Christelijk meisje (10) vermoord in Egypte

Foto:

Fundamentalistische moslims in Egypte hebben een belangrijke zondebok gevonden voor het afzetten van president Morsi. Christenen, dat zijn de schuldigen!

Enkele weken geleden schreef ik al een artikel over de situatie van de christenen in Egypte op dit moment. Die is alles behalve rooskleurig. Veel moslims geven de christenen de schuld van het verdrijven van hun president Morsi. Helaas kunnen sommigen van die moslimbroeders niet zo goed omgaan met die woede. De handjes zitten los. Christenen in Egytpe hebben dat de afgelopen tijd gemerkt. Waarom de moslimbroeders christenen als doelwit kiezen? Hier om:

Veel christenen in Egypte zijn lid van de Koptische kerk. Deze Kopten zijn een minderheid in Egypte, ongeveer 10% van de bevolking. De Koptische paus, Tawadros, steunde enkele weken geleden openlijk de opstand tegen president Morsi. Al snel na deze steun waren christenen in het hele land het doelwit van aanslagen. Zo werd er in de Sinaï enkele dagen na het afzetten van president Morsi een Koptische priester vermoord.

Misdadig
In dat artikel schreef ik ook over de rol van de Egyptische politie. Die is in sommige gevallen zeer dubieus, zo niet misdadig. Zo zijn er in de plaatsje dicht bij Luxor vreselijke dingen gebeurd. Een huis van een christelijke zakenman werd omsingeld door een boze menigte. De politie was snel ter plaatse en ging het huis binnen. Deze handhavers van de wet evacueerden vrouwen en kinderen uit het huis. De mannen moesten echter binnen blijven. Nadat de vrouwen en kinderen op veilige afstand waren gebracht, kreeg de menigte vrij spel. Vier van de zeven achtergebleven mannen in het huis werden door de menigte doodgeslagen. De andere drie werden zwaar verwond. 

Vandaag kwam er zo mogelijk een nog gruwelijker verhaal naar buiten. Ditmaal was een meisje van tien jaar uit Caïro het slachtoffer van de terreur. Op de terugweg van een Bijbel studie groep naar huis werd ze doodgeschoten.

A 10-year-old schoolgirl died after being shot as she was walking home from a bible study class in Egypt. Jessi Boulus died from the single shot to the chest as she made her way through the streets of Cairo on Tuesday. Her death is yet another example of rising tensions against Christians in the country after supporters of ousted President Mohammed Morsi and his Muslim Brotherhood started to target Egypt’s Christian minority, holding them partly responsible for his removal.

Haat
Wat bezielt mensen om een onschuldig meisje van tien jaar dood te schieten!? Jessi Boulus kon er helemaal niets aan doen dat president Morsi werd afgezet. Met het doodschieten van dit jonge kind komt de leider van de Moslimbroederschap ook echt niet terug. Was de reden om dit meisje dood te schieten enkel haar geloof? Haat tegen alles wat ook maar riekt naar het christendom? De vraag stellen is hem beantwoorden.

Het relaas van haar ouders gaat door merg en been.

‘Every woman dreams of becoming a mother, and for 10 years I was lucky enough to be a mum. I’ll miss Jessi calling me mum – I know I won’t ever hear it again.’ Jessi’s father told the website: ‘Jessi was everything to us. Her killers didn’t know that Jessi was my life – my future. They killed our future. I lived for her. We both did.’ Her parents said that they had noticed rising tensions in recent months and had discussed emigrating but had decided to stay in Egypt as it was their home. 

Emigreren
De ouders van Jessi besloten niet te emigreren. Hoogstwaarschijnlijk hebben zij daar nu spijt van. Veel christenen zijn de afgelopen tijd wel weggetrokken uit Egypte. Zulke voorvallen zullen die stroom niet stoppen, maar juist aanwakkeren. Voor christenen is er helaas steeds minder ruimte en vrijheid in Egypte en vele andere gebieden in het Midden-Oosten.

Een tragische ontwikkeling!

U kunt mij ook volgen op twitter onder de naam @MeijerHermanWaardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!