Van Baalen over D66: ‘We denken natuurlijk hetzelfde, maar dat zeggen we niet!’

Van Baalen is keitrots dat hij VVD-kiezers al jaren voorliegt.

De grote man van de VVD in het Europees Parlement – Hans van Baalen. Ja, echt. Wie had dat een paar jaar geleden durven denken? – is zowaar uit de school geklapt over de politiek in Brussel en dan met name over zijn rol daarin. Dat bericht het RefDag vandaag (hele artikel lezen graag).

Uit zijn woorden blijkt dat Van Baalen en zijn hele partij met hem – ik herhaal het nog maar een keer: het gaat dus om de VVD – buitengewoon hypocriet bezig zijn. Ze draaien de kiezer bijvoorbeeld een euro-kritische loer, waarna ze heerlijk meestemmen met de eurofielen van D66. Ik citeer de man zelf maar even:

Het tweede wat Van Baalen naar voren brengt, is dat het verschil tussen VVD en D66 niet groot is. In Europa zitten de partijen in dezelfde liberale fractie. “Over negen van de tien dingen denken wij hetzelfde. Maar dat zeggen we natuurlijk niet in de campagne!”

Haha! Wat een grap Hans! Mooi hoor. En die domme eurosceptische kiezers iedere keer weer op de VVD stemmen! Wat een onnozele halzen!

Ik. Lig. In. Een. Deuk.

Niet alleen legt hij heel blij uit dat de VVD de kiezer voorliegt over haar Europese standpunten, maar Van Baalen voegt daar nog even tussen neus en lippen aan toe dat hij en zijn fractie hun ziel helemaal aan de federalist Guy Verhofstadt hebben verkocht, in ruil voor een paar mooie woordvoerderschappen.

“Hij is een federalist. Wij zijn dat niet. De Duitsers onderwierpen hem aan een kruisverhoor in Berlijn. Ik zei: We gaan eten. Ik heb als eis gesteld dat ik de beste woordvoerderschappen wilde hebben voor de Nederlandse liberalen: buitenlandse zaken en uitbreiding van de Unie voor mezelf en energie, industrie, transport, burgerrechten, interne markt en milieu voor de anderen. Verhofstadt heeft alle wensen ingewilligd”.

Dat geloof je toch niet, Hansie!? Gaf hij jullie zomaar een paar mooie woordvoerderschappen? En daarvoor hoefden jullie alleen maar al je principes te verloochenen? Manneman, als dat geen fantastische deal is weet ik het ook niet meer. Prima gedaan hoor, meneer Van Baalen. Rubberen Rutte kan daar nog een puntje aan zuigen.

Triester kan natuurlijk bijna niet. De leider van de VVD-delegatie in het EP geeft publiekelijk toe dat zijn partij de kiezer tijdens campagnetijd keihard voorliegt en is daar nog trots op ook. Ik zeg u: als dit soort mensen niet heel snel uit de politiek worden gegooid is Nederland verloren. Er blijft dan niets over van onze economie, onze vrijheden en onze soevereiniteit. De laatste die het land dan verlaat mag het licht uitdoen.

Gelukkig is er mogelijkerwijs een oplossing voor dit soort problematiek. U kunt Van Baalen natuurlijk gewoon even e-mailen, zodat u hem kunt uitleggen wat u hier – als oud- of potentieel VVD-stemmer – van denkt. Roep hem tot de orde, laat hem weten dat u het niet oké vindt dat hij liegt en bedriegt en dat de VVD kiezers voor de gek houdt. Zijn e-mailadres is: hans.vanbaalen@europarl.europa.eu.

Wat? Hoor ik daar iemand in de straat roepen dat het geen enkel nut heeft om hem te mailen? Oh. Laat maar dan.

De laatste onthulling betreft de manier waarop de Europarlementariër omgaat met alle e-mails die hij krijgt, onder andere van lobbyisten. “Na een eerste scan gooi ik driekwart weg, anders kom ik niet aan werken toe.

Wat geweldig dat zo’n principeloze man, die werkelijk geen ene zier geeft om de wil van de kiezer, de VVD-delegatie in het Europees Parlement leidt zeg. Daardoor kan een blind paard namelijk nog zien dat de VVD reddeloos verloren is. Zo hebben we toch nog iets om Van Baalen dankbaar voor te zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

38 reacties

 1. Michael van der Galien

  Mensen, ik vind het ook bizar. Niet dat hij liegt, maar wel dat hij opschept over hoe hij iedereen voor de gek houdt. Hij vindt het werkelijk fantastisch! van zichzelf. Dat is echt nauwelijks te bevatten. 

   

  Terzijde: om 2030 verscheen ook een stuk van me over Apple, maar dat was de bedoeling niet. Die heb ik eraf gehaald. Had ik tijden geleden al geschreven, maar zou ik niet plaatsen. Had ‘m om alles na te gaan heel ver vooruit geschoven… wat blijkbaar vandaag was. Heh. Die was dus NIET bedoeld om te plaatsen en heb ik weggehaald. Excuus.

 2. Karina

  Wat vindt je hiervan??

 3. Wim

  Wat kun je ook verwachten van een plofkip in een streepjespak?

 4. oudgediende

  Wat een opgefokte zelfingenomen zielepoot die denkt dat hij iets betekent.  Hoe meer je de politici hoort, hoe cynischer je wordt.

 5. Joinville

  Dit is een stuk uit de Joop, maar geschreven door een van de meer verlichte geesten van deze site. Hij wordt in enkele (van de weinige) reacties dan ook direct al aangevallen (“had schrijver van Wilders moeten worden”)…..

  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/22502_vieze_vuile_dieven/

 6. Tegendraads

  Ronduit misselijkmakend dat deze liegende korpsbal Nederland vertegenwoordigt in het EP. Snel mee afrekenen bij de volgende verkiezingen met deze landverrader. Zo te lezen hebben ze allemaal dezelfde minne streken en leugenachtige trekken bij de Vereniging Van Dieven.

 7. cmsuijkerbuijk

  En gaat dit nou ook in, ik noem maar wat, “De Telegraaf”; “De Volkskrant; “Het AD” enz. komen en wijdt de P.O. hier óók nog zendtijd aan?

  Zoniet, dan zakt dit hele onthullende interview van het RefDag. in de stinkende modder van de politieke vergetelheid weg!

  Hopelijk houdt de enige Eurocritische partij die Nederland rijk is, een oogje in het zeil, een vinger aan de pols en is op haar quivive, zodat bij de EU-verkiezingen dezer wandaad van Van Baalen de mensen nog klaar voor de ogen staat!

  Overigens tekent het de enorme domheid van Van Baalen, om zulke dingen in een interview te zeggen! En kereltjes van dit niveau moeten dan ons land vertegenwoordigen, zowel hier in “Den Haag”, als in het Rover Hoofd Kwartier in Brussel/Straatsburg!

  Schandelijkis dit. Is dit nou écht niet strafbaar? Als ik op deze manier een tweede hands auto verkoop, zitten zó Radar en Kassa op mijn motorkap en wordt je veroordeeld wegens oplichting. En in de politiek, kom je zowat óveral mee weg!

 8. Obomov

  Had iemand soms iets anders verwacht en zo ja, wat? Het enig opmerkelijke is dat van Balen er enigermate eerlijk over is. Wat er zoal besproken en afgesproken wordt met lobbyisten waar hij wel mee uit eten gaat is bv niet eens ter sprake gekomen. Heeft u al eens geprobeerd zich al een voorstelling van zo’n gesprek proberen te maken? En het is echt niet alleen van Balen hoor. Als lobbyen geen resultaat zou opleveren, zouden de lobbyisten er niet zijn, met hun miljoenenbudgetten.

 9. Liefhebber

  En dan te bedenken dat Hans voor een van de nettere hedendaagse VVD-ers doorgaat.

 10. François

  “Na een eerste scan gooi ik driekwart [van de emails] weg, anders kom ik niet aan werken toe.”

  Werken?? Haha haa. Deze hautaine nuttelozen vreten zich al kletsend rond van uw en mijn belastingcenten, terwijl zij de economie waar u en ik die centen verdienen onder ons vandaan (laten) trekken, samen met onze vrijheid en soevereiniteit. Het zal ze allemaal een worst wezen, ze wissen na één mailtje de hele inbox, en het (belasting)geld stroomt hun zakken in. Wat een decadentie.

  Moeten zij dan niet met de hele santekraam rap op straat gezet worden? Lijkt me wel. Niemand zal de inspanning *kuch* van iemand als de VVD’er Van Balen missen, integendeel. Die hele VVD en D66 zijn een nutteloos blok aan het been van de belastingbetaler, net als de EU en dat EP.-circus. Het zal eerder een opluchting zijn als de Van Baalens en Verhofstads van deze wereld eindelijk eens zelf in hun dagelijks brood gaan voorzien, door te gaan aspergesteken bijvoorbeeld, of aardbeien plukken… Wat een hufters (klinkt ordinair, maar is een keurig marxistisch-‘wetenschappelijke’ term).

  PS: Die VVD-uitspraak kan goed tegen oude politiek in het algemeen ingezet worden: “Over negen van de tien dingen denken wij hetzelfde. Maar dat zeggen we natuurlijk niet in de campagne”. Gotcha. Klassieker!

 11. Henk

  Als er ooit een boek wordt geschreven over de politieke carriere van Hans van Baalen weet ik al een mooie titel:

  Van Glimmerveen naar Pechtold.

 12. rinus

  Het gebeurt niet vaak dat ik na het lezen van een column zo hoog in de gordijnen zit. Wat deze VVDer doet is de kiezers allemaal keihard in hun gezicht uitlachen. En dan zeg ik het heel netjes. En maar een grote rot bek opzetten tegen/over de PVV.

   

  En inderdaad zou ik bv de PVV en andere kritische EU-partijen willen aanraden om vooral die samenwerking in het Europarlement tussen deze VVD en het vermaledijde en eurofiele D66 voor het voetlicht brengen. Deze politici zitten er niet voor ons of voor ons land.

   

  En tegen v.Baalen zou ik willen zeggen, kijk eerst naar je eigen slooppartij. Daarnaast ben je een ronduit karakterloze en ruggengraatloze zwakkeling.  

 13. Rolandus

  Af en toe denk je dat het echt niet gekker kan bij de VVD, maar dan word je toch weer positief verrast.

 14. trias politica

  Tjonge, zelden een politicus zo geknipt en geschoren gezien.

   

 15. pierreofzo

   

  In 1990 zat ik met een medewerker van het arbeidsbureau in Sevilla op een terrasje vlak bij de kathedraal.

   

  We bespraken de resultaten van een paar dagen vergaderen over de beroepsopleidingen van de werkloze jeugd in de stad.Het geld uit Brussel vloeide rijkelijk in de aanloop naar de wereldtentoonstelling van 1992.

   

  De heren uit Madrid waren inmiddels vertrokken naar hun vijfsterrenhotel. Het voetvolk uit Sevilla was naar huis gestuurd na een klein hapje. Hun baas mocht met mij nog even wat napraten.

  Mijn gesprekspartner had onder Franco een paar jaar in de bak gezeten. Socilist of sociaal democraat zo je wilt.

   

  De man was zwaar gefrustreerd. Alle hoge ambtenaren en bestuurders van het Franco regime waren naar huis gestuurd met behoud van hun volledige salaris en alle pensioenrechten.

  De nieuwe sociaaldemocraten werden desgewenst door deFranco-aanhangers ingewerkt en eigenden zich prompt dezelfde riante rechten toe als hun voorgangers.

   

  Het land was straatarm maar…

   

  Sevilla werd volgebouwd met peperdure hotels.

  De mooiste bruggen verbonden al snel de stad met de oude haven van waaruit Columbus zou zijn vertrokken.

  De bestuurders resideerden in de fraaiste paleizen.

  Ze logeerden voor toen al vijfhonderd gulden per nacht.

  Ze vraten per dag voor meer geld dan ik per week verdiende en dat5 allemaal omdat ze zo began waren met het lot van de werkloze jeugd in de stad.

   

   

   

   

   

 16. Jessica

  buiten maar ook van binnen. Slecht voor mijn bloeddruk deze zakkenvuller.

 17. sprx

  Maak van de komende EP verkiezingen een referendum.
  Tegen de EU dan stem je PVV , voor de EU dan stem je D66 , het verschil van de laatste met VVD ,PvdA en GL is niet bestaand.

 18. R. Hartman

  Ze mogen ook niet stelen. Maar als ze dat (liegen en stelen) bij de ‘confessionelen’ al geen probleem vinden, waarom zou een niet-confessionele zich er wel aan gebonden moeten voelen? Zolang ze maar niet van hem stelen is het wel goed, toch?

 19. cmsuijkerbuijk

  Ik heb eens op Wiki gekeken naar de levensloop van deze aartsleugenaar en wat blijkt? Hij beschouwt zich gelovig Christen (Nederlands Hervormd). En ik dácht zo maar, dat écht gelovige Christenen volgens de 10 geboden, niét mogen liegen!

  Dit maakt het in mijn ogen nóg schandaliger wat die onbenul uitvoert in de EU. Liegen en bedriegen, manipuleren, misschien wel chanteren en allerlei andere kuiperijen die het daglicht niet kunnen verdragen, maar wél ’s zondags naar de kerk, om O.L.H. van het kruis te bidden (en natuurlijk vergeving van zijn zonden te vragen)! Báh!!!

 20. Mike V.

  Het doel, de totale vernietiging van Nederland en de assimilatie van het Nederlandse volk in de grote grijze zinloze EUSSR massa moet blijkbaar coute que coute met leugens, lage listen en smerig bedrog door de strot van mensen worden geduwd, gelijk het vreten bij een foie gras gans. De EUSSR taqiyya is ronduit crimineel en derhalve is (ook) van Balen een valse misdadiger. Ik hoop in de toekomst op een tribunaal waar dit soort sujetten zich moeten verantwoorden voor hun wandaden.

 21. Johanna

  Wat is er mis met  Van  Baalen? Is dat niet die man die zoals D66’er  Pechtold  op de persoonlijke aanval overgaat  als  PVV de feiten   aan de orde brengt  aangaande EU en euro?

  Als VVD’er  piept  hij  toch hetzelfde als zijn baas Mark.  De kiezer voorliegen en bedriegen. Intussen weer een VVD’er nu in Vlissingen die pensioenkosten declareerde  nadat hij  er al woonde. Hij declareerde onterecht 10.000 euro.De rij frauderende VVD’ers wordt langer en langer.  Dat zeggen ze ook liever niet bij de VVD.

 22. Johan T

  De site mepranking.eu geeft keurig aan waar Van Baalen zijn tijd aan besteed.

  Hij is het minst aanwezig van allemaal: 55%.

  Hij heeft dus wel tijd om interviews te geven.

 23. Kees E

  De soldaat Manning wordt opgesloten voor 35 jaar omdat hij zijn land zou hebben verraden.

   

  En hoe noemen wij het gedrag dat de VVD’ers in dit land en in het EP tonen? Is dit dan geen landverraad?

   

  Het wordt echt tijd voor een super grote revolutie. De macht terug aan het volk en dit soort landverraders achter slot en grendel – voor altijd !

 24. toetssteen

 25. Thomas Jefferson

  Het cynisme betreft de politiek blijkt niet onterecht. Het zou het Fortuyn tijdperk moeten zijn. De ingredienten zijn nog beter dan in 2000

 26. DWK

  Van Baalen is een veel geziene gast bij Witteman. Net als trouwens die andere salonliberaal Kamp.

  Je hoeft het geluid echt niet aan te zetten heur.

   

  P.s. en nog wat: hoe zit het eigenlijk met die reeks scherpe klimaat/energieblogjes van Rene Leegte? Of staat hij even in de koelcel?

   

  Komt een VVD-politicus thuis van z’n werk. Vrouwtje: en lekker gelogen vandaag?

   

 27. Peter Pan

  .

  Wat je ziet is hoe mensen uit verschillende Nederlandse partijen samenwerken in dezelfde Europese fractie. Zij zullen de verschillen daar juist verkleinen. En in het EP is dat ook profijtelijk. Maar op de Nederlandse markt moet men deze juist weer aanscherpen. Dus een europarlementariër zet met ieder interview de knop weer om. Het is net alsof je iedere keer het licht aan doet om te zien wie er nu weer naast je ligt.

 28. R. Hartman

  Hoe verderfelijk dit ook allemaal is (en hoezeer het de VVD ook tekent) is dit allemaal niet eens het ergste: het EP is sowieso een invloedloze fopspeen die slechts dient ter legitimatie van het totalitaire EU instituut.

   

  Wat erger is is dat een Europarlementariër in één termijn van 5 jaar miljonair kan worden als hij het een beetje handig speelt. En daar hoeft-ie dus helemaal niks voor te doen, behalve elke vorm van geweten en principe overboord zetten. Niemand die het hem kwalijk neemt, want ‘dat is nu eenmaal het systeem’.

   

  Van Baalen zit dus gewoon op ‘onze’ kosten zijn meer dan riante oude dag veilig te stellen, en incasseert daarnaast nog het nodige van zijn lobbyisten. Het is zijn zelfingenomen tevredenheid daarover die hem ertoe verleidt dit soort uitspraken te doen; hij is immers een zonnekoning, onaantastbaar voor het plebs, waarvoor hij slechts minachting koestert.

 29. Elvi

  Ik moét dit toch even toevoegen. Zowel Rutte als Pechtold waren aanwezig bij de laatste Bilderberg meeting.

   

  Ik heb er toen al kanttekeningen bij geplaatst en dit bevestigt mijn vermoeden dat hier meer aan de orde is dan simpelweg landelijke politiek en overtuiging.

 30. Linkse Internetcrimineel

  Hopelijk zijn de mensen dit niet vergeten als er weer gestemd mag worden.

 31. peterdeRuyter

  Bedriegelijk politiek schorem van een vreselijke partij,met een Brusselse speknek.Meer is het niet waard om over te zeggen.Ze komen nog wel een keer.

 32. staleo

  Ik heb alleen al bij het horen van de naam van deze man al braakneigingen, en dat heb ik al jaren van hem.

  Het blijkt dus dat mijn gestel nog prima werkt.

  Een partij die zo met zijn stemmers omgaat moet na de verkiezingen totaal niet meer in het europees parlement

  aanwezig zijn.

  De stemmers zijn hopelijk eindelijk gewaarschuwd.

 33. sprx

  Hij doet trouwens denken aan de vroegere coryfee van de VVD in het EP ,de niet zo erg eerbiedwaardige Cornelis Berkhouwer.

 34. johan de witt

  Wat er mis is met die man? Die spoort totaal niet. Als volksvertegenwoordiger in de EU zou ik me diep schamen. Elke onbenul is nog beter.

   

  http://edwinjanssen.photoshelter.com/image/I000080YRpbuBR5w

 35. Govert

  Afgezien van de PVV is er dus inderdaad sprake van één grote linkse partij. De VVD die het op vrijwel alle punten eens is met D’66… Dacht er soms iemand dat het CDA, PVDA, CU, Groenlinks er andere ideeen op nahielden?

  Het is één pot nat!   

 36. Two Ravens Black Kettle

  @ Henk zo groot is het verschil niet.

  Eerst brulde van Baalen “die Fahne hoch !” uit studentikoze grapperij en nu brult hij tesamen met de supra-nationalist Alexander Pechtold “die Fahne hoch !” voor de Brusselsche heilstaat.  

 37. KJTO

  Van Baalen pleegt een Junckertje: eerlijk over zijn leugenachtigheid

 38. fanof43

  Ik knapte helemáál op hem af toen hij bij de laatste presidentsverkiezingen verklaarde dat hij voor Obama was.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.