Van Agt en de lakmoesproef van Wilders

Geen categoriejun 16 2013, 15:14
De loslippige (atoomgeheimen), notoire Israelhater Dries van Agt is woensdag 13 juni jl. in de Tweede Kamer ontvangen als een koning. Hij bracht 60.000 handtekeningen mee voor het burgerinitiatief 'Sloop de muur' en vroeg om eenzijdige sancties tegen Israel. Dat de sancties niet kwamen, was vooral te danken aan het krachtige standpunt van de VVD, met verve vertolkt door kamerlid Han ten Broeke, dat gesteund werd door Christen Unie, SGP, PVV.
Op 11 juni jl. betoogde Geert Wilders op DDS: "Ik probeer de komende maanden zo veel mogelijk leiders te zien. En ik vraag hun telkens wat zij van Israël vinden, want Israel is de lakmoesproef." Dit heeft Wilders zeer scherp gezien. Je kunt tegen Israël zijn, zoals de Hongaarse Jobbik partij, omdat je antisemitisch bent. Of je bent niet antisemitisch, zoals de engelse UKIP, wat Wilders ons toevertrouwt. Je kunt tegen Israël omdat je zogenaamd links bent, maar dan ben je een wereldvreemde partij met irrationele ideeën. Hoe kun je tegen Israël zijn als je weet dat het kleine joodse volk al 2000 jaar vervolgd, gediscrimineerd en uitgemoord wordt en dat probeert te overleven op een klein stukje aarde, zo groot als regio Utrecht. En dat op de meest oorlogszuchtige regio ter aarde. Niet perfect, doch democratisch.
Wilders werd meteen op zijn wenken bediend, want dankzij Van Agt weten wij hoe de verschillende politieke partijen over Israël en de problemen in de regio denken. Nog géén 100 kilometer van de muur, die eigenlijk maar voor 15 procent een muur en voor de rest een schutting is, woedt een burgeroorlog met bijna honderdduizend doden, waaraan honderden Nederlandse jongens deelnemen aan de Soennitische kant. Onthoofdingen en executies zijn aan de orde van de dag. Verderop onderdrukt Erdogan het progressieve deel van zijn volk. En de ayatollahs gijzelen Iran. Om maar te zwijgen over de Hamas en Morsi.  
Maar de grootste zorg van de Tweede Kamerleden is de veiligheidsmuur. Sinds de bouw van de muur zijn de aanslagen op Israeli's met 90 procent gedaald, maar dat interesseert de kamerleden van de SP, D66, GroenLinks en de PvdA niet. Zij lijken wel de rijdende rechter, die de schutting (de muur) willen verplaatsen, omdat hij deels op het gebied van het Palestijns gezag loopt. Word wakker Tweede Kamer! Het is het Midden Oosten en niet de Kalverstraat in Amsterdam. 5,7 miljoen joden proberen zich staande te houden tussen meer dan 100 miljoen Arabieren, die niets anders willen dan Israël vernietigen. Na drie oorlogen tegen Israel, waarbij hun doel de vernietiging van Israël was, hebben de Arabieren geen enkel moreel recht van spreken. Dat zij menen dat recht wel te hebben, komt door de steun van 'de Pronks' uit de Tweede Kamer en de 1,6 miljard moslims die hen steunen.  
Het bontst maakte echter het inmiddels gelukkig opgestapte Tweede Kamerlid Désirée Bonis van de PvdA. Volgens haar moet Israel het recht op terugkeer van de Palestijnse vluchtelingen eerbiedigen. Maar mevrouw Bonis, dat zou het einde van de staat Israël betekenen. En trouwens, hoe zit het volgens u met de joodse vluchtelingen uit de Arabische landen? Dat zijn er meer dan een miljoen. Alle Arabische landen zijn praktisch jodenvrij. Zij zijn gevlucht of vermoord en in Israel wonen meer dan twee miljoen Arabieren in vrede en met stemrecht. Vervolgens zegt mevrouw Bonis dat zij in 1990 Gaza bezocht heeft en dat het net een openluchtgevangenis is. Mevrouw Bonis, Israël bestuurt Gaza niet meer sinds 2005 en is pas een openluchtgevangenis geworden vanaf 2006 onder het bestuur van de Hamas.
Geert Wilders, nu weet u hoe het zit: wie in de Tweede Kamer Israël steunt en wie niet. De PvdA in elk geval niet, maar dat wist u zeker al.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten