banken niet bereid zijn kredieten te verlenen aan het MKB, hoe is het dan in vredesnaam mogelijk dat de pensioenfondsen dat wel zouden willen of moeten?! En als deze stap wordt gezet, waar hebben we de banken dan nog voor nodig? Ze doen steeds minder, verknallen het hen toevertrouwde (!) geld en wij moeten alle mogelijke moeite doen om juist hen te redden en in stand te houden.
  Ook deze dag is dus de conclusie: haal uw geld weg bij (Europese) banken en nu dus ook pensioenfondsen! Al dat geld, al uw geld komt blijkbaar de staat en de EU toe.

 26. tippelaar

  Deze dievenbende, die zich onze regering noemt, moet desnoods met geweld vefwijderd worden want zij zijn  staatsgevaarlijk. Zij stelen mijn pensioen.

 27. Obomov

  Strikt genomen betreft het hier geen diefstal van pensioengelden. Het betreft een verplichting die gelden, of een deel van die gelden, anders, lees meer risicovol, te investeren.

 28. Gielah

  Intussen kom ik mevrouw Esther Ouwehand (PvdD’) zojuist kwinkelerend op Twitter tegen, omdat ze zo blij is dat de zón doorbreekt.

  Ik heb haar gevraagd meteen rechtop te gaan zitten en eens iets te gaan dóen… aangezien de zon in pensioenland bezig is onder te gaan.

 29. toetssteen

  Hier gaat de zon nu echt onder, maar dat is normaal zo rond deze tijd. Over een kwartier is het redelijk donker.

   

  Mevrouw Ouwehand kan trouwens best goed uit de hoek komen op dit gebied. Zou goed zijn voor de dierenpartij om de lijn te grijpen.

 30. Gielah

  Ja… persoonlijk zie ik mevrouw Ouwehand ook wel zitten.

  En ze is tegen de EU.

  Eens kijken of zij nog reageert.

 31. toetssteen

  Het is uw geld Obomov! Er even vanuit gaand dat u heeft ingelegd. Gaat u akkoord met geld in een put gooien terwijl elders op de wereld riante beleggingmogelijkheden zijn?

 32. marienepien

  Ja geen woorden voor… iedere keer als je denkt het kan niet erger, toveren VVD en PVDA weer iets uit hun horror hoed.

 33. Bas

  Er valt niets te plunderen. Dit plan is een oplossing voor moeilijke vragen. Neem de moeilijkste. Zoals opgebouwde rechten op pensioen. Van mensen die met èèn been in het graf staan of er mee bezig zijn.

  Net als de N.A.M, fijne mensen die absoluut uw belang op het oog hebben. Neem de laatste als voorbeeld.

  Een zwart gat onder uw huis is de toekomst. Terug naar pensioen rechten. De overeenkomst is duidelijk en letterlijk. Een Titanic op de bodem, niet op weg naar.

 34. Leo KarelJan

  De diefstal door de overheid kent geen grenzen meer: wij zijn financiële slaven geworden.

  Deze pensioendiefstal is het ZOVEELSTE bewijs dat Marx Rutte en Samsom aanvoerders van dievenbenden zijn: niets meer en niets minder! Na de plundering in opdracht van de EUSSR en de vele lastenverzwaringen in NL nu dus deze pensioenroverij.

  Wanneer houdt de NL kudde op met grazen en worden er tribunalen opgericht voor de berechting van deze dieven?

 35. shrimpocat

  En dit allemaal door Henk ‘de PensioenPlunderaar’ Kamp, die tot voor kort Rechts Nederland’s Hoop in Bange Dagen was. De koprot in de VVD beperkt zich niet tot Rutte en zijn vertrek zal geen gezonde partij opleveren. Dat kunnen de VVDers, die voor de huidige 21 peilzetels verantwoordelijk zijn, in de zak steken.

