Khamenei vindt overwinning Rohani oké

Geen categoriejun 15 2013, 10:03
Oppositie.
Ayatollah Ali Khamenei vindt een mogelijke overwinning van oppositiekandidaat Hassan Rohani acceptabel. Dat bericht de NOS:

De Iraanse geestelijk leider ayatollah Khamenei heeft zijn vertrouwen uitgesproken in alle zes de presidentskandidaten. Hij deed dat nu duidelijk begint te worden dat de gematigde kandidaat Rohani de presidentsverkiezingen waarschijnlijk gaat winnen.

De (zogenaamd) gematigde kandidaat stevent af op een absolute meerderheid. Dat terwijl er in totaal dus zes kandidaten meestreden.
Rohani is gematigder dan de andere kandidaten. Zo heeft hij onder meer (forse) kritiek geuit op het buitenlands beleid van Mahmoud Ahmadinejad, de man die hij waarschijnlijk zal opvolgen.
Mooi, maar het is nog maar de vraag of Rohani inderdaad zo 'gematigd' is als hij pretendeert. Khamenei zou nooit een kandidaat laten winnen die het fundament van het regime niet steunt.
Of is Rohani toch een soort van Iraanse Gorbachev die al dan niet opzettelijk, via glasnost en perestroijka, het einde kan inluiden van het extreem-islamitische regime?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten