Meer demonstranten in Egypte dan kiezers?

Dat krijg je als een econoom vraagt commentaar te leveren op buitenlandse zaken: onzin. Morsi kreeg vorig jaar meer dan 13 miljoen stemmen. Gelooft iemand werkelijk dat er meer dan 13 miljoen Egyptenaren op de been zijn om te demonstreren? Kom nou!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

 1. shrimpocat

  Ik las dat er met die 16-18 miljoen zelfs wordt gesproken over de grootste demonstratie in de geschiedenis van de mensheid. Zelfs Tienanmen kwam niet verder dan een miljoen.

 2. H van Donselaar

  Zondag was de officiele schatting van het Egyptische leger 16 miljoen demonstranten verspreid over het gehele land, later sprak Al Jazeera over 18 miljoen. Dit laatste getal naar aanleiding van de ultimatum wat duidelijk maakte dat de demonstranten daadwerkelijk een goede kans maken Morsi weg te krijgen.

   

  22 miljoen egyptenaren hebben een petitie ondertekend dat hij af moet treden.

   

  De westerse media sprak enkel over 2 demonstraties en hadden het over honderdduizenden de eerste dag, miljoenen de dag daarna.

   

  Is het mogelijk dat er meer demonstreren dan er op Morsi hebben gestemd? Lijkt me wel aangezien de opkomst bij de verkiezingen zo rond de 50 procent lag.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.