Nederland hervat het pre-Fortuynistisch asielzoekers knuffelen

Foto:

Sinds het sterfjaar van de populaire rechtse politicus zijn er nog nooit zoveel asielzoekers naar Nederland gekomen.

In De Volkskrant vandaag een interview met de trotse nieuwe opperambtenaar van het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers). Hij volgde vorig jaar de behoorlijk narcistische Nurten Albayrak op, die het COA vooral beschouwde als haar eigendom, en alle werknemers als haar van God gekregen lakeien.

U zou misschien denken: na zo’n onmogelijke dame kan het alleen maar beter worden, maar dan heeft u duidelijk het interview met de nieuwe COA-baas nog niet gelezen. De man in kwestie, Jan-Kees Goet, blijkt weliswaar geen narcist, maar wel een PvdA-achtige allochtonenknuffelaar die ons vertelt dat de tijden van gouden bergen beloven aan een groeiende groep immigranten zijn teruggekeerd:

Ik ga niet over procedures of wie we wel of niet toelaten. Mijn motto: iedereen is een mens, en met dat mens gaan we aan de slag.’

Dat is een tweede haakse bocht die is genomen. De tijd is voorbij dat asielzoekers zo Spartaans mogelijk werden opgevangen om maar te voorkomen dat ze zich aan Nederland zouden hechten. Studeren of werken was strikt verboden, er werd voor ze gekookt. Maar het is weer de bedoeling dat ze actief meedoen in de centra waar ze wonen: zelf boodschappen doen, zelf schoonmaken, en als het even kan vrijwilligerswerk doen in het dorp. Of zelfs betaald werk, tot op bijstandsniveau.

Met andere woorden; Goet doet de publicitaire variant van grote lichtgevende neonborden bij de grens zetten waarop staat: ‘Kom vooral naar Nederland, wij hebben hier allemaal gratis dingen voor jullie. Leuk, joh!’ Nu is dat met het oog op de riem die óók het COA moet aanhalen natuurlijk onaanvaardbaar, maar daarnaast is het echt te gek voor woorden dat een ambtenaar zich zo actief in het politieke debat mengt. Iemand als Goet heeft gewoon te doen wat hem opgedragen wordt door de regering, en in dit geval bij monde van de toch al niet even rechtlijnige Fred Teeven.

Goet hoeft nog maar een paar jaar door te gaan met dit spraakmakende ruimhartige asielbeleid, en Nederland zal binnen de kortste keren weer op de reusachtige asielzoekersstromen de jaren ’90 zitten. Doe mij dan toch maar de narcist Albayrak weer terug. Zij was misschien lastig in de omgang, maar was in ieder geval geen koningin allochtonenknuffelaar.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!