IMF: we hadden Griekenland nooit mogen redden

Geen categoriejun 06 2013, 9:00
Griekenland voldeed niet aan criteria die IMF stelde. Toch doorgedrukt.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) staat op het punt toe te geven dat het de afgelopen 3 jaar grote fouten heeft gemaakt bij de reddingsoperatie in Griekenland. 

Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal woensdag na inzage van een door IMF-medewerkers opgesteld rapport, dat mogelijk donderdag wordt gepubliceerd.

In het rapport stelt het fonds dat het de eigen regels gebogen heeft, zodat het leek dat de omvang van de Griekse staatsschuld houdbaar was. Terugkijkend concludeert het IMF bovendien dat Griekenland niet voldeed aan 3 van de 4 criteria van het fonds om in aanmerking te komen voor steun.

Zoals we u hier op DDS niet moe worden te vertellen: de euro en de bijbehorende reddingen hebben weinig met economie en alles met politiek te maken. De euro is een politiek, geen economisch project.
Weet u overigens nog wie de grote man was die de regels van zijn eigen instituut verkrachtte? Dominique Strauss-Kahn, destijds IMF-voorzitter. We kunnen ervan uitgaan dat als dit rapport daadwerkelijk (vandaag) gepubliceerd wordt, de BRICs eisen de volgende voorzitter te mogen leveren. Die Europeanen maken er immers maar een zooitje van, vooral als ze er zelf beter van worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten