Linkse nieuwszender MSNBC flopt

Wat sneu nou!

Of eigenlijk niet. Dit is wat er gebeurt als je je als linkse tv-zender niet nestelt in een gesubsidieerd klimaat zoals de geestelijk aanverwante VARA wel heeft gedaan. Dan krijg je dit soort zaken:

MSNBC has hit a ratings low in primetime not seen since the days that the network still carried a show hosted by raspy-voiced Fox News refugee Rita Cosby. Chris Hayes’ new 8 PM lynchpin show has lost a third of the audience Ed Schultz had a year ago — and Schultz himself had been relegated to weekends due to low ratings. Rachel Maddow’s ‘demo’ audience was off by 20 percent and Lawrence O’Donnell’s by 33 and it had all happened overnight!

No, it hadn’t.

As in polling, you can get television numbers to tell you anything you want to hear. But even in that context, when ratings changes are this profound, they tell a story that can be relied upon in terms of direction if not always in terms of exact degree. May 2013 was a month of crushing ratings lows for MSNBC, but there are implications in those ratings that point to fissures and flaws at the network from months and years ago.

Overleven op de televisiemarkt is dan ook geen business die je kan overlaten aan een stel linkse avonturiers. Daar heb je een aantal rechtse houwdegens voor nodig met een uitstekend zakelijk instinct! Ik wens de Amerikanen spoedig een ether toe zonder het welhaast communistische geluid van dit linkser-dan-de-SP-televisiestation.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

  1. Richard de II2

    Dat brengt ons tot de voorzichtige conclusie dat als we dit land nog een beetje vooruitgang toewensen, we onmiddelijk moeten beginnen met het slopen van de publieke omroepen. Die eigenlijk al jaren overbodig zijn. Ik kijk trouw het nos journaal en nog wat losse quizjes en documentaires. Dat kan ook prima via commerciele internet aanbieders.

  2. fanof43

    Waarom staan deze zender en CNN bij ons wel op de kabel en Foxnews niet?
    Drie keer raden!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.