Het imago van Poetin wordt ten koste van alles beschermd

Geen categoriejun 08 2013, 17:00
Dictatoriaal.
Voor wie er nog aan twijfelde dat Vladimir Poetin weinig anders dan een moderne dictator is:

Des te opvallender is het dus dat Ljoedmila nu wél aan zijn zijde verscheen om de breuk bekend te maken. Ook de manier waarop dat gebeurde, roept vragen op. Ze hadden net een balletvoorstelling in Moskou bijgewoond toen de presentatrice hen voor de camera riep. Of ze van de voorstelling genoten hadden? En even later: 'Jullie verschijnen heel zelden in het openbaar en er zijn geruchten dat jullie niet meer samenleven. Klopt dat?'

Normaal gesproken zou dat zo'n vraag voor iedere journalist einde carriere betekenen. In dit geval leek Poetin echter alles behalve verrast. Hij zuchtte eens diep en legde uit dat ze elkaar nooit meer zien. Daarom willen ze nu graag "in vriendschap" uit elkaar gaan. Zoals het AD schrijft: "Dat deze onthulling in scène gezet werd, hoeft geen betoog".
Iedereen die iets schrijft over een mogelijke buitenechtelijke affaire van Poetin met ex-turnster Alina Kabaeva wordt ondertussen op zijn minst ontslagen, en op zijn ergst vervolgd.
Het is absoluut fascinerend om te zien wat er in Rusland gebeurt. Eén man legt het volk gewoon weer aan de leiband. En het volk laat het niet alleen gebeuren, maar is er nog trots op ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten