VVD laat nu ook automobilist in de steek

Foto:

Onwerkelijk. Welk deel van het liberale electoraat heeft de ploeg van Rutte II nog geen poets gebakken?

Toegegeven: voor nu is dit slechts wat zondagmiddaggezemel aan tafel bij Buitenhof, maar echt opbeurend is het niet. Minister Schultz van Haegen (de minister van Infrastructuur en Milieu) leek het namelijk handig te vinden als je als VVD’er het nut van asfalt maar eens even gaat relativeren:

Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur vindt asfalt niet dé oplossing voor alle verkeersproblemen. Soms is het nodig om een weg aan te leggen, maar er moet toch veel vaker worden gezocht naar een creatieve en innovatieve manier om drukte op de weg te voorkomen. Dat zei Schultz (VVD) zondag in het televisieprogramma Buitenhof.

Verbijsterend. Het is alsof je Femke Halsema hoort spreken. En mevrouw Schultz, nota bene van een partij die keer op keer campagne voert met een automobilistvriendelijk verkiezingsprogramma, praat het wereldvreemde GroenLinks vrolijk na. De VVD bereidt zich dus voor op een bouwstop voor het toch al schaarse wegdek in Nederland. Zo ligt er in Nederland nog altijd geen snelweg tussen Amsterdam en Rotterdam (de zogeheten A3) vanwege ambtelijke en klimaatdemonstrerende obstructies. Zo zijn ook lang niet alle steden in Nederland van een (volledige) ringweg voorzien en zijn de wegen die er liggen doorgaans hopeloos verstopt, omdat verbredingen maar niet worden uitgevoerd. De Hollandse infrastructuur ligt gewoon op z’n gat. Stellen dat infrastructuur geen oplossing heeft aangedragen voor de filedruk in Nederland is dus als zeggen dat het medicijn niet werkt voordat je het ook maar geprobeerd hebt.

En Minister Schultz? Die verzet zich vanaf nu niet meer tegen de klimaat- en ambtenaarsterroristen. We gaan maar eens wat anders doen, aldus de excellentie. Preciezer: ‘creatieve’ en ‘innovatieve’ manieren verzinnen om de filedruk te verlagen. Yeah, sure. Ik krijg de rillingen over m’n rug als een overheidsdiender die woorden gebruikt. Creativiteit en innovativiteit op z’n overheids houdt namelijk maar een beperkt aantal dingen in: verboden doorvoeren, subsidies verstrekken en gericht belastingen verhogen. Een andere smaak is er eigenlijk niet. En wellicht ten overloede: geen van die opties hebben ook maar iets met het liberalisme of de beginselen van de VVD te maken.

Het is dus heel jammer om te zien dat de automobilist nu ook al in de steek wordt gelaten door de liberalen. Want geloof het of niet: die laatste is echt wel gebaat bij meer asfalt om z’n auto op te kunnen rijden.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!