Aantjes wil een CDA met de Bijbel

Geen categoