EU en VS zeuren over Egyptisch leger

Geen categoriejul 30 2013, 9:00
'Inbinden'.

De EU en de VS hebben de machthebbers in Egypte opgeroepen niet meer hardhandig op te treden tegen aanhangers van de Moslimbroederschap. Ze willen dat de rust in het land zo snel mogelijk terugkeert. De EU heeft voor de tweede keer in twaalf dagen buitenlandcoördinator Catherine Ashton naar Caïro gestuurd voor overleg met de legertop, vice-president Mohamed el-Baradei en vertegenwoordigers van de Moslimbroederschap. Ze liet weten dat de machthebbers moeten afzien van verdere confrontaties met de moslimpartij.

De Egyptenaren moeten mevrouw Ashton vertellen dat ze niet langer welkom is in Caïro. De Moslimbroeders zijn terroristen pur sang, die ook nog eens hun eigen mensen afschieten. Als de barones daar geen probleem mee heeft moet ze maar zélf een tijdje onder het islamistische juk leven. Inclusief burqa en gebrek aan rechten voor vrouwen.
Kan ze daarna uitleggen wat ze daar nou eigenlijk van vond: als een untermensch te worden behandeld.
Als we ons actief met de EU gaan bemoeien - en dat zal moeten - is de eerste opdracht om dit soort professionele politiekcorrecte bureaucraten eruit te gooien. Laten we het hele Brusselse project dan maar overnemen en types als Ashton op straat zetten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten