“Geertje bedankt!” schreeuwden ze. Onnozelen

Uitzinnige PVV-supporters applaudiseren als dolle honden voor een hol vat. Ontluisterend.

Ik zag zojuist een compilatie van de PVV-manifestie die gisteren plaatsvond in Den Haag. Het lijkt me een best gemoedelijke bende. Een dweilorkest toetert een beetje, bezoekers praten met elkaar of roken een sigaretje. Hier en daar wat actievoerders met schattige en zelfgeknutselde spandoeken. Ja, ook hele en halve racisten met dubieuze vlaggen, maar voor zover ik kon waarnemen: die waren niet in belachelijk groten getale aanwezig.

Maar het hoofdgerecht moest toen nog worden opgediend. Gestoken in een liberaal blauw jasje (waarschijnlijk om haar vuurrode Keynes-sympathieën te verbergen) betrad Tweede Kamerlid Fleur Agema het podium en kondigde aan waar iedereen op staan wachten: de toespraak van Geert Wilders.

En toen gebeurde het. Nog voordat Wilders zijn mond opendeed zetten de aanwezige Henks en Ingrids het op een applaudiseren, en begonnen zelfs lyrische leuzen over de PVV-leider te scanderen:

“Geertje bedankt! Geertje bedankt! Geertje, Geertje, Geertje bedankt! Geertje bedankt! Geertje bedankt! Geertje, Geertje, Geertje bedankt! Geertje bedankt! Geertje bedankt! Geertje, Geertje, Geertje bedankt!”

Is die applaudiserende meute nu echt zo simpel, of doen ze het er gewoon om? Waar wordt Geert Wilders precies voor ‘bedankt’? Wat heeft deze carrière-oppositievoerder precies gedaan dat hij met dankwoorden overladen wordt?

Niet omdat de PVV nu het regeringsbeleid bepaalt. Want dat doen ze niet: ze kwijnen weg in de oppositie. Niet omdat Geert Wilders van de PVV een onoverwinnelijke volkspartij heeft gemaakt. Want dat heeft ‘ie niet: bij de afgelopen twee verkiezingen (Tweede Kamer 2012, Provinciale Staten 2011) zette de partij een teleurstellende score neer. Niet omdat Geert Wilders Nederland uit de EU loodst of de grenzen sluit; want zulke invloed heeft de man helemaal niet.

Geert Wilders wordt dus feitelijk bedankt voor een zoetgevooisde stem en een karrevracht aan goedkope retoriek. Omdat hij zo leuk kan zeggen dat alles anders moet, maar zelf nooit aan de knoppen zal staan om zelf dingen te gaan veranderen.

Zelf zaken veranderen, de koe bij de horens vatten, aanpakken, opruimen, ten goede keren… dat is allemaal leuk voor mensen die wat willen bereiken in de politiek. Zoniet Geert Wilders; hij leunt liever achterover. Af en toe zegt hij dat het kabinet weg moet, zodat er voldoende media-aandacht blijft bestaan om zijn baantje te garanderen. En dan maar weer eens naar Amerika vliegen op kosten van Pamela Geller, Michele Bachmann of een andere hysterische heks. Luieren in de zon bij Fort Lauderdale, terwijl thuis in Nederland z’n bedje en z’n zetel altijd gespreid zijn. Geert Wilders is de zonnekoning van de Nederlandse politiek; hij doet weinig inhoudelijks, maar wie maakt ‘m iets?

Dus ‘Geertje bedankt’?! Nee, waarvoor? bij de PVV geen oplossingen. Alleen een verkiezingsprogramma vol gescheld en verder niets behalve intellectuele leegte. Een groot gapend gat waar je had gehoopt dat er hersens zouden zitten. En dát, dames en heren, is het tragische van de PVV. Het is een partij die wijst op tekortkomingen bij ‘mainstream’ partijen als VVD en PvdA. Dat doen ze ook best goed. Maar het echte alternatief, het ‘Alternative für Holland‘, dat bieden ze niet. De PVV staat bol van de retoriek tegen dit kabinet, tegen Mark Rutte, tegen de EU en tegen de islam. Bij wijze van ‘oplossing’ biedt de partij een verkiezingsprogramma vol goedkoop cabaret.

Geertje bedankt… voor niets.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

173 reacties

 1. wim de goede

  Timmetje heeft weer een opstelletje gebakken. Laat maar zitten.  Dubieuzde prietpraat.

 2. Linkse Internetcrimineel

  Als de PVV zo een leegte is, kan Tim dan een partij noemen die wel oplossingen heeft?

   

   

 3. willemientje

  Daar stond hij, die kanjer.

  Plezierig verrast

  Door zo´n hoge opkomst.

  We waren bij Wilders te gast.

   

   Een eerlijk verhaal.

  Dat hield hij.

  Keek naar ons met open blik.

  Toen hij sprak, gaf bijna niemand een kik.

   

  Samen met ons

  Wil hij vechten voor Nederland.

  Zoals iedereen doet

  In het bezit van een beetje verstand.

   

  Wat was het geweldig.

  En wat een sfeer.

  Beste PVV, de volgende keer

  Ben ik er zeker weer!

   

  Laat de kranten maar zwetsen.

  Laat het journaal de hoge opkomst maar negeren.

  Wij gaan winnen, de tijd zal het leren.

   

  Rutte, vriend,

  Jouw dagen zijn geteld.

  Jij kan het met je leugens

  Niet winnen van Geert, onze HELD!!

   Door:

  Willemientje

   

 4. Thomas Jefferson

  Leukste opiniestuk van de afgelopen dagen, alleen al omdat Tim Engelbart niemand om te bedanken heeft! Deze mensen hebben tenminste nog een partij waarin ze heloven. Waar geloof jij in Tim? Volgens mij had de VVD je ook al gedesillusioneerd achtergelaten.

 5. cmsuijkerbuijk

  Wat moeten ze dán roepen? “Rutte bedankt”?

  Wat laat jij je kennen zeg! Eén vat vol giftige rancune! Het ware beter, als je Rutte zo eens onder handen nam! Je schrijft tegen je eigen geweten in!

  Die mensen roepen dat misschien wel, omdat Wilders ze wél een stem geeft. Zie niét uitmaakt voor Tokkies. Hun zorgen wél serieus neemt. Zelfs zijn léven daar voor inzet!

  Men wil de kiesgerechtigde leeftijd soms terugbrengen naar 16 jaar, maar er zijn momenten, dat ik wilde dat die leeftijd werd verhoogd naar 30 jaar, want deze vuilspuiterij slaat echt nérgens meer op.

  En is het misschien ook tot je doorgedrongen, dat die zogenmaamde “compilatie” met opzet zo in elkaar gedraaid is? De MSM (en intussen ook DDS) kennende………………….

 6. Richard de II2

  Ben zelf ook niet zo’n fan van het volkse …..’the bedankt. Sterker nog, zelfs een licht gevoel van plaatsvervangende schaamte komt op bij het horen ervan.
  Toch geeft het bij deze demonstratie bij mij een warm gevoel om dit te horen. Het zijn hier de huisvrouwen die zingen, de plantsoenarbeiders, de magazijnmedewerkers; de arbeider in het algemeen. Wilders verwoord als enige de politieke ideeën van een groep die zich altijd stil moet houden vanwege het sociale stigma dat de media aan de PVV doen kleven. Hopelijk gaat Wilders zijn partij als grootste volkspartij bestendigen.

  *nb gelukkig spreekt de PVV wel alle lagen van de bevolking aan. Ook advocaten, rechters en artsen stemmen stiekem op de PVV.

 7. Jan Van

  Stil maar, jongen…..

  Busje komt zó……..

 8. Richard de II2

  ‘tje bedankt én verwoordt met dt.

 9. rinus

  Misschien bedankten zij Geert wel omdat hij zijn leven op het spel zet omdat de ”normale” partijen maar blijven doorgaan met wat slecht is voor Nederland. Hij is de enige die in ieder geval iets zou willen doen aan de immigratie die ons niets oplevert behalve ellende. En als enige ziet hij blijkbaar WEL de ”probleempjes” met de Islam en veel moslims. Al deze dingen alleen al na zoveel jaren politieke wegkijkerij en het uitmaken van autochtonen voor ”racist” is ontluisterend. Geert zal ook niet perfect zijn, maar krijgt wel als enige partij mijn steun.  

   

  En daarvoor alleen al zeg ik GEERTJE BEDANKT!!

   

  Dat geen enkele partij deze problemen (en de problemen van nu met het uitknijpen van de mensen)  zegt genoeg. En al helemaal over de ”rechtse” VVD. 

   

   

 10. Hyperinflatie.Wordpress.com

   

  Nu Joost Niemoller weg is, ruiken de lafaards hun kans.

   

  Wel heel erg respectloos en slecht voor DDS.

   

  Wij voelden ons als helden en zeker niet als blinde meelopers.

   

  De ogen moeten nog geopend worden bij Tim Engelbart; de zoveelste nep-intellectueel.

   

   

 11. louis-portugal

  Tim 19.25 dat heb je goed gezien.

  Wat laat jij je kennen. met zoveel verhevenheid boven het volk

  Kom je wel eens tussen de gewone mensen in de straten die toch een vrees hebben voor de toekomst die door het huidige regeringsbeleid helemaal onzeker worden???

  Mensen die al jaren inleveren en waar helemaal niet naar geluisterd wordt.

  De gewone Jan met de pet die ´s ochtends naar zijn werk gaat en blij is als hij ´s avonds thuiskomt en aan het einde van de maand zijn salaris nog krijgt.

  Ik kan jou garanderen dat dat in Portugal niet het geval is en telkens meer mensen naar hun werk gaan met salarisachterstanden van EEN tot MEERDERE maanden.

  Aan het aantal failisementen te zien in Nederland, en met de dreiging om ZZP-ers , mensen die meestal van pure ellende voor zichzelf zijn begonnen, aan te pakken terwijl velen nauwelijks rondkomen, is het daar ook niet alleen maar zonneschijn.

  Erg arrogant artikel dus.

   

   

 12. Jacco van den Oever

  De heer Wilders heeft zijn leven veil voor zijn overtuigingen. Welke politicus kan hem dat nazeggen?

 13. Geert Blom

  Tim, vri(e)ndje van Johnny Quid soms?

 14. Two Ravens Black Kettle

  “Want dat doen ze niet: ze kwijnen weg in de oppositie” 

   

  Euh….. tsja. …eu.h.. well.. euh….

  Euh…..

  Rest my case

 15. Timon Dias

  Dat er een hele hoop lovende reacties voor Tim aan gaan komen… XD.

 16. Baron van Hier tot Ginder

  Jacco van den Oever heeft gelijk. Daarom juist is het zo tragisch dat voor het overige Tim Engelbart een goede analyse van de situatie geeft. Met een zo groot potentieel (vlgs. de peilingen) zou Wilders het verschil kunnen maken in Den Haag.

 17. Jessica

  jeugdige Tim Engelbart die nog veel moet leren.

 18. trias politica

  U heeft het politieke inzicht van een garnaal.

 19. oudgediende

  Zie je het VVDers voor Rutte doen?

  Zie je het PvdAers voor Samson doen?

   

  Zelfs Tim roept geen “goed zo” tegen Rutte en dat wil wat zeggen. Maar de druiven blijven zo azijnzuur voor hem dat hij zelfs Wilders geen bedank van zijn kiezers gunt. Pure afgunst, Tim.

   

  Wees blij dat er tenminste één partij is waar de stemmers tevreden over zijn.

   

   

 20. Princenvlag

  Inmiddels zijn circa 750.000 voormalige strategische VVD kiezers van 9 september vorig jaar terug bij de Vrijheidspartij van Geert Wilders volgens Maurice de Hond en de Politieke Barometer van Andre Krouwel. Bovendien van het hoog opgeleide deel van de bevolking kiest nu circa 12 procent (was 1 procent vorig jaar) voor Geert Wilders (PVV) en zijn “tokkies” electoraat.

   

  Ga me pas echt zorgen maken als we wekelijks geen gesjeesde duim verhaaltjes (en niet onwaarschijnlijk geinspireerd door reactionaire VVD spindocters met dubbele eurofiele agenda’s) uit het dromenland van Tim Engelbart over de PVV en Geert Wilders meer tegenkomen.

   

   

   

 21. sprx

  Hij heeft zijn vrijheid en zelfstandigheid opgegeven, om ons te vertegenwoordigen.
  Een bedankje is wel het minste wanneer je hem eindelijk kan zien.

 22. Henk

  Kan die Engelbart niet achter een betaalmuur?

 23. hertje

    “Een groot gapend gat,waarvan je had gehoopt dat er hersens zouden zitten.”Laat dat nu net zijn,Tim,wat ik over u en uw bijdragen denk,die overlopen van pure haat!Hebt u ooit de moeite genomen het Pvv-programma te lezen?Of staan er te veel moeilijke woorden voor u in?

 24. Waarnemer

  Voor Tim Engelbart heb ik nu alle hoop opgegeven. Een hoogmoedig élitair op grond van niets. Gespeend van elke mensenkennis. Totale afwezigheid van enige empathie en begrip voor de gekwelde en bedrogen mens die zijn hoop put uit de enige partij en vooral hoopt op de man die deze belichaamt en hem daarvoor dankbaar is. Kwaadsprekend. Schamperend.  Minachtend tot en met. Een ventje dat vermoedelijk veel te beschermd is opgegroeid in een niet armlastig gezin, want hoe word je ánders zo’n onsympathiek stuk vreten? Iemand die de wereld niet kent bovenal.

  Sorry Tim, je bent een lul. Blijf jij maar lekker bij de VVD. Daar hoor je.

  En Geertje bedankt, JA. Dat je voor ons opkomt. Dat je de gifbeker in het Catshuis niet hebt gedronken. Dat je zodra je in de gelegenheid bent aan zult pakken. En Geert, die sukkel van een Engelbart begrijpt niet eens dat je tot nu toe niets kón doen. Dat zal wel komen omdat hij politiek vervuild en verstopt is geraakt. Als je hem toevallig tegenkomt, wil je hem dan laten kiezen tussen ‘erg dom’ en ‘kwaadwillend’?

   

 25. Knarsman

  Wilders heeft zijn kans gehad en niet weten te benutten. Alleen trappen is niet voldoende, het gaat om formulieren van (haalbaar) beleid en daar steun voor krijgen, niet alleen van de kiezers, maar ook van andere politieke partijen. Alleen dan kan je effectief wat veranderen. Voorzover ik kan zien heeft hij geen enkele steun van welke andere partij dan ook. In elk geval niet meer…..

  Hij heeft wel iets bereikt, dat over bepaalde zaken zoals islam en Europa harder nagedacht wordt en dat er een kentering is gekomen in de klakkeloze acceptatie en dat er grond is voor gedegen wantrouwen. Maar of hij, Wilders, zelf daar ooit nog echte invloed op zal hebben is de vraag.

 26. Jasterke

  .

  Er was eens ’n zekere Tim
  Die ook Engelbart méé had gekregen

  Dat was voor zijn ouders best pech,

  Waarover humaan maar gezwegen…

  Maar deze Pim had bepaald teveel praats

  (vanwege van kennis verstoken )

  Hij schreef min-of-meer ondermaats

  Dus, dat heeft hem allicht opgebroken

  Want de lezer is óók weer niet echt gek,

  (Die z’n schrijfsels naar waarde moet schatten)

  Dus men sloeg hem verbaal op zijn bek

  Maar dàt kon deze sukkel niet vatten…

  Afijn moge met dit verhaaltje geleerd

  Dat men waarheid van onzin moet scheiden

  Anders eindigt élk sprookje verkeerd:

  Zoals dit dus met Timmetjes lijden !

   

  .

  Jasterke

  .

 27. rinus

  @Knarsman ”Wilders heeft zijn kans gehad en niet weten te benutten”. Nee inderdaad, zelfs een bedrag afhalen van ontwikkelingsamenwerking zat er (mede) bij de VVD niet in. De VVD (lees Rutte) heeft nooit met de PVV willen samenwerken. En dit was de uitgelezen kans om de PVV geen milimeter tegemoet te komen. Gelukkig heeft Wilders daarna het bijltje erbij neergegooid.

   

  En kijk nu eens wat er ineens wel kan bij de VVD. Zelfs zoveel dat de VVD een socialistisch bolwerk is geworden. Ja, met Samsom kan het niet op! De VVD besteelt zelfs haar achterban om met de PvdA te kunnen regeren.

   

  En nog iets.  Dus als een partij eenvoudigweg niet met een coalitie verder kan en eruit stapt ”heb je je kans gehad”.

   

  Nou, dan kunnen we al die andere politieke partijen opheffen, want alle partijen hebben wel eens voor ”breker” gespeeld. D66 geloof ik al 5 keer.Maar uiteraard meten we niet met twee maten hoor.

   

  Nogmaals, Rutte en zijn VVD heeft nooit willen samenwerken met de PVV. Dat heeft men alleen gedaan om de wind (24 zetels) uit de zeilen te nemen.

 28. peterdeRuyter

  Heb besloten verder maar niet reageren.

  Sluit het boek Engelbart,voor mij voorgoed een besmette journalistieke naam van een uiterst onaangenaam mens.

  Of een ander benaming voor PVV fobie.

  Het moet kunnen,maar het vlekt de DDS wel.

   

 29. cmsuijkerbuijk

   “U (Dirk Lager) heeft het politieke inzicht van een garnaal.”

  Trias, wil je in het vervolg de garnalen niet meer beledigen!

 30. J.R. De Vrije

  Beste meneer Tim Engelbart,

   

  Ik als niet-PVV’er vind dat u in dit artikel mensen die op PVV stemmen wegzet! 

  Voor de PVV’ers die zich weggezet voelen of gediscrimineerd voelen hierbij een link naar meldpunt discriminatie:

  https://www.discriminatie.nl/

   

  Meneer Engelbart kunt u beter niet gaan schrijven voor Joop.nl of Sargasso? Het is maar een suggestie. 

  Veel succes in uw leven met het discrimineren van PVV’ers 

   

   

  Met vriendelijke groeten,

   

  Een niet PVV-stemmer

   

 31. peter33

  Een ieder die een foute beslissing neemt is daar toch zelf verandwoordelijk voor, dat is toch het lijflied van de LP?

 32. willemientje

  Wordt jij niet ontzettend moe van jezelf, 

   

  Niemand hier verwacht wonderen van Wilders, wij zijn inteligent genoeg ( voor zover tokkie’s inteligentie bezitten)

  om te weten dat ook Wilders de enorme puinhoop van de vorige regeringen niet met een toverstokje oplost, wij zijn al heel gelukkig als hij het schip van staat  met vaste hand de goeie richting op stuurt, en dat zal veel stuurmanskunst, en veel tijd kosten, maar als wij Nederlanders echt zien dat het de juiste koers vaart, is het alle hens aan dek.

 33. Jansma

  Zwak.

   

  Ik herhaal mijn vraag: Wat is er onrealistisch aan mijn gedachtengang…..? Wat verstaat u onder onrealistisch?

 34. Princenvlag

  @ Jansma vervolg

   

  uw grondhouding herzien aan voorspelbare electorale ontwikkelingen voor eurosceptische partijen in de EU.

 35. Princenvlag

  @  Jansma

   

   

  Ben met trots een Fortuynist van het eerste uur en Pim Fortuyn heb ik met ruime middelen van harte gesteund. Als Pim niet was vermoord door de politieke onderwereld rondom RaRa en GroenLinks dan was Geert Wilders en mijn idool Ayaan Hirsi Ali al jaren minister in de diverse kabinetten Fortuyn. Bovendien was Nederland een welvarende en zelfstandige trotse natie gebleven zonder euro en met een betaalbaar sociaal vangnet zoals onder Willem Drees.

   

  Zelf heb ik na 2002 niet meer gestemd vanwege de laffe linkse politieke moord op Pim Fortuyn maar volg met belangstelling eurosceptische ontwikkelen en de sociaal-conservatieve revolte van met name het internet-electoraat.

   

  Nederland verdiend zoveel beter na de linkse en islam moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh en de verachtelijke doodsbedreigingen aan het adres van Ayaan en Geert. Of we dat nu aangenaam vinden of niet de PVV van de betrouwbare straatvechter Geert Wilders blijft in principe de minst slechtste keuze in het stemhokje. 

   

   

   

   

   

  Verder gaat het om de opstelsom van zetels van eurosceptische partijen die na mei 2014 een rechts en sociaal-conservatief blok en fractie gaan opstarten en wie weet kunt u als wijsneus na uw winterslaap in mei nog

 36. Jansma

  Niet het lijflied, maar het past wel binnen het libertarisme ja. Uiteraard kun je een individu moreel noch financieel  de schuld geven van het trappen in de trucs van een gehaaide zwendelaar. Wat is uw punt?

 37. hulshagen

    

   

     bedankt JANSMA ….  ga zo maar door …

   

     we hebben echt   “niet snuggere”   mensen zoals jij nodig  ! 

 38. Jansma

  Graag gedaan en ik beloof u door te gaan.

   

  Wie zijn die “we” waar u op doelt….? Is dat uw stam? Of…..?

   

  En ja, waarom zou u ook mijn argumenten onderuit halen als u ook gewoon kunt kiezen voor een ad hominem? Veel makkelijker zo! U bewijst de PVV er geen dienst mee (u kent de vooroordelen over lager opgeleide boze mannen vast wel), maar mij bewijst u er natuurlijk wel een dienst mee. Mijn beurt om u te bedanken. Bedankt.

 39. peter33

  Mijn punt, uw gedachtegang is beworderenswaardig is, maar onrealistisch.

   

 40. Jansma

  Definieer onrealistisch….Hier kan ik niets mee.

 41. Wim

  Hmmm, ik heb altijd begrepen dat die hypotheekrenteaftrek betekende dat je minder belasting hoefde te betalen dan zonder die renteaftrek. Aangezien libertariërs altijd roepen dat belasting diefstal is, zou je verwachten dat ze elke maatregel die tot vermindering van belasting leidt, met open armen zouden ontvangen, maar kennelijk is het nu opeens helemaal verkeerd, omdat mensen zo nodig tegen zichzelf beschermd moeten worden, anders maken ze maar onverantwoorde schulden. Dat lijkt me een nogal betuttelend en socialistisch argument. Zo zie je maar weer, libertariërs, dat zijn pas de ware socialisten!

 42. peter33

  ” Definieer onrealistisch “

   

  Ik ga van uw probleem niet mijn probleem maken.

   

 43. Princenvlag

  @ Jansma nogmaals ga vervoegd in winterslaap en wakker worden bij de historische EU-uitslagen in mei 2014.

   

  Pers en het kartel van eurofiele regentenpartijen volgen de sociaal-conservatieve electorale revolte van eurosceptische partijen met toegeknepen billen. Liberaal opperhoofd de sinistere Guy Verhofstad zelf lijkt er niet echt gerust in en lanceerde op twitter al een dramatische oproep om de eurofiele partijen in de EU te verenigen.

   

  Je hoeft geen valse profeet of Jomanda te zijn om te voorspellen dat Geert Wilders met zijn Sociale Doorbraakpartij met diverse eurosceptische partijen in het Europees Parlement een doorslaggevende politieke factor worden.

   

  De elite van eurofiele regentenpartijen hebben het grote geld en de media, de eurosceptische partijen in West-Europa hebben de betere argumenten en het internet electoraat!

   

 44. Jansma

  Ja. En ik heb Wilders ook keer op keer op keer horen pleiten voor behoud van de hypotheekrente aftrek, voor het op peil houden van uitkeringen, voor de AOW op 65 te houden (hoewel dat “vloeibaar” bleek). Ik heb hem horen pleiten voor duizenden extra handen aan het bed. Geen uitkleding van basispakketten. Nog meer extra agenten. Animal cops (really…..?), het leger moet op peil blijven en zelfs uitgebreid worden, er moeten meer leraren bij, ontslagbescherming in stand houden, geen bezuinigingen kinderopvang, het houdt werkelijk niet op bij deze man……Verschrikkelijk.

   

  De man streeft naar een NOG ENORMER verzorgingsstelsel dan het huidige. Wel, who is to provide for it……? Onze kinderen denk ik, want de PVV heeft geen enkele moeite met een Keyenisiaans begrotingsbeleid. Welja, Geert, wat kan jou het schelen? Gewoon 4% begrotingstekort…..

   

  Emile Roemer likt zijn vingers af bij dit programma.

 45. Jansma

  Kijk, nu bent u in ieder geval wel eerlijk tegen uzelf. Inderdaad, de PVV is knetterrood en u is kennelijk socialist.

 46. peter33

  ” Ja. En ik heb Wilders ook keer op keer op keer horen pleiten voor behoud van de hypotheekrente aftrek”

   

  En wat is daar mis mee dan? wat wil jij nu eigenlijk zeggen?

 47. Jansma

  Spannend verhaaltje hoor! Beetje zweverig, maar wel amusant. Waarom denkt u dat de PVV voor de Europese verkiezingen meer zetels zal halen dan in de virtuele stand van de landelijke peilingen? Komen deze overeen dan behaalt de PVV ongeveer 1/5 van de stemmen. Ze zullen er vast wakker van liggen bij de EU, LOL. Ik denk dat u een beetje teveel op websites bivakkeert waar een overtal aan PVV’ers verkeert, want met de realiteit heeft het allemaal niet zoveel van doen……

   

  Daarnaast: Realiteit is ook dat het Europarlement op de echte hoofdlijnen geen ene moer in te brengen heeft. De werkelijke macht ligt bij de Commissie.

   

  Aandoenlijk hoor, die PVV’ers die maar blijven denken dat het nu ECHT zal veranderen. Blijf geloven in de “revolutie” heren…….Or die trying. Waarschijnlijk het tweede, want je moet jezelf toch wel hele rare dingen wijsmaken (gewoon leugens) wil je jezelf ervan kunnen overtuigen dat er iets van een revolutie aanstaande is.

 48. Jansma

  Wat dacht u ervan dat de hypotheekrente aanzet tot het maken van onverantwoorde schulden, bijvoorbeeld? Hoe ingewikkeld is dit?

 49. shrimpocat

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21913735/__Motie_van_wantrouwen_PVV__.html

  Steunt de VVD-fractie die motie, Tim, of blijft ze achterover leunen?

 50. shrimpocat

  Ik zie dat cycloon Jansma weer in volle hevigheid is losgebarsten.

  Dagge bedankt zijt da witte, cmsuijkerbuijk.

 51. Waarnemer

  Dat is bijna het dubbele wat je opgeeft, @ Suijkerbuijk (18:03). Het waren er zelfs maar 4163.

   

 52. cmsuijkerbuijk

  “Jansma is door zijn haat tegen Wilders een steun voor de gevestigde, marxistische orde!

  Zijn LP behaalde ongeveer 8000 stemmen!

  Waarom nog op de man reageren? Totáál niet relevant die LP, laat staan de ideeën die het vertegenwoordigt! Ik blijf er nog steeds bij: Jansma en overige Libertariërs: Ga als Libertariër lekker in een hutje op de hei wonen, of nóg beter: Koop een verlaten booreiland ergens buiten de territoriale wateren en roep daar “Utopia” uit! Maar dan niet na 14 dagen komen klagen , dat het niet werkt!

 53. Bas

  Een wereld volgens Jansma mensen, en slecht zijn. Neem het allerlaatste wereld nieuws. Wilders en zijn aanhang,

  In Nairobi, de boeven. En 9/11, weten, wie hèt deed. Wilders natuurlijk!!! Opeens begrijp je zwijgen als Jansma spreekt.

 54. peter33

  Beter een knetterrode PVV dan een doodgeboren LP.

 55. Caroline

  shrimpocat, ik keek zojuist even op de VVD-site om te kijken of er iets over te vinden was. Niet dus, want die site ligt weer plat, althans er echt in te komen is er niet meer. Jammer, want er zijn (waren?) nogal wat reacties te lezen van (ex)VVD-ers die met hun visie op het beleid van de VVD gaven, en volgt de VVD-fractie die visie, dan dienen ze zelf die motie van wantrouwen wel in. Het is niet makkelijk VVD-ers kwaad te krijgen, maar het is Rutte c.s. royaal gelukt. Nou ja, dan is ze in ieder geval nog iets gelukt, niet?

   

  Of de site plat ligt omdat er zoveel mensen hun inzichten willen delen dat die onderuit ging, of dat men het niet meer wil horen dan wel omdat het systeembeheer in handen van een onbekwame, ik zou het niet weten.

 56. Leo KarelJan

  Ik heb Wilders KEER OP KEER horen pleiten voor fors lagere belastingen, tegen nivellering en fors bezuinigen op EUSSR,OSW, PO, groene waanzin en allerlei multikul en onzin subsidies.Wil Samsom dat ook?

  Blijkbaar heeft u andere oren dan ik!

 57. Jansma

  Uw cynisme ten spijt, de LP is natuurlijk net zo kansloos als de PVV. Beide partijen hebben exact “0” kans ooit een rol van betekenis te spelen via democratische wegen.

 58. Jansma

  Inderdaad. In een land vol met socialisten is het vooralsnog vechten tegen de bierkaai. Als de knetterrode PVV al het “rechts” in een land vertegenwoordigt, dan weet je hoe lang de weg nog is om te begaan….

 59. peter33

  Ik denk dat de LP een ongekende winst ga behalen, echt waar!

 60. Jansma

  De PVV is exact tot evenveel in staat als de LP via democratische wegen: Tot NIETS.

   

  Lees uw Grondwet en Europese Grondwet nou eens heren. Dan begrijpt u hoe kansloos het is. Stop met dromen! Wilders is de bedrijfspoedel van het establishment.

   

  Bovendien is de PVV geen alternatief voor de PVDA, SP en Groenlinks in mijn ogen. Ook de PVV is een extreem linkse collectivische partij. Etatisten pur sang. Het maakt mij echt niet uit of de PVV 80% van mijn inkomen wil stelen (ook niet als dit “maar” 75% is)  of de PVDA. Ik wens niet beroofd te worden. Helaas is Wilders in moreel opzicht net zo’n dief als Diederik Samsom.

   

   

 61. Jansma

  Nou, doet u mij eens een voorspelling dan…..? Wat mogen we verwachten? Welke “historische” EU uitslag mag dat gaan worden?

   

  Ik denk dat uw glazen bol een tikje beslagen is.

 62. peter33

  Uw geliefde libertarische verzetsbeweging was bij de geboorte al dood, het grommen en het blaffen moet nog steeds beginnen. 

 63. Leo KarelJan

  Jansma is door zijn haat tegen Wilders een steun voor de gevestigde, marxistische orde!

  Zijn LP behaalde ongeveer 8000 stemmen! Ook ik ben voor een minimale overheid, lage belastingen en volledige economische en individuele vrijheden. Maar eerst zullen wij echter uit de euro en de EUSSR moeten stappen en de massale import van armoede en achterlijkheid moeten stoppen. Daar is Wilders hard bij nodig en hij is in elk geval tot meer in staat dan de LP!

  Maar blijkbaar wil Jansma liever de marxisten van PvdA-VVD-CDA-SP-CU-D66 in de kaart spelen door de enige echte oppositie tegen die linkse rotzooi in de grond te boren!! Hoe dom kun je zijn?

   

 64. Princenvlag

  @ Jansma kan beter in winterslaap gaan en wakker worden bij de voorspelbare historische EU-uitslagen in mei 2014. 

  Als wegkijker van de verweesde samenleving van Pim Fortuyn en zijn gebrek aan kennis en politiek inzicht over de sociaal-conservatieve electorale revolte in West-Europa is hem niet echt aan te rekenen.

   

   

   

   

   

   

 65. Jansma

  Inderdaad. Zijn werk bestaat immers uit protesteren tegen het kabinet. Dat maakt hem een beroepsprotester, nietwaar?

   

  En inderdaad. UW geliefde Geert zal NOOIT in de regering komen. Daar heeft u geen glazen bol voor nodig, maar enkel het rationele inzicht dat er geen ENKELE partij met de PVV in een regering wil zitten. Of heeft u suggesties? De VVD….? Neuh. PVDA? Hell no. D66 dan? As if. En zo kan ik doorgaan….

   

  Uw geliefde Geert zal dus 76 zetels moeten halen…..U heeft echt geen glazen bol nodig om te begrijpen dat dit een totale utopie is en Geert gewoon de bedrijfspoedel van het establishment zal blijven. Hij gromt wat en blaft wat, maar staat gewoon volledig buitenspel. 

   

   

 66. zomaar iemand

  Jansma 12:00 uur , deze zijn  117 zetels verspreid over een diversiteit aan
  partijen , partijen die ondanks hun verdeeldheid een ding gemeen hebben .

   

  en dat is hoe onze normen en waarden (samenleving)  te verkwanselen aan de islam !!, uit namen van
  hun ideologie  het Internationale
  Socialisme .

 67. Jansma

  Vrijheid kunt u sowieso niet van spreken. Lees uw Grondwet en de Europese Grondwet. U is ONDERDAAN. Hoe kan een onderdaan vrij zijn…..? Er bestaan geeneens individuele eigendomsrechten in Nederland. Natuurlijk  bent u niet vrij. 

   

  Tja, een democratie is nu eenmaal een afgrijselijke vorm van maatschappelijke inrichting. Het betekent een dictatuur van de meerheid. Quelle horreur…..In Nederland heeft u niets te kiezen. U leeft in een buitengewoon uitgekookt 1 partijenstelsel.

 68. Jansma

  Neuh. De kans dat de PVV in de regering komt is evengroot als de kans dat de LP in de regering komt. Letterlijk “0”. Dit land is lang geleden al verkocht.

 69. cmsuijkerbuijk

  Wél. Steeds meer mensen zien in, of gaan inzien dat we verkeerd bezig zijn. Dáárom ook de groei van de PVV. Andere partijen zullen op een gegeven moment wel in moéten zien, dat ze de PVV niet langer kunnen negeren, op straffe van politieke decimering.

  Ik weet dat je het niet graag hoort, maar tóch is het zo! Het kan láng duren, of het kan kort duren, maar ééns zal de PVV in de regering komen!

 70. shrimpocat

  Breek ‘m de bek niet open…

 71. Antivenin

  De druiven zijn zeker nogal zuur bij Tim Engelbart. Laat me eens raden, VVD of PvdA-stemmert? Ja, dan kan ik het me ergens wel voorstellen dat je je dood ergert als een achteroverleunende politicus in de peilingen de grootste is en je eigen clubje elke week weer een zeteltje meer krimpt. Maar als je een stukje schrijft waar de machteloze woede en jaloezie zo van afdruipen , dan laat je je toch.wel erg kennen. Triest hoor.

   

  Maar goed. Leuk voor ons PVV’ers. Het beste vermaak is immers leedvermaak! Op naar de 0 zetels, Timmie!

   

  Wilders bedankt!

 72. Johanna

    Moeten we dan de straat op en roepen : Regeringen, Brussel en banken bedankt dat we nu solidair moeten zijn en we al jullie veroorzaakte lasten eerlijk moeten gaan delen.

   

 73. OphEUffen

  in de PVV bash hierarchie. En Joshua is niet geheel toevallig ook de oprichter van DDS. Te rechts voor de VVD, pure haat tegen de PVV. Dan blijft er ook weinig meer over.

 74. Fatima

  @GeneraalPPardon

  de tegendemonstranten waren inderdaat anti-fascisten. Kunt u nagaan hoe debiel ze zijn.

  Met excuses voor termverwarring voor de patienten met het Down-syndroom: die noem ik nooit debielen.

   

 75. Fatima

  moet inderdaad zijn. Sorry, ik leek nu zelf even een anti-fascist.

   

 76. Jansma

  Een “sociaal-conservatieve electorale revolte” nog wel…..U heeft gelijk. Daar begrijp ik bar weinig van, want waar is die revolte dan……? In Antwerpen…? Een stadje in Belgie…? Verkiezingen in Duitsland nog gezien toevallig…?

   

  U leeft een droom, goede man. Er is geen revolte. Slechts totale apathie en de aandoenlijke hoop dat Wilders alle problemen wel voor u oplost. U kunt “rustig afwachten” tot u een ons weegt.

 77. peter33

  Jansma op 23 september, 2013 – 11:35

   

  ” De man is veel en veel te extreem voor vele Nederlanders en bovendien druisen zijn twee belangrijkste standpunten (uit de EU en minder Islam) rechtstreeks in tegen hetgeen ALLE andere partijen willen. Dus is Wilders een beroepsprotester “

   

  Dus omdat het (extreme) verhaal van Wilders anders is dan van ALLE andere partijen, is hij een beroepsprotester? ik zie er de logica niet van in.

   

  Laat ik het anders zeggen,

   

  Jansma is veel en veel te extreem voor vele Nederlanders en bovendien druisen zijn libertarische standpunten rechtstreeks in tegen hetgeen ALLE andere partijen willen.Dus is Jansma een beroepsprotester.


   

   

 78. Theo Prinse

  “Hier en daar wat actievoerders met schattige en zelfgeknutselde spandoeken. Ja, ook hele en halve racisten met dubieuze vlaggen,”

  Ik herken mij daar helemaal niet in. 

  Zulke opmerkingen zijn een intentionele schoffering van de kant van De Dagelijkse Standaard naar virtueel 2 tot 3 miljoen Nederlandse stemgrechtigden. 

  Nederland wordt bedreigt door de milieuwmafia van Greenpeace International en een regering van domme blondjes en hun minister president die de Nederlandse strijdkrachten aan de moslim infiltratie in ons land uitlevert en verraad. 

  Om dan in bovenstaand artikel als PVVer die zich nooit gewonnen geven en die altijd worstelen en boven komen, die het volk zijn van Michiel De Ruyter en Pim Fortuyn te worden uitgescholden en bevuild door deze Engelbart figuur is onuitstaanbaar. 

  De PVV heeft in alle Provincies in de Eerste en Tweede Kamer en in 2 gemeenten afgevaardigden. 

  Dergelijke vuilspuiterij tegen PVVers is onverdraaglijk. 

   


 79. Jansma

  QUOTE: “Dus omdat het (extreme) verhaal van Wilders anders is dan van ALLE andere partijen, is hij een beroepsprotester? ik zie er de logica niet van in.”

   

  U heeft niet goed gelezen. Wat ik zeg is dat Wilders NOOIT in de regering zal komen. Waardoor hij tot de oppositie veroordeeld is. Dat maakt hem een beroepsprotester. De reden dat hij tot de oppositie is veroordeeld IS zijn extreme verhaal. 

   

  QUOTE: “Jansma is veel en veel te extreem voor vele Nederlanders en bovendien druisen zijn libertarische standpunten rechtstreeks in tegen hetgeen ALLE andere partijen willen.Dus is Jansma een beroepsprotester.”

   

  Dat mijn standpunten (vrijheid- en non agressie) te “extreem” zijn voor vele Nederlanders heeft u volkomen gelijk in. De “Nederlander” is niet klaar voor een vrije samenleving en verkiest staatsagressie. Daar heeft u volkomen gelijk in. Ook dat mijn standpunten tegen die van ALLE andere partijen indruisen, want ALLE andere partijen willen geen vrije samenleving, maar een samenleving van melkkoeien met de partijen als parasitaire melkveehouders erboven. Een beroepsprotester? Kreeg ik er maar voor betaald. Zoals uw Geert….

 80. peter33

  Jansma, dus omdat Wilders tot de oppositie is veroordeeld is hij een beroepsprotester?

   

  Mijn Geert? NOOIT in de regering …….

   

  Wat is het leven toch makkelijk met een glazen bol.

 81. Princenvlag

  @ Jansma

  Begrijpt bar weinig van de sociaal-conservatieve electorale revolte in West-Europa en ons land. Met zijn vileine gezwam en gezeik tegen Geert Wilders en de PVV zou hij een nazaat kunnen zijn van NRC-journalist Max Blokzijl.

   

  Neem de figuur Bart de Wever met zijn splinter NVA. Hij heeft In amper 10 jaar de eurofiele multiculti elite van regentenparijen in Vlaanderen en in de stad Antwerpen met historische cijfers verslagen. Hij is nu de populairste polticus bij onze Vlaamse zuiderburen en bovendien burgemeester van Antwerpen. Een stad die 80 jaar is verkwanseld door een coalitie van wereldvreemde nep-socialisten en hun geflipte multiculti vriendjes.

   

  We wachten rustig en zonder bla bla de voorspelbare overwinningen van Leefbaar Rotterdam en Hilbert Nawijn in Zoetermeer in maart af, als voorspel van historische uitslagen in ons land bij de EU-verkiezingen in mei 2014.

   

   

   

   

   

 82. Jansma

  Ik ben het eens met de strekking van uw betoog hoor, maar begrijp niet hoe u kunt zeggen dat we geen democratie hebben terwijl we midden in een parlementaire democratie leven. Uw definitie van een democratie wijkt kennelijk af van die van mij.

   

  Welke defintie hanteert u?

   

  Het probleem is niet dat er GEEN democratie is. Het probleem is juist DAT er een democratie is. Een verschrikkelijk immoreel systeem dat collectivisme als uitgangspunt heeft.

 83. Jansma

  QUOTE: “Maar naar mijn mening wordt zeer veel van het gedachtengoed van Wilders uiteindelijk door andere partijen toch uitgevoerd.”

   

  Zoals…..? En in verhouding tot al het beleid: In welk percentage zou u dit willen uitdrukken?

   

  QUOTE: “Wilders blijft zetels winnen.”

   

  Feit is dat Wilders FORS zetels heeft verloren. Dat laat een VIRTUELE peiling natuurlijk volkomen onverlet.

   

  QUOTE: “Het is nu toch wel zo langzaamaan duidelijk dat niemand meer om die verguisde Wilders heen kan.”

   

  En toch GAAN ze er allemaal omheen. Geen hond die met de PVV wil regeren.

   

  QUOTE: “Mocht het zo zijn dat hij premier wordt , dan heeft hij eerst nog een enorme berg aan puin te ruimen.”

   

  Hoe moet hij premier worden als de overige partijen MORDICUS tegen een samenwerking zijn? U denkt toch niet dat hij 76 zetels of meer kan halen?

   

  QUOTE: “Daarbij zullen zijn huidige tegenstanders hem zoveel als maar mogelijk hinderen.”

   

  Exact. Wilders heeft ALLEEN MAAR tegenstanders in de Eerste en Tweede Kamer. Natuurlijk wordt hij gehinderd. Niemand gaat er mee regeren. Simpel.

   

  QUOTE: “Wilders heb ik ook nog nooit op een leugen kunnen betrappen.”

   

  Dan heeft u niet opgelet. AOW op 65 als keiharde garantie en een dag later niet meer? Zegt dat u iets?

   

  QUOTE: “Oh….ja  Jansma …….. spaar je de moeite. En mijn tijd.”

   

  Ik begrijp dat u de onaangename feiten over uw geliefde leider liever ontkent, maar ik zie het toch echt als mijn verantwoordelijkheid u te wijzen op de volstrekte tandeloosheid van Wilders. Al was het maar om de totale corruptie en immoraliteit van het gehele systeem aan u kenbaar te maken. En niet eens zozeer om Wilders aan te vallen.

 84. Waarnemer

  Beste Suijkerbujk (12:04) ben jij met die opmerking van je er op uit om ALWEER een discussie te laten verzieken? Je bent helaas niet eens de enige die ‘het gevaar’ niet zag. Shame on you !!! Ik ken je verstandiger. Want hoe leuk je het ook bedoelde, het kwaad is alweer geschied. Ik ben overigens niet boos op je, maar wel héél, héél verdrietig….

  Iets serieuzer: Dit is trouwens niet eens een discussie geworden, maar een jury-uitspraak in afleveringen over de politieke delinquent Engelbart.. 

   

   

 85. Jansma

  Er is geen enkele partij die met de PVV zal samenwerken. Niet de VVD. Niet de PVDA, niet de SP en niet het CDA. Het zou voor deze partijen electorale zelfmoord betekenen. Daarnaast zal de PVV haar belangrijkste standpunten NOOIT voor elkaar kunnen krijgen. Uit de EU en de grenzen dicht? Exact welke partij zal hier haar medewerking aan verlenen, Suijkerbuijk? Wie dan……? 

   

  Het stelsel is te verrot Suikerbuijk. De PVV is gedoemd tot het zijn van eeuwige paria. Eeuwige oppositie. Het land is verkocht. En Wilders zal eeuwig de Grote Blonde Toeteraar zijn met zijn leuke oneliners. Geen deuk in een pakje boter, slaat de man…..

 86. Saeftinghe

  Ik ben waarschijnlijk een heel dom ventje en zal wel alles verkeerd zien.

   

  Maar naar mijn mening wordt zeer veel van het gedachtengoed van Wilders uiteindelijk door andere partijen toch uitgevoerd.

   

  Voor zover ik kan overzien veroorzaakt het virtuele en daadwerkelijke zetelverlies zoveel druk op de verliezende partijen dat ze noodgedwongen de ideën van Wilders als de hunne aan de man brengen.

  Pronken met andermans veren zou ik dat noemen.

   

  Veel van de wat simpeler kiezers laten zich weer bedriegen en stemmen nog maar een keer op hun oude partij.

  Maar heel voorzichtig gloort er licht aan de horizon.

  Wilders blijft zetels winnen.

   

  Het moet ook niet te snel gaan, dan ben je niet in staat om een goed organisatie op te bouwen. Dat kost nu eenmaal tijd.

   

  Het is nu toch wel zo langzaamaan duidelijk dat niemand meer om die verguisde Wilders heen kan.

   

  Mocht het zo zijn dat hij premier wordt , dan heeft hij eerst nog een enorme berg aan puin te ruimen.

  Daarbij zullen zijn huidige tegenstanders hem zoveel als maar mogelijk hinderen.

  Om die reden is het mogelijk verstandiger om nog een verkiezings ronde in de oppositie te blijven, zodat het het bewijs van onbekwaamheid van de huidige machthebbers onweerlegbaar is, zelfs voor de simpelste kiezer.

   

  Overigens ben ik van mening dat in de tweede kamer GEEN politici behoren te zitten. Die in een volgende periode zelf aan de macht komen.

  Daar horen bekwame burgers te zitten die de regering scherp kontroleren, zonder mogelijkheden om zelf in dat corrupte circuit terecht te kunnen komen.

  Zoiets als in de jaren 50-60 van de vorige eeuw.

   

  Van Boer Koekoek was voor ieder duidelijk dat hij NOOIT premier of zelfs minister zou worden. Maar toch parkeerden velen hun stem bij hem tot de tijden beter werden.

   

  Dat werkt goed.

   

  Maar den Uil  van onze nationale Socialisten, leerde hiervan en slaagde erin om Janmaat het zwijgen op te leggen.

  Janmaat was dan wel een nare zure man, maar ik heb hem NOOIT op een leugen kunnen betrappen. De heer den Uil in vrijwel ieder toespraak meerdere malen.

  Wilders heb ik ook nog nooit op een leugen kunnen betrappen.

   

  De leiding van dit land hoort in ÉÉN hand te liggen, welke scherp wordt gekontroleert door BEKWAME BURGERS in de teede kamer.

  Voor afgedankte politici gewoon de WW. En ze mogen best flink verdienen, maar ook hun verantwoordelijkheden nemen. Zoals bij blunderen of corruptie ontslag op staande voet zonder uitkering, net zo als in het bedrijfsleven.

   

  Met Wilders groeien we mogelijk een beetje die kant op.

   

  Oh….ja  Jansma …….. spaar je de moeite. En mijn tijd.

   

   

 87. jantje

  Een hele bevolkingsgroep wegzetten als onnozel dat noem ik nou onnozel.

   

 88. fanvanayaanhirsiali

  Tim is de personificatie van op macht en pluche beluste onnozele. Is het een pseudoniem van Samson? Goed hoor, je mening. 

  Maakt ons PVV -er alleen maar vastberadender om eens even “het roer om”te gooien.

   

  Een PVV -er die Geert Wilders bedankt voor het geven van zijn leven, en onze enige hoop is dat er ooit iets verandert.

 89. hulshagen

      WIE IS DE ONNOZELAAR, HEER ENGELBART …

   

   ALS JE KIJKT NAAR HET AANTAL REACTIES EN DE INHOUD, IS DAT WEL DUIDELIJK

   

   BEDANKT VOOR MENSEN ALS GEERT WILDERS … GEEFT NOG BEETJE HOOP 

 90. HrDeKadt

  De heer Engelbart bewijst met zijn stukje twee dingen: 1. dat hij inderdaad niet aanwezig was op de bewuste zaterdagmiddag en dus niet weet waar hij het over heeft en 2. hij niet veel kaas heeft gegeten van het verschijnsel ‘protest’.

   

  Ik was er wel, samen met nog wat belangstellenden en ik moet toegeven: de gemoedelijkheid en gezelligheid viel direct op. We liepen zo het veld op en konden prima ergens midden op plaats nemen. Binnen een halfuur zag het zwart van de mensen. Ik schat rond 2500 stuks. We stonden er even beduust bij. Binnen de korste keren vlogen de spandoeken en plakkaten in de hoogte en begon men gezamelijk vrolijk en indringend samen te roepen en te zingen. Kortom, een heerlijk gevoel overkomt je dan, met zovelen.

   

  Alle generaties en beroepslagen waren zo te zien vertegenwoordigd. Ik zag mensen keurig in pak tot mensen in motorjack of gympen outfit, van alles wat en dit en dat dus. Maar iedereen gemoedelijk en indringend aanwezig.Van politie hebben aamper wat gemerkt laat staan last gehad. Ze waren overal prominent aanwezig maar daar is niks mee, gezien er ergens verder op de linkse fascisten van AFA bezig waren burgers de stuipen op het lijf te jagen. Dus goed dat de politie er was natuurlijk.

   

  Iets wat voorheen alleen voor linkse milieus weggelegd bleek, kon dus ook door anderen gedaan worden. Ik weet ook niet precies wat Engelbart voor ogen heeft als er een protest demonstratie wordt gehouden? Verwacht hij een intellectueel diepzinnig debat over politieke stromingen soms?

   

  Natuurlijk wordt er geschreeuwd en gezongen, natuurlijk wordt er geroepen en gejuicht. DAT is wat een PROTEST moet zijn heer Engelbart! Een SCHREEUW om aandacht. Nu met 2500 mensen, straks wellicht met 10.000. Zo gaat dat, in een democratie.

   

  Mij komt het betoog van Engelbart een beetje wereldvreemd over eerlijk gezegd. Zoiets als dat de straat opgaan om je ongenoegen te laten HOREN voor hem te min is? Het komt nogal elitair over om een stuk te schrijven zoals hij nu gedaan heeft. Eigenlijk geeft Engelbart hiermee een kijkje in zijn eigen denkwereld, waaruit je toch al gauw de indruk krijgt van iemand die graag ‘gefundeerde’ en ‘zwaarwegende’ kritiek uit vanuit de gemakkelijke thuisbank.

   

  Ik zou zeggen, Engelbart, kom uit die bank en ga ook eens de boer op. Alleen stukjes schrijven over iets waar je niet eens bij was, gaat het niet halen en is niet voldoende.

   

   

 91. zomaar iemand

  Jansma 13:23 uur , zoals uw al aangaf met het schrijven aan
  mij van 12:09 uur , laat dit zien dat wij geen ik schrijf GEEN democratie
  kennen .

   

  ook al zeggen al de partijen (partijleiders)  binnen ons gewest , dat wij blij moeten zijn
  met de democratie die wij hier hebben , het is gewoon een verkapt
  communistische belijd wat deze partijen hier voeren , zowel landelijk als in
  geheel europa .

   

  het Internationaal Sociaal stelsel , wat wij nu kennen
  verschild in het niets van het communisme en het Nationaal Socialisme , van
  voorheen , dus fascisme !!!, gelijk als het Turkse bewind onder Erdogan fascistische
  (Nationalistische op geloof geschoeid )   is !!!

   

  de staat bepaald wat goed voor je is , ook al noemt de staat
  zich nu Internationale Socialisten .

 92. Jansma

  Democratie betekent per definitie dat een grote delen van de bevolking niet gehoord worden. Een democratie is immers een dicatuur van de meerderheid over het individu. Het is dus geen “verkapte” dictatuur zoals u stelt, maar gewoon flat-out een dictatuur. Een afgrijselijk immoreel systeem.

   

  Als 80% van de bevolking er voor stemt om morgen een communistische dictatuur in te voeren, dan heeft de 20% zich daar maar in te schikken. Handelen op basis van het morele fundament “wat de bevolking beslist is goed” is werkelijk levensgevaarlijk….Toch is dit exact het fundament waarop een democratie gestaafd is. Het individu heeft niets te zeggen en is geen eigenaar van lijf noch goed.

   

  Het probleem is dan ook niet dat de democratie niet functioneert, maar het gegeven dat er in de eerste plaats een democratie is……Waar een democratie is, bestaan immers geen individuele eigendomsrechten. En DAT is wat de Westerse samenlevingen verwoest. Twee wolven en een schaap die stemmen over wat er vanavond op het menu staat, waarbij alledrie via een gewapende organisatie hun wil met agressief geweld kunnen afdwingen. Alle vormen van collectivisme leiden uiteindelijk tot tirannie.

   

  Leest u The Road to Serfdom van Hayek maar eens. Ik weet zeker dat het u aan zal spreken.

   

   

 93. Jansma

  U spreekt in raadselen. Wat dacht u ervan gewoon te zeggen wat u bedoelt….? U stelde aanvankelijk:

   

  CDlogo: “Ziet u nu werkelijk niet dat uw grote vijand de staat het door uw zo geadoreerde libertarisme uw zo in schoot aan het werpen is, en ook nog eens zonder dat  daar een verkiezing van de LP voor is ?”

   

  Waarop ik aan gaf: “Dat zie ik in het geheel niet zelfs. Verklaar u nader.”

   

  En nu komt u met:

   

  “Tip……het maakt voor een burger weinig uit of hij van zijn geld wordt beroofd of dat het papier van zijn geld meer waarde heeft dan de waarde die er op gedrukt staat.”

   

  Wat moet ik hiermee…..? Hoe is de staat nu het libertarisme in mijn schoot aan het werpen? Waar doelt u in vredesnaam op? Dat het monetaire systeem op instorten staat waardoor een libertarische samenleving zal ontstaan? Indien dit is wat u bedoelt, dan bent u grenzeloos naief. Bij instorting van het monetaire systeem zal de staat controle over de productiemiddelen grijpen. Dat is wat staten altijd hebben gedaan in een dergelijke situatie.

   

   

 94. NicoRdam

  Hoog huillie huillie gehalte hier.

  Begrijp nu waarom  Geert en zijn partij niet serieus genomen worden.

  Veel van die Calimero geluiden maken de reacties hier echt niet sterk.

  Pruilen omdat Powned zogenaamd bashed, de Volkskrant constateerd dat er rechtsradikalen op de demonstratie waren, jammeren dat Radio 1 verkeerde signalen geeft?

  Kom op, als aanhangers van de PVV zulke vechters willen zijn van hun eigen gelijk zou het misschien wel handig zijn om een beetje weerbaarder te reageren.

  Dan laat je zien dat je ergens voor staat.

   

   

  img.imageResizerActiveClass{cursor:nw-resize !important;outline:1px dashed black !important;} img.imageResizerChangedClass{z-index:300 !important;max-width:none !important;max-height:none !important;} img.imageResizerBoxClass{margin:auto; z-index:99999 !important; position:fixed; top:0; left:0; right:0; bottom:0; border:1px solid white; outline:1px solid black;}

  img.imageResizerActiveClass{cursor:nw-resize !important;outline:1px dashed black !important;} img.imageResizerChangedClass{z-index:300 !important;max-width:none !important;max-height:none !important;} img.imageResizerBoxClass{margin:auto; z-index:99999 !important; position:fixed; top:0; left:0; right:0; bottom:0; border:1px solid white; outline:1px solid black;}

 95. huuskesgait

  Voor je bijdrage van 130922, 2234 uur kon ik je helaas maar één pluspunt geven. Bedankt.

  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 96. huuskesgait

  Een korte bijdrage, maar mèt taalfouten, ( bashed, constateerd, vechters willen zijn van hun eigen gelijk ), zodat ik er toch nog om kan lachen. Soms op een school gezeten waar ze die bij de PvdA uitgedachte methode, “het nieuwe leren” toepasten? Wat bedoel je met Calimero geluiden? (of bedoel je Calimerogeluiden?)

  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 97. hulshagen

     Beste Jansma,

   

     je bent wel snel op je teentjes getrapt, niet ?

    kijk naar alle reacties   (niet echt in jouw voordeel)

         

    en je “zogezegde” aanhang ..

    ik ken mensen in de plaatselijke karaoke bar die er meer hebben

      (en die zingen beter als jij)

   

  jij kleine duivel in het wijwatervat

 98. Jansma

  QUOTE: ” je bent wel snel op je teentjes getrapt, niet ?”

   

  Totaal niet zelfs.

   

  QUOTE: “kijk naar alle reacties   (niet echt in jouw voordeel)”

   

  Dat is het mooie van een discussie forum he? Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn. En al zijn er 999 van de 1000 het niet met me eens, het zegt niets over de juistheid van mijn argumenten. Die heeft namelijk nog niemand ontkracht. Ook u lijkt de moeite niet eens te nemen. Ik denk omdat u weet dat ik het juist zie.

   

  QUOTE: “en je “zogezegde” aanhang ..”

   

  Ik heb geen aanhang. Wil ik niet hebben ook.

   

  QUOTE: “ik ken mensen in de plaatselijke karaoke bar die er meer hebben (en die zingen beter als jij)”

   

  Nietszeggende platitude. Het zegt niets over of hetgeen ik zeg ook klopt of niet, zoals uw hele comment eigenlijk een tamelijk zinloze uiting van frustratie lijkt te zijn.

   

  QUOTE: “jij kleine duivel in het wijwatervat”

   

  Maar dan ben ik degene die op de teentjes is getrapt? DDS heeft vreemde kostgangers.

   

  Goede man, uw geliefde Roerganger Wilders is een extreem linkse collectivist. En daarmee een immoreel man die zelfs het verschil tussen mijn en dijn niet begrijpt. Kennelijk draagt u deze immoraliteit een warm hart toe. Van mij mag u…..

   

    99. Chris Develing

  Het klopt volledig dat het enige waarvoor ze Geert Wilders kunnen bedanken het feit is dat hij ze een stem geeft. Maar hoe belangrijk is dat? Heel belangrijk!

  Kijk naar Engeland waar de anti-Immigratie anti-Islam stem wijdverspreid maar niet gehoord is.  Het wordt monddood gemaakt en al die mensen worden niet gerepresenteerd in het politiek correcte Londense politieke klimaat.

  Dus wat is het gevolg daarvan? EDL en aanverwante organisaties die geweld niet schuwen.

  Waarom heeft Nederland geen EDL en krijgt het hier geen voet aan de grond? Omdat die stem hier wel belichaamd wordt door Geert Bedankt.

  Dus zelfs ik als niet-PVV stemmer (maar ook als anti EDL burger) zeg: “Geertje Bedankt. Bedankt en ik zal nooit op je stemmen maar ik ben toch blij dat je er bent.”

 100. zomaar iemand

  Jansma 23 sep 15:17 uur.

   

  volgens mij , is er spraken van een democratie als alle
  gehoord worden ( dus ook indeze de PVV ), is er spraken van een democratie als
  op voorhand er geen deel van de bevolking (of hun vertegenwoordigers)
  uitgesloten worden .

   

  toch bovenal !!! als er via een referendum blijkt dat 62%
  van de bevolking tegen de plannen van de regering is .

   

  dit zijn zomaar twee voorbeelden waarom ik vindt dat wij in
  een verkapte dictatuur leven , een dictatuur die gelijk staat aan het
  communisme en islam.

   

  immers daar
  heeft de leider (leidende) , ook altijd gelijk , en heeft het volk het nakijken
  ,zoals wij nu meemaken onder het juk van het Internationaal Socialisme, met u
  woorden geschreven het collectivisme, (staat immers zo mooi , zorgen voor
  (vreemden) ,in plaats van zorgen voor eigen   mensen
  .

   

  daar gaat
  onze westerse samenleving kapot an !!!.

 101. Jansma

  QUOTE: “Zelfs als u HRA bedoelt is het een vreemde opmerking. U mag wat meer van uw zuurverdiende geld houden en dat zou dan fout zijn? In welk opzicht?”

   

  Ik bedoel inderdaad de HRA natuurlijk. Wat fout is aan de HRA heb ik al uitgelegd. Niet dat u uw zuurverdiende geld mag houden, maar dat de HRA uitlokt om schulden aan te gaan die men zonder HRA niet had kunnen aangaan.

   

  QUOTE: “Dat u het met het krankzinnige belastingstelsel niet eens bent, dat begrijp ik, maar het is onzin om te stellen dat als iemand iets meer mag overhouden dat aan zou zetten tot verkeerd gedrag.”

   

  Onzin, toetssteen? Als de HRA morgen wordt afgeschaft komen 1.000.000 huishoudens acuut in de problemen. Waarom is dat, denkt u?

   

  QUOTE: “Vervolgens heeft u stelselmatig de gewoonte om collectivisme te verwarren met corporatisme. Waar het eerste socialistisch is, maar het tweede helemaal niet. “

   

  Ik denk dat u de begrippen maar eens moet opzoeken, alvorens u dit soort uitspraken debiteert. De verwarring bestaat tussen uw oren. Niet die van mij. Corporatisme valt ONDER collectivisme. Collectivisme is de verzamelnaam waar stromingen zoals het socialisme en corporatisme onder vallen. 

   


 102. Jansma

  Dat reken ik mezelf aan trias. Ik zal proberen het de volgendende keer nòg eenvoudiger uit te leggen, waardoor iedereen het kan volgen.

 103. huuskesgait

  Hoe kan dat? Daarnet wilde ik een andere reageerder een pluspunt geven, maar die kreeg er 28, en ook nog één minpunt.Twee anderen kregen van mij niet één, maar 30 pluspunten.

  Mijn konklusie: van die puntentelling klopt niks!

  En een opmerking aan ‘Engelbart’: Volgens mij ben je een PvdA-lid en kom je uit Drugsdorp aan de Amstel. Dus van dat dorp waar achterbaksheid zowat een religie geworden is, waar maar één weg bewandeld wordt, nl. die van de minste weerstand, waar dat kinderachtige ‘jennen’ waardering oogst en waar criminaliteit zelfs bewonderd wordt! Als ik moest kiezen tussen de Vinkenslag of Mokum zou in zeker de Vinkenslag kiezen. Zijnde van twee kwaden de minste. Want je gescheld is één grote litanie van kreten.B.v.:

   # “bij de PVV geen oplossingen”. Dat klopt dus niet! De PVV wil af van dat Euro-misbaksel, dus ook van die zogenaamde ‘solidariteit’ met de Griekse en andere aartsluie feestvierders, wil eigen zeggenschap over wie we in Nederland toelaten, wil een eind aan die zogenaamde ‘ontwikkelingshulp’ die meestal terechtkomt op geheime bankrekeningen, enz.

   # “Wat heeft deze carrière-oppositievoerder precies gedaan dat hij met dankwoorden overladen wordt?” Antwoord: als enige de MOED gehad om tegen de zich ‘progressief’ noemende EU-kontlikkers in te gaan, de MOED hebbend om als het nodig is tegen de stroom in te roeien, enz. Ideeën genoeg waar Geert zich voor inspant! Vraag: is ‘Engelbart’ ook zo ijverig en vooral: zo moedig?

   # “Ja, ook hele en halve racisten met dubieuze vlaggen“. Hoezo? Noem eens op! Of is dit weer ‘Engelbart-kretologie’, vermengd met kilo’s vaagheid? M.a.w. gezwam in de ruimte!

   # “Zoniet Geert Wilders; hij leunt liever achterover.” Oh jaaaa? Ik geef één voorbeeld: En zijn vragen dan wat die zogenaamde ‘asylzoekers’ ons kosten? En o.a.dit heet dan “ze kwijnen weg in de oppositie”?

  Zeg ‘Engelbart’, heb je met dit geleuter goede sier gemaakt bij je (s)linkse vrindjes? Je bevestigt mijn mening dat DDS de laatste tijd steeds minder interessant wordt. Goeie schrijvers houden het voor gezien en lui als jij blijven over…………………

  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 104. trias politica

  Briljant.

 105. Jansma

  QUOTE: “Ziet u nu werkelijk niet dat uw grote vijand de staat het door uw zo
  geadoreerde libertarisme uw zo in schoot aan het werpen is, en ook nog
  eens zonder dat  daar een verkiezing van de LP voor is ?”

   

  Dat zie ik in het geheel niet zelfs. Verklaar u nader.

   

  QUOTE: “Ik vrees alleen dat dat libertarisme niet zo zaligmakend zal zijn met
  17 miljoen zielen op een postzegel als dat u hier pleegt te propageren
  🙁 “

   

  Waarom zou dat anders zijn dan in uw huidige socialistische Nederland, waar ook 17 miljoen zielen op een postzegel wonen? 95% van de Nederlanders gedraagt zich iedere dag al libertarisch….

 106. Michael van der Galien

  Goed punt van Jansma over hét echte probleem. Dat is inderdaad het collectivisme. De rest is daar slechts mogelijk door gemaakt.

 107. Saeftinghe

  De opmerking van de heer Suikerbuijk 18.03 uur 23 09,  “Jansma, ga toch op een verlaten booreiland wonen” brengt mij in herinnering dat er een soort booreiland vrij is om op te gaan wonen.

   

  Rughs Tower, heet het meen ik.

   

  Een oud kanonnen platform een eind voor de Engelse kust, buiten teritoriaal water.

  De laatste keer dat ik het zag  stonden er nog kanonnen op en ook de koning van het platform stond uit te kijken over zee. De territoriale zone is zover z´n stemgeluid draagt.

   

  Wel een koning zonder onderdanen, hij woonde er alleen.  Hij draaide wel een beetje aan het kanon, wel zonder munitie.

  Hij kon vrijuit allerlei orders geven, niemand sprak hem tegen. Altijd gelijk hebben is echt fijn.

  Eigenlijk de eerste Libertarier.

   

  Maar helaas de man is overleden.

   

  Het lijkt me dat dit eiland aan een nieuwe koning toe is. Mogelijk iets voor de heer Jansma? Geen tegenspraak, nooit in de rede gevallen worden. En alleen heerser zijn over een eigen rijkje.

   

  Ik wil hem er wel heen brengen, uiteraard tegen een passende vergoeding. Niet in de lokale munt, doe maar dollars, of zwitserse franken.

   

  Er zit ook een schaduwzijde aan wanneer hij er heen gaat, we zullen zijn entertainment missen.

   

   

 108. CDlogo

  Dat valt me van u tegen.

  Tip……het maakt voor een burger weinig uit of hij van zijn geld wordt beroofd of dat het papier van zijn geld meer waarde heeft dan de waarde die er op gedrukt staat.

 109. trias politica

  Welk goed punt bedoel je? Ik kan er geen touw aan vastknopen.

 110. toetssteen

  “Wat dacht u ervan dat de hypotheekrente aanzet tot het maken van onverantwoorde schulden, bijvoorbeeld?”

   

  Zelfs als u HRA bedoelt is het een vreemde opmerking. U mag wat meer van uw zuurverdiende geld houden en dat zou dan fout zijn? In welk opzicht?

  Dat u het met het krankzinnige belastingstelsel niet eens bent, dat begrijp ik, maar het is onzin om te stellen dat als iemand iets meer mag overhouden dat aan zou zetten tot verkeerd gedrag.

   

  Vervolgens heeft u stelselmatig de gewoonte om collectivisme te verwarren met corporatisme. Waar het eerste socialistisch is, maar het tweede helemaal niet. Corporatisme berust op de burgerij en samenwerking. Het is noch socialistisch, noch individualistisch. In feite is het wat mensen binnen een leefgemeenschap bindt en heeft gebonden.

   

 111. hulshagen

   

     Beste Jansma,

   

      mijn stam is blijkbaar de overgrote meerderheid van dit forum en dan waarschijnlijk ook

     van de Nederlandse bevolking ..

     je probeert je te verdedigen als een duiveltje in een wijwatervat …

     geef het maar op jongen .. of eigenlijk misschien niet .. het wakkert alleen maar

     een goede discussie aan in het voordeel van onze stam (quote !)

 112. CDlogo

  Ik begrijp u niet.

  Ziet u nu werkelijk niet dat uw grote vijand de staat het door uw zo geadoreerde libertarisme uw zo in schoot aan het werpen is, en ook nog eens zonder dat  daar een verkiezing van de LP voor is ?

  Ik vrees alleen dat dat libertarisme niet zo zaligmakend zal zijn met 17 miljoen zielen op een postzegel als dat u hier pleegt te propageren 🙁

 113. peter33

  Mijn baas? u doet uitspraken die nergens op gebaseerd zijn, losse floddders,de moeite niet waard.

 114. Jansma

  En u succes met Geert…..Uw “baas” die nooit een probleem zal oplossen noch wijs is, maar mon dieu, wat blaft hij mooi.

 115. huuskesgait

  ‘Engelbart’, aan je schrijfsel is goed te merken dat je daar niet zèlf geweest bent! Was je soms te LAF om erheen te gaan? Goed, ik geef je mijn indrukken, van direkt aanwezig zijn bij het gebeuren op de Koekamp, afgelopen Zaterdag:

   * Er waren zo’n 1500 mensen. Waarvan je de meeste kunt indelen bij de ‘gewone werkende Nederlanders’.

   * Daar waren ook mensen waarvan ik schatte dat de ouders of zijzelf afkomstig zijn uit Molukse, Hindostaanse of Surinaamse kring. Dus mijn vragen aan de HoofdRioolMedia is nu: “Waar blijf je nu met je bewering dat de PVV uit racisten bestaat?” En: “Jullie gaan nu zeker al die achterbakse beklad-artikelen van vroeger rectificeren?”

   * Er was veel politie op de been. Te voet, te fiets, te paard en te ‘rellenbusje’. Dat laatste deel zal wel ME geweest zijn. Maar rellen en arrestaties o.i.d. heb ik niet gezien, integendeel! Ook ’s avonds in het NOSsjenaal hoorde ik pas dat de politie heeft voorkomen dat er een ‘gezellige ontmoeting’ tussen ons en een (s)linkse tegendemonstratie heeft voorkomen.

   * Dat er een tegendemonstratie van (s)links was heb ik pas ’s avonds via de TV gehoord. Op de Koekamp heb ik daar totaal niets van gemerkt. Als ze mij te na zouden zijn gekomen zouden ze wel op ‘voldoende tegenstand’ hebben moeten rekenen…. 

   * Een ‘goeie’ vond ik een bord met op de ene kant “EERST HET ZUUR” en op de andere zijde “DAN HET ZOUTZUUR’. En ook de tekst: “Brusselse Kermis alleen bij de thee”.

   * Wat beter georganiseerd had kunnen worden waren de speeches van Laurence Stassen, Marcel de Graaff (ik ben niet zeker of ik die naam goed gehoord heb) en Geert Wilders. Soms was nauwelijks te horen wat ze zeiden, al was Geert meest wel te verstaan. Ook stonden ze teveel in de schaduw van de tent waarin de mikrofoon stond. Dat moet de volgende keer beter.

  * Het NOSsjenaal ’s avonds vond het nodig om de PVV weer eens bij ‘rechts’ in te delen. De NOSgluipers kunnen het stoken blijkbaar niet laten. Ondanks dat ze zo ook in de zomer hoge stookkosten hebben…..

  Zo, mijnheer Engelbart, hier hebt U de indrukken van iemand die niet LAF was. Verder nog vragen, glibberige insinuaties, (s)linkse vooroordelen of platte scheldwoorden?

  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 116. peter33

  Veel plezier met uw realistische libertarische denkbeelden die een ongekende golf van bewustzijn tot stand brengt onder het Nederlandse volk, uw wijsheid is groot.

 117. Jansma

  QUOTE: “Wordt jij niet ontzettend moe van jezelf,”

   

  Nooit. Ik wordt soms wel eens moe van de leegte van anderen die vragen of ik wel eens moe van mezelf wordt. Dat dan weer wel.

   

  QUOTE: “Niemand hier verwacht wonderen van Wilders, wij zijn inteligent genoeg ( voor zover tokkie’s inteligentie bezitten) m te weten dat ook Wilders de enorme puinhoop van de vorige
  regeringen niet met een toverstokje oplost, wij zijn al heel gelukkig
  als hij het schip van staat  met vaste hand de goeie richting op stuurt,
  en dat zal veel stuurmanskunst, en veel tijd kosten, maar als wij
  Nederlanders echt zien dat het de juiste koers vaart, is het alle hens
  aan dek.”

   

  Wat is dit voor een abstract gewauwel? Ik kan er geen chocola van maken. Ongetwijfeld dat dit binnen uw oren een soort van concrete betekenis heeft, maar mij zegt het niets.

 118. Jansma

  QUOTE: “Leg eerst maar eens uit wat er realistisch is aan de LP gedachtengang,
  want zoals eerder gezegd, ik ga van uw probleem niet mijn probleem
  maken.”

   

  Zucht….En dat is dus waarom ik u vraag wat uw definitie van realistisch is…… Is dat echt, grondig, haalbaar, juist, niet te verbeteren, nuchter, nieuw, natuurgetrouw, niet imaginair, niet geveinsd, onverbloemd, reeel, volmaakt, verstandig, waar, werkelijk, werkelijkheid weergevend of zakelijk? Het woord heeft nogal wat betekenissen en synonymen namelijk……

   

  Dus voor de derde keer? Wat verstaat u onder realistisch? Ik ken geen realistischere gedachtengang dan het Libertarisme. Ik BEN immers van nature een soeverein mens. Dat is mijn realiteit. Dus wat bedoelt u nu?

 119. Jansma

  QUOTE: “Of we dat nu aangenaam vinden of niet de PVV van de
  betrouwbare straatvechter Geert Wilders blijft in principe de minst
  slechtste keuze in het stemhokje. “

   

  Ik ga niet meer voor minst slechte keuzes. Ik ga nu, als ex PVV stemmer, enkel voor de beste keuze. En dat is de Libertarische Partij.

   

  Lang heb ook ik gedacht dat de PVV de minst slechte keuze was. Totdat ik me (dankzij reaguurder Oscar hier) realiseerde wat HET grote probleem is…..En dat de PVV niet in staat is om dit probleem op te lossen, maar het probleem zelfs groter wil maken. Dat probleem heet collectivisme.

   

  HET grote probleem van Nederland is niet dat het lid is van de EU. Het grote probleem is dat een groepje mensen de macht(!) heeft om uw goed (en zelfs lijf) uit te leveren aan de EU. Het probleem van Nederland is niet de aanwezigheid van Islam. Het probleem is dat anderen de macht(!) hebben om Islam aan u op te dringen.  Het probleem is niet de Euro. Het probleem is dat een groepje mensen de macht(!) heeft om de Euro aan u op te dringen. Het probleem is niet het verzorgingsstelsel. Het probleem is dat een groep mensen de macht(!) heeft om deelname met geweld te dwingen en het stelsel aan u op te dwingen. Het probleem van Nederland is niet de linkse hobbies zoals windmolens en ontwikkelingshulp. Het grote probleem is dat een groepje mensen de macht(!) heeft om windmolens en ontwikkelingshulp van UW geld te bouwen. Men hoeft het niet eens te vragen, zo ernstig is het.

   

  De gemene deler van al deze problemen is dat anderen meer eigendomsrecht over uw lijf en goederen hebben toegeeigend dan uzelf. DAT is het probleem. Het probleem is niet hoe uw eigendom besteed wordt. Het probleem is DAT een ander de macht(!) heeft OM uw eigendom te besteden. Ziet u? Wat u en ik willen ligt niet zo ver uit elkaar. Ook ik wil een sociale en monoculturele samenleving. Het verschil tussen u en mij is dat u, om voor mij volstrekt onbegrijpelijke redenen, het probleem denkt op te kunnen lossen met EXACT dezelfde strategie die u in de problemen heeft gebracht. Namelijk dat u uw eigendomsrecht (het is uw leven verdomme!) heeft weggegeven aan anderen. Aan iedere willekeurige uitkomst van een democratisch stelsel….Waarom acht u het oordeel van de samenleving verstandiger dan uw eigen oordeel…..?

   

  En daar staat u. U wilt collectivisme oplossen met een andere vorm van collectvisme. Tegelijk ontgaat het u volledig dat de houders van staatsmacht de boel juridisch volledig hebben dichtgetimmerd. U kunt niet uit de EU, tenzij uw PVV een absolute meerderheid in de Eerste en Tweede Kamer haalt…..Er is immers GEEN ENKELE andere partij die uit de EU wil, zoals de PVV. Minimaal 2 regeringsperiodes achter elkaar!! U gelooft toch niet werkelijk dat de PVV uw problemen gaat oplossen……? En waarom zou u van een ander verwachten dat hij of zij de problemen voor u oplost? Bent u geen eigen baas? Bent u niet de eigenaar van uw lijf en goed?

   

  Hence, het verschil tussen u en mij. Ik accepteer geen baas boven me, noch wens ik baas over een ander te zijn. Ik respecteer eigendomsrechten en vraag anderen letterlijk NIETS anders dan mijn eigendomsrechten te respecteren. U accepteert wel een baas boven u. Het maakt u niet eens uit wie baas wordt, want u legt zich neer bij iedere baas die u wordt opgedrongen, ookal heeft u de baas niet eens zelf gekozen. U respecteert de eigendomsrechten van anderen niet. U eist gedwongen deelname van alle andere mensen in de maatschappij. U forceert hen zelfs te betalen of anders……..

   

  Het verschil tussen u en mij is dat IK een soeverein mens ben en u geen soeverein mens wil zijn. Sterker nog, u wenst geen soevereine mensen om u heen.

 120. peter33

  Leg eerst maar eens uit wat er realistisch is aan de LP gedachtengang, want zoals eerder gezegd, ik ga van uw probleem niet mijn probleem maken.

 121. Jasterke

  .

  Mijn naam is..( u kent mij wel ) Jansma

  belees mij als ‘k op ’n haar na in trance ga

  gewoon niet te kloppen

  bij beppen en floppen…

  onverslaanbaar ( nou ja, op mijn Frans na) !

  .

 122. Bob Fleumer

  Die Tim, die kan zijn frustratie niet kwijt in normale taal en dan gaat hij schelden op iets waar hij niets van begrijpt;

  menslijke emoties, die zijn aan hem niet besteed, nou dan maar niet.

  Wij zijn blij met de PVV tenminste nog 1 partij die opkomt vor gewone mensen.

  Ik treed in herhaling maar ik laat het toch staan!

 123. reageerbuis

  Beneden peil, DDS onwaardig. Een erg doorzichtige methode om de PVV te schaden.

 124. cmsuijkerbuijk

  Deze jongeman zit zó vol frustratie over zijn eigen, virtueeel weggevaagde partijtje, die de PVV wel eens zou reduceren tot één zetel, dat hij nu écht de weg kwijt is. Het schuim staat hem blijkbaar op de lippen en zijn oordeel is niet meer zuiver. Trap in blinde woede wild om zich heen, uit louter frustratie om wat zijn “held”, Marx Rutte aan schade voor ons land aanricht. Deze frustratie zoekt een uitweg. En die uitweg is, redeloos en radeloos de PVV aanvallen. Maar dat zal reddeloos blijken te zijn!

  Beste Tim, ik wil best aannemen, dat je teleurgesteld bent in jouw partij, maar heb dan in ioeder geval wél zóveel professionalisme als columnist, dat je jezelf niét door je woede en frustraties laat verleiden, ongefundeerde nonsens over een andere partij, de PVV, uit te braken!

  Het is niet goed voor jou, je geloofwaardigheid, je toekomst en deze site!

  Veeg het schuim van je mond, haal diep adem, tel tot tien en neem je verlies!

 125. Caroline

  Ik vond het juist een erg grappig stukje.

   

  Neem nou:`Zelf zaken veranderen, de koe bij de horens vatten, aanpakken, opruimen,
  ten goede keren… dat is allemaal leuk voor mensen die wat willen
  bereiken in de politiek. Zoniet Geert Wilders; hij leunt liever
  achterover.`

   

  Het lijkt wel of de geest van Neelie Kroes over Engelbart vaardig is geworden, hoewel ik dan nog wel iets mis van ´mouwen opstropen, aan de slag, schouders eronder, niet praten maar doen´ en dergelijke meer. 

   

  Kortom, vol gas en met de horens van de koe stevig vast in een dolle parodie op de ontvoering van Europa op de afgrond af. Een kras staaltje van aanpakken, opruimen, ten goede keren, ik kan niet anders zeggen. Maar ja, iets willen bereiken in de politiek, dat zal het probleem inderdaad wel wezen, want het gaat er bij het besturen van het staatsapparaat nu eenmaal niet om iets te bereiken in de politiek, maar om het netjes en zuinig besturen van dat staatsapparaat. Het gaat er niet om dát je er zit, op het pluche, maar wat je er dóet.

   

  En het verschil tussen regeren en controle op dat regeren, is volgens mij al vaker aan Engelbart uitgelegd, dus dat laat ik verder maar.

   

 126. Kees E

  Oh Oh Tim, ben ik nog vergeten te melden dat PVV’ers ook nog eens racisten en nazi’s zijn. Dus jouw ex-mede-VVD-kiezers zijn ook nog eens RACISTEN en NAZI’S.

   

  Het is maar dat je het weet, kinderachtige puber.

   

  DDS onwaardig.

 127. Kees E

  De opiniepeiler Maurice de Hond had gepeild en ontdekte dat VVD’ers overlopen naar de PVV.

   

  En waar staat de PVV synoniem voor  – volgens hen en ook Tim ? Juist ja, voor TOKKIES en POPULISTEN.

   

  Als er dus VVD’ers overlopen naar die TOKKIES en POPULISTEN, dan zijn het dus zelf toch TOKKIES en POPULISTEN.

   

  Ja TIM jij geeft met deze bijdrage namelijk heel GOED aan dat JIJ EEN TOKKIE BENT. Ik kan er verder geen chocola meer van maken, TOKKIEBOY.

 128. Jasterke

   

  Gezondheid….J.C.Th.Köhler

 129. J. C. Th. Köhler

  Tim Engelbart:

   

  “Ja, ook hele en halve racisten met dubieuze vlaggen.”

   

  Die vlaggen zijn de zgn. Prinsenvlaggen. Gebruikt door de Orangisten, tijdens de Tachtigjarige Oorlog.

  Later droegen de Watergeuzen die vlag of banier, toen ze Den Briel veroverden.

  De admiraliteit van Zeeland bestelde die vlaggen voor de zeeschepen die ten strijde trokken.

  Kort daarna werd het de vlag van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden.

   

  Inderdaadzijn die kleuren in de jaren dertig van de vorige eeuw misbruikt door de NSB. Ben je werkelijk zo leeghoofdig, dat je de PVV-ers nu wil afrekenen op het misbruik toen? Dus de heroïsche geschiedenis van destijds wordt door jou in één klap als abject geoormerkt, omdat een stelletje luizenbossen er ooit misbruik van heeft gemaakt? Zwak, Tim. Héél zwak.

   

  “En toen gebeurde het. Nog voordat Wilders zijn mond opendeed zetten de aanwezige Henks en Ingrid het op een applaudiseren, en begonnen zelfs lyrische leuzen over de PVV-leider te scanderen:

  “Geertje bedankt! Geertje bedankt! Geertje, Geertje, Geertje bedankt! Geertje bedankt! Geertje bedankt! Geertje, Geertje, Geertje bedankt! Geertje bedankt! Geertje bedankt! Geertje, Geertje, Geertje bedankt!”

   

  Dat gebeurt natuurlijk nooit als er in de Kuip, de Arena of Ahoy een of andere popster optreedt? Nog niet echt droog achter je oren moet jij toch weten hoe het er bij popconcerten aan toegaat? Daar mag het wel en bij Geert mag het niet? Hoezo dubbele moraal?

   

  “Waar wordt Geert Wilders precies voor ‘bedankt’? Wat heeft deze carrière-oppositievoerder precies gedaan dat hij met dankwoorden overladen wordt?”

   

  Geert Wilders wordt bedankt voor het feit dat hij ons een stem geeft. Dat hij met doorlopend gevaar voor eigen leven voor ons op de bres blijft staan. Zowel de islam als Brussel de handschoen toewerpt.

   

  “…ze kwijnen weg in de oppositie.”

   

  Kijk eens na in een goed woordenboek wat “wegkwijnen” betekent, jochie. Dan kom je er achter dat het niet hetzelfde is als van vijftien naar drieëndertig zetels groeien. Virtuele zetels weliswaar, maar toch. Rutte en Samsom zouden er op dit moment iets voor over hebben.

   

  “Omdat hij zo leuk kan zeggen dat alles anders moet, maar zelf nooit aan de knoppen zal staan om zelf dingen te gaan veranderen.”

   

  Dit in tegenstelling tot jouw grote held en voorbeeld, die nu wel aan de knoppen staat en zelf alles anders doet dan wat hij beloofd had. “Een Kabinet, zei hij, waar rechts Nederland zijn vingers bij zal aflikken.” Nou, die heeft wél wat bereikt. Toch?

   

  “En dan maar weer eens naar Amerika vliegen op kosten van Pamela Gellar, Michelle Bachmann of een andere hysterische heks.”

   

  Als ik jou was, zou ik geen scheldwoorden gebruiken. Dat zou zich wel eens tegen je kunnen keren…

   

  “Nee, waarvoor? bij de PVV geen oplossingen. Alleen een verkiezingsprogramma vol gescheld…”

   

  En behalve dat gescheld (geef even aan waar dat staat; ik heb het niet kunnen vinden) staat er alleen maar een programma waarvan het CPB zegt dat het het beste programma is om uit de crisis te komen.  Maar ja, het CPB is natuurlijk omgekocht door Geert, of door Fleur, of door Ron, of door…

   

  “De PVV staat bol van de retoriek tegen dit kabinet, tegen Mark Rutte, tegen de EU en tegen de islam.”

   

  Dat is een kenmerkende eigenschap van oppositiepartijen, jongeman. Die bestrijden het zittende Kabinet. Wist je dat niet?

   

  “Bij wijze van ‘oplossing’ biedt de partij een verkiezingsprogramma vol goedkoop cabaret.”

   

  En jouw artikel is waarschijnlijk niet eens goed genoeg voor Koefnoen. Je bedoelt het best leuk, maar je bent niet scherp, je hebt geen historisch besef en van gevoel voor humor ben je ook al niet te beschuldigen. Je moet nog een hoop leren, manneke!

   

  j.c.th.kohler@online.nl

   

 130. Dirk Lager

  ” En dát, dames en heren, is het tragische van de PVV. Het is een partij die wijst op tekortkomingen bij ‘mainstream’ partijen als VVD en PvdA. Dat doen ze ook best goed. Maar het echte alternatief, het ‘Alternative für Holland‘, dat bieden ze niet. “

   

  En dat is ook precies de bedoeling.

   

  Hoe vaak moet ik het nu nog zeggen?

   

  De PVV is een rookgordijn partij, voortgekomen uit de gevestigde partijen om te voorkomen dat een nieuwe Pim Fortuyn zou opstaan.

   

  Geert Wilders is hiervoor door de VVD naar voren geduwd.

   

  Dat verklaart het gehele bovenstaande artikel, maar des te meer waarom hij slechts in 2 gemeenten mee doet, terwijl hij op zijn hoogte punt is.

   

  Het is een farce.

   

  In Nederland is niets meer te kiezen, er was trouwens nooit iets te kiezen, behalve Pim Fortuyn, daarom is hij ook vermoord.

   

   


 131. rinus

  Gek eigenlijk. Ik zat er al op te wachten.

 132. Johanna

  De familie van de PVV bedankte Geert omdat de PVV virtueel 33 zetels  heeft behaald door heel goed oppositie te voeren met  het gebruik van  feiten en goede argumenten.

   

  De kiezers van  VVD  kunnen  roepen,  Mark rot op.

  De kiezers van de PvdA roepen nu al  Samsom maakt de partij kapot en schaadt de partij.

 133. CDlogo

  Oei..oei Tim wat ben jij een ongelofelijk slechte verliezer *proest*

 134. Bas

  Jansma@ Wilders een beroepsprotester noemen.. Een vraag. hoe noem jij mensen als Samsom en Spekman?

  Die letterlijk opklommen via straat protest. Tegen legaal gezag. En nu de staatsman uithangen! 

 135. Theo Prinse

  “schreeuwden ze …. Onnozelen … Uitzinnige PVV-supporters … gemoedelijke bende … applaudiserende meute 
  Ik ben geen schreeuwer Ik ben niet onnozel. Ik ben geen uitzinninge maar wel een PVV supporter. Ik ben niet van een meute. Het is Pamela Geller en niet Gellar, en het is Michele en niet Michelle Bachmann. Geller en Bachmann zijn geen hysterische heksen. 

  Meneer Wilders is geen leeghoofd maar net als Pamela Geller en Michele Bachmann een freedom fighter tegen de oprukkende jihad van de islam in Kenya, Syrie, Noord Philipijnen, enz enz. 

  Vandaag of morgen wordt de kop van Tim Engelbart van zijn romp af gehakt op vakantie in Luxor of elders. 

 136. Bas

  Opeens snap je Stapel hoogleraren. Hun studenten, nu volwassen, en de toestand Nederland. Het is gewoon rol omdraaien tactiek. Neem alle regeringen vanaf de vondst Slochteren gas. Die, op het eind van de rit, zijn de verantwoordelijke mensen geweest. Tim ziet dat anders. Wilders en zijn volgelingen hebben het gedaan. In vergelijk met de Titanic, net als Nederland op weg naar de bodem, meeuwen hebben het gedaan. Letterlijk. 

 137. Fatima

  Tim speelt de advocaat van de duivel. En iedereen trapt er met zijn grote voeten in. Want als Tim werkelijk zo was als hij schrijft, dan zat hij allang in een psychiatrische inrichting.

  Wilders bedankt! Dat je bestaat. Dat je bent gekomen ondanks het gevaar. Dat je ondanks vele jaren van isolement, demonisering, vervolging en verguizing toch nog steeds helemaal overeind bent gebleven. Die zijn leven riskeert voor vrijheid en identiteit. Die ondanks alles nooit is geradicaliseerd. Thank God for you.

   

 138. rinus

  Tim dacht waarschijnlijk dat hij lekker kon gaan scoren op het weinige aantal bezoekers van de demo. Hopend dat weinigen trek hebben om hun gezichten te tonen met al die cameraploegen.

   

  Helaas voor hem. En ja, dan krijg je dus zoiets als deze column waarin hij zich ongelofelijk van zijn slechte en zwakste kant laat zien. Het slimste is gewoon lekker laten schelden op gewone Nederlandse mensen die hij waarschijnlijk nog nooit is tegen gekomen in zijn jonge leven. Gewoon laten schelden op mensen die het wagen om een keer hun stem te laten horen  en  waarvan velen waarschijnlijk gewoon werken. Hij gooit hiermee ondanks de vele reacties (want daar gaat het ook nog om) zijn eigen naam te grabbel. Daarnaast is de column ook nog eens zwak en 1 enorme berg frustratie. Affijn, iedereen weet waarom. 

   

  Overigens verscheen er gisteren een aardige column over de demo van Frank Verhoef. Nog geen dag later kwam er een iets andere column hierover van ziin hand. Die zal wel op ziin donder hebben gekregen. Want dat kan natuurlijk zo maar niet met dat positieve geschrijf. Komop zeg.

 139. Realist

  Toch apart, er is een protestbijeenkomst van de PVV (en anderen niet te vergeten) waar enkele duizenden mensen zijn verschenen en die uiterst vreedzaam is verlopen. Maar waar Joost Niemoller op zijn site een lezenswaardig en inhoudelijk verslag geeft, staan hier op DDS twee redacteuren (Tim en Frank) waar ze maar kunnen de PVV zwart te maken. Zou het verdwijnen van Joost Niemoller misschien te maken hebben met zijn pro-PVV gezindheid, of tenminste met zijn neutrale berichtgeving daarover? En wil DDS, net als dat ene discussieprogramma, niet meer direct met hem in verband gebracht worden? Toch een opmerkelijke gang van zaken alhier…

 140. H van Donselaar

  Sorry, maar ik heb er moeite mee om dit artikel anders te zien dan oerdom trollen tegen een groot deel van de reaguurders hier waar de website het toch van moet hebben. Dat we worden uitgescholden en belachelijk worden gemaakt in de MSM is iets wat we verwachten, maar ik wens dit soort kinderachtig gedrag niet met steeds groter regelmaat te zien op een website als deze. Zal waarschijnlijk aan de frustratie liggen dat de VVD haar kiezers volledig bedriegt, maar doe a.u.b. een paar stappen terug en bezie dat je je frustraties af reageert op de verkeerde groep.

   

  Ga vooral zo door en de DDS zal eindigen zoals Artikel7.nu en soortgelijke blogs die helaas then onder zijn gegaan. Het is nu eenmaal nooit wijs je eigen lezers te beschimpen.

 141. Paul99

  Wat een ongelofelijk zwak en zuur artikel. Ik vind het niet nodig er verder inhoudelijk op in te gaan.

   

  Laat DDS a.u.b. deze jonge en “ambitieuze columnist” behouden. Hij kan hier nog veel leren van de reacties.

   

  VVD PLUS PvdA: 29

  PVV: DRIE-EN-DERTIG

 142. HB

  Ik kan er geen andere naam voor bedenken.

 143. Henri

  Dit is een abject artikel, vol venijnige emoties, DDS niet waardig. Als dit zo doorgaat, is DDS, die ik vaak lees als tegenwicht tegen de MSM, voor mij gezien. 

 144. Tegendraads

  Wat een minderwaardig epistel maar wel een echte VVD adept waardig.Vol met leugens en gedraai waar de VVD zo goed in is. Ga je diep schamen nepliberaal.

 145. J. C. Th. Köhler

  sprx:

   

  “Wat een loosers.”

   

  Dat is zo, sprx, maar “losers” is met één O. Wie is er nu de loser?

   

  j.c.th.kohler@online.nl

 146. Kootolet

  De onozelen zitten bij de VVD .Ze hadden met het Kunduz akkoord al aan kunnen zien komen welk beleid er aan zat te komen .Ze waren gewaarschuwd dat voor de VVD alleen de 3 procents norm heilig was en niet de manier  waarop , maar nee de Verhoefs en de Engelbarts wisten het allemaal beter.Zeg niet dat hiervoor op deze site niet voldoende op is gewezen door PVV’ers .Nu zijn ze door schade en schande wijzer geworden en dan durven ze de PVV’ers onozel te noemen . Een heldere analyse van dat kunduz akkoord en een eenvoudig rekensommetje van de peilingen konden de heren niet maken .Wie is er hier nou dom ?

 147. sprx

  Ze dropen dus af, er waren veel te veel bouwvakkers en metaalbewerkers aanwezig om een matpartij te wagen, hoe ‘stoer’ zo’n zwarte vermomming er ook uitziet.
  Wat een loosers.

 148. Bes Tolen

  De VVD en PvdA weten in ieder geval geen goede financiële en economische politiek te voeren en de overheidshuishouding niet naar behoren te zuiveren van overtolligheden of te wel, min of meer corrupte en onzinnige uitgaven. Daaronder ook te rekenen de gezondheidszorg want wat financiering betreft, komt dat ook voornamelijk uit belastingen, Hoewel dat niet zo mag heten. Dat er niet op onderwijs bezuinigd zou moeten worden, lijkt me ook een te vroege standpuntbepaling. Alleen al het steeds grotere aantal buitenlandse studenten [dat begint al met heel jonge leeftijden] kost klauwen vol geld en komt voort uit een politiek als ook de Sovjet Unie hanteerde. Het heeft uitsluitend met het winnen van stemmen voor linkse politiek te maken. Niet met kenniseconomie zoals wordt beweerd. We hebben meer aan verdieping van kennis op te selecteren gebieden en niets aan die massa studenten. Dit laatste leidt ook tot een verkeerde richting van de activiteiten op universiteiten, hogescholen etc.

  Dus is het heel gewenst dat de PvdA en VVD bij komende verkiezingen zwaar verliezen. De PVV kan daar garen bij spinnen. Dat lijkt de PVV te zullen doen maar het is naar mijn idee zeker zo als deze partij vaker en concreter zinnige oplossingen naar voren zou brengen, die Nederland goed zouden kunnen doen dat de steun voor de PVV nog aanmerkelijk groter zal worden. In dit opzicht is er voor de PVV veel werk aan de winkel. De PVV moet aantonen zelf de oplossing te zijn. Daar zijn we pas mee geholpen.

 149. dirk1940

  Tim Engelbart heeft besloten, naar aanleiding van alle reacties hier, om samen met Alexander Pechtold naar een ver land te emigreren. Want te midden van dit gepeupel wil je toch niet wonen?

   

   

 150. JC

  Beste Tim,

   

  In deze column doet u precies, wat u de heer Wilders verwijt. Jammer.

   

  De PVV krijgt niet voor niets steeds meer vertrouwen in verscheidene peilingen. De PVV heeft een goed programma, houdt de rug recht, kiest voor de Nederlanders, komt hardwerkend op voor een veilige en rechtvaardige Nederlandse samenleving, waarin mensen met elkaar in vrijheid kunnen leven. 

 151. shrimpocat

  Rutte “vat de koe bij de horens” en brengt het land naar de ondergang.

  Wilders, daarentegen, “leunt achterover” en weigert hieraan mee te werken.

  Tim geeft Wilders onder uit de zak.

 152. Charles de Gaulle

  In het profiel van Tim Engelbart staat dat hij naast columnist ook een juridische opleiding volgt.

  Een welgemeend advies; stort u op die studie want als columnist bent u voorgoed door het ijs gezakt.

 153. Saeftinghe

  Timmetje, Timmetje toch, proef ik daar niet een héél klein beetje jaloezie, dat jezelf niet zo bewonderd wordt als Geert Wilders?

   

  En nooit meer van die domme dingen schrijven hoor, FOEI

 154. Saeftinghe

  Wat ik hier kon volgen, was het een zeer goed bezochte demonstratie. 3000 mensen vulden de ruimte die beschikbaar was, zover ik op de foto´s kon zien.

  Hoeveel konden deze plaats niet bereiken omdat de ruimte er niet was?

   

  De aanhangers van Wilders werken over ´t algemeen denk ik, die hebben meer dingen te doen dan te demonstreren.

  De aanhangers van tegenstanders van Wilders hebben iets vaker een uitkering geloof ik. En tijd zat om naar demonstraties te gaan. 

  Zie ik dat juist?

   

  Er waren er 150 las ik ergens.

   

  Wanneer ik tegenstander van Wilders was zou ik me zorgen maken.

 155. marcel123

  Had sinds kort toegang om reacties te plaatsen. Maar nu blijkt dat ik onnozel ben, een tokkie, racist etc.

  veel te dom om op zo’n intellectuele site je mening te geven, dus stop ik er maar mee.

  bedankt  “meneer” Tim

 156. Johannes N

  Wat een onwaarschijnlijk tendentieus artikel. Ik was erbij – de auteur kennelijk niet – en er is op normale wijze geapplausideerd toen Wilders werd aangekondigd. Een klein groepje begon even iets te zingen, maar het duurde niet lang en werd niet door de hele menigte gedragen. En dan die foto – alsof we daar allemaal met de gestrekte rechterarm onze fuhrer aan het groeten waren. Dit soort MANIPULATIE verwacht je in de linkse media, niet hier op DDS.

   

   

   

   

 157. sprx

  er blijft wel eens een vinger hangen op de ipad dan heb je voor dat je het weet wat meer letters 😉

 158. shrimpocat

  “Hij kan hier nog veel leren van de reacties.”

  Dan ken je de DDS scribenten nog niet.

 159. Eline

  Wat een vreseijk laag-bij-de gronds artikel.

  Ik,onnozele hals,kon wegens gezondheidsproblemen niet in den Haag er bij zijn helaas..

  Anders was ik zeker tussen de velen mede-onnozelen gaan staan.

 160. Joep

  Dankzij figuren zoals meneer Engelbart is Nederland in de afgelopen 50 jaar verworden tot wat het nu is….

   

  En (uiteraard) dankzij de onnozele lieden die nog steeds op de gevestigde incest-clubjes stemmen.

   

   

 161. Jansma

  Een matig artikel dat duidelijk van een jonge jongen die zin had om even te prikkelen. Toch staan er wel degelijk goede punten in. Zo verwijt Engelbert de PVV:

   

  1) Keynesiaans economisch beleid aan te hangen

  2) Een carriere oppositievoerder te zijn

  3) Zijn speerpunt uit de EU te stappen niet kunnen realiseren

  4) Zijn speerpunt de grenzen dicht niet te kunnen realiseren

  5) Intellectuele leegte

   

  Met uitzondering van punt 5 (een mening), zijn punten 1,2,3 en 4 feitelijk natuurlijk volkomen juist. Dat Engelbert de PVV verwijt Keynesiaans economisch beleid aan te hangen lijkt mij feitelijk zeer eenvoudig te bewijzen doordat ook de PVV een groot voorstander is van torenhoge belastingen en natuurlijk het gegeven dat ook Wilders de hypothecaire molensteen om de tere nekjes van onze kinderen wil verzwaren….Ook Geert (non)denkt de economie te kunnen stimuleren. Grappig is dan wel weer dat dit verwijt van een VVD’er komt. De VVD wijkt op dit punt immers maar een procent af van de PVV. In hun streven, welteverstaan, want ondertussen heeft de VVD nog meer potverteert dan de PVV voorstelde.

   

  Dat Wilders de rest van zijn carriere tot de oppositie is veroordeeld, lijkt me evident. Er is geen enkele partij te vinden die met de PVV samen zal werken. Hooguit mag Geert nog een keer opdraven als de bedrijfspoedel van de VVD en het CDA. De rest mordicus tegen samenwerking. Dat brengt me bij het volgende punt: Wil Wilders ooit uit de EU en de grenzen sluiten dan is de realiteit dat hij een absolute meerderheid in Eerste en Tweede Kamer nodig heeft, hetgeen van zijn levensdagen niet zal gaan gebeuren natuurlijk.

   

  Ook de intellectuele leegte begrijp ik. Wilders attendeert enkel op wat hem niet bevalt. Een beroepsprotester pur sang. Ik heb hem nog nooit een concrete visie zien etaleren over hoe zijn Nederland er over 20 jaar uit moet zien. De scope van de man lijkt niet er verg te reiken. Er armoedig allemaal.

 162. Peter Selie 1

  En er is nog iemand die heel erg onnozel is om de islamisatie van Nederland onder het tapijt te schuiven.

 163. GeneraalPPardon

  Immigranten moeten binnen drie jaar in Nederland inburgeren, trouwens door driekwart van de Nederlanders gesteund, het overgrote deel van kiezers van VVD, CDA en PVV. Ook een groot deel van de achterban van oppositiepartijen schaart zich achter het plan dat de PVV vorig jaar heeft doorgevoerd.
  Het kabinet moet nu ook van Wilders ervoor zorgen dat immigranten hun eigen inburgering regelen. Subsidies voor allochtonenclubs worden afgeschaft. Tweederde van de SP-stemmers en de helft van kiezers van de PvdA, D66 en GroenLinks steunen trouwens dat beleid.

  Door te opperen kopvodden te belasten en de Koran te verbieden heeft Wilders de focus gericht op het taboe de islam te bekritiseren en op de geweldsoproepen van het heilige boek van haat-god Allah.
  Uit onderzoek blijkt ook dat 58 procent van de Nederlanders negatief is over het Nederlandse integratiebeleid tijdens de verschillende kabinetten-Balkenende. Vooral stemmers van VVD, CDA en PVV  oordelen negatief over het integratiebeleid van de afgelopen tien jaar; dit alles dankzij de brede maatschappelijke taboe-aanvretende discussie te danken aan de PVV.
  Bovendien steunt 83 procent van de Nederlanders plannen voor een boerkaverbod in openbare ruimte. Vooral PVV’ers (99 procent) zijn het eens met dit plan. Stemmers van VVD en het CDA zijn met 93 en 91 procent ook massaal voorstander van een boerkaverbod. Wie anders had dit kunnen doordrijven dan Blondie?
  Het EMS-‘verdrag’ regelt de definitieve sloop van onze nationale zelfbeschikking. Als Wilders daar vorig jaar geen kort geding tegen was begonnen (verloren) dan had geen sterveling ervan geweten, daar de conventionele media dit zorgvuldig negeerden. Bestaat er een bedrieglijker etalage-gentleman dan Twan Huys?

   

  Vandaar ook dat afgelopen zaterdag toen er helaas voor de media (dan maar zo onbenullig mogelijk) toch melding gemaakt moest worden van de PVV-demo, er ook een paar beelden verschenen in Kleutertje Luister van de NOS, omtrent een ‘tegendemonstratie’ (die is altijd links).
  Ze noemden dit een demonstratie van de ANTI-fascisten. Voelt u de nadruk op ANTI? Normaal ligt de klemtoon op de i van fascisten. Maar als je ze ANTI-fascisten noemt, dan hersenspoel je subtiel de goedmens voor de kijkbuis met het idee dat DUS de PVV bestaat uit… juist ja.

 164. Jansma

  Wat maakt het nou uit hoe in Spekman en Samsom noem (in en in slechte kleptocratische dwazen die andermans zand in de Sahara nog op zouden maken) in relatie tot mijn kwalificatie van “beroepsprotester” aan het adres van Wilders? Niets toch?

   

  Natuurlijk noem ik Wilders een beroepsprotester. Hij IS protester van beroep. De man zal nooit van zijn leven in de regering terecht komen aangezien er geen enkele partij met hem wil regeren. Niemand. De VVD niet, het CDA niet, de PVDA niet, de SP niet, niemand. De man is veel en veel te extreem voor vele Nederlanders en bovendien druisen zijn twee belangrijkste standpunten (uit de EU en minder Islam) rechtstreeks in tegen hetgeen ALLE andere partijen willen. Dus is Wilders een beroepsprotester, daar het zijn beroep is om protest uit te brengen…..Nietwaar?

 165. zomaar iemand

  kom laat mij raden !!!, Tim stond jij verdekt opgesteld in
  het extremen linksekamp (Antifa ),?.

   

  en of nog een mogelijkheid ben jij een van de coördinatoren ,
  van  deze extreem linkse beweging , die
  onder de noemer antifascisten opereren, toch bij elke demonstratie tegen Israel
  aanwezig zijn , en ten alle tijden de zijden van het fascistische en
  racistische ideologie verkiezen boven de door ons gewaardeerde democratie   .

   

  wij vroeger noemde deze lieden NSB’ers!!!, die na de
  bezetting met pek en veren (kaalgeschoren) te kijk gezet werden .

 166. cmsuijkerbuijk

  Hij maakt in ieder geval méér kans in een regering te komen, dan een zeg ehhh Libertarische Partij???

 167. Jansma

  Ja, en die overige 117 virtuele zeteltjes vinden van wel….Een overweldigende meerderheid.

 168. zomaar iemand

  Jansma 11:35 uur , dat er geen enkele bestaande partij samen
  wil gaan (reageren) met de PVV , laat zien hoe democratische deze partijen zijn
  .

   

  in en binnen hun democratie moet je in hun keilzog lopen ,
  eenieder die anders is valt buiten hun democratie , behalve de islam die word
  met open armen ontvangen binnen deze Internationale democratie die deze
  partijen nastreven .

   

  toch of wij dan van vrijheid en democratie mogen spreken ?,
  ik denk (weet het zeker) van niet .

 169. Jan Van

  Blijkbaar vinden 33 virtuele zeteltjes van niet…..

 170. sprx

  N.

 171. Wim

  Tjonge, wat een gefrustreerd ventje is dit… het is dan ook wel erg pijnlijk als je eigen partij Nederland in sneltreinvaart (nee, niet met de Fyra, maar met een échte sneltrein) naar de kloten helpt, dan moet je je frustraties toch op een of andere manier uiten, nietwaar? En waarop kun je dat beter doen dan op de o zo gehate Wilders – het kwade geweten van de VVD! – , die  ondanks het gesis van Rutte dat hij hem eventjes zou wegvagen, succes heeft en waar steeds meer mensen voor kiezen?

   

  Het geeft wel inzicht in de geest van een fanatiek VVD-sektelid, hij begint zelfs Ziengstaal uit te slaan, met z’n koeien die hij bij de hoorns wil vatten. Straks worden er nog mouwen opgestroopt, bakens verzet en spijkers met koppen geslagen. Tja, die VVD gaat tenminste wél heel voortvarend te werk, hè? Dat regeert toch maar, vat de ene koe na de andere bij de hoorns en schiet dan ook nog de ene bok na de andere, kortom, er wordt een hele veestapel doorgedraaid. Dát is pas aanpakken, daar kan Wilders natuurlijk nog eens een voorbeeld aan nemen!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.