 36. Obomov

  Ik begrijp wel dat u graag wilt dat het nog altijd uw geld is omdat u dat in flinke hoeveelheden heeft ingelegd, maar is dat wel zo? Ik denk het niet eigenlijk. Zo kunt u volgens mij niet uw inleg terugvorderen. Daarmee heeft u er de facto niets meer over te vertellen. Een noodzakelijke consequentie van het veelgeroemde staatspensioensysteem. U bent kortom overgeleverd aan de inzichten van de politieke leiders van het moment. Met alle risico’s van dien vanwege de vaak conflicterende belangen die door de politiek gediend moeten worden.

 37. Cathja

  De overheid geeft aan maling te hebben aan wat de burgers hiervan vinden. De tijd is er nu rijp voor dat de burgers laten blijken maling aan de regels van de overheid te hebben! We zijn in het verleden al diverse malen flink bestolen door de overheid, en het gáát maar door, en dat zorgt ervoor dat de burgers ‘burgerlijk ongehoorzaam’ gaan worden. Eigen schuld! Als je het volk uitknijpt tot op het bot, gaat de burger wegen bewandelen die de overheid niet gewenst vindt.

  Pensioengeld is geen geld wat de óverheid toebehoort, maar is uitgesteld loon van de werkende burgers! Ik begin zo langzamerhand wóest te worden op die corrupte overheid, die met een schijnheilig gezicht ons aller ondergang in gang hebben gezet! Zelf komen ze goed weg, want de Kamerleden hebben een Staatspensioen, dus geen pensioen van het ABP bijvoorbeeld. De ‘dames en heren’ hebben hun eigen schaapjes wel op het droge!

  Ik vind dat ze strafbare feiten begaan. En u en ik weten allemaal dat strafbare feiten bestraft dienen te worden! Daar vallen ook Kamerleden onder. Ze hebben de mond vol van mensen die ‘belasting ontduiken’ en die zullen ze wel eens even opsporen (de heer Weekers).

  Vréselijk, wát een fout volk zit er in onze regering! Laten ze hun mond maar dichthouden over Poetin, want zelf draaien ze hun hand ook niet om voor een leugen (om eigen bestwil!) en ze zitten er totaal niet mee dat wij jaar na jaar moeten inleveren.

  Een grotere troep dan nu heb ik nog nooit meegemaakt!

 38. monty1

  Er zijn honderden miljarden richting bijna failliete Europese banken gestroomd, omdat ze te groot waren om te mogen omvallen. Waarom niet? Omdat als de ECB en de Euro-landen hun banken lieten omvallen, zij hun obligaties niet meer afdoende konden financieren. En dat moest om het Rijnlandmodel (sociale voorzieningen) overeind te houden. Maar dat is kennelijk niet voldoende, nu moeten de pensioenpotten eraan geloven.

  Nu mijn vraag, waar is al dat geld gebleven dat in die bijna failliete banken is gepompt (middels vreemdsoortige fondsen als het ESF e.d.) en  in de toekomst nog naartoe gaan stromen? Concreter. Wat gebeurt er precies met de 10 miljard die nu weer richting Cyprus gaat? Ik durf een gokje te wagen: een deel gaat naar banken om bodemloze putten even te vullen, de rest blijft linkom en rechtsom hangen aan (politieke) strijkstokken?

  Follow the money. Wie kan daar meer helderheid over verschaffen?  

 39. janos73

  Gielah,

   

  Misschien komt het omdat er zo verschrikkelijk weinig mensen zijn die aan jouw definitie van “rechts” voldoen dan het volstrekt oninjteressant is om daar TV voor te gaan maken.

 40. drnomad

  Iemand dwingen om ergens geld aan te besteden is geen diefstal, maar afpersing. Hoe dan ook, ons pensioengeld werd allang gegijzeld door de Staat, aangezien er wetgeving bestaat die de pensioenfondsen dwingt om het geld voor 90% in Nederlandse Staatsobligaties te beleggen. Als de Staat valt, is het pensioengeld ook weg. Overigens volgens dit systeem betaal je eigenlijk twee keer voor je pensioen, één keer om te sparen, en één keer via de belastingen om de Staatslening af te lossen, die van jouw gespaarde pensioen us betaald….

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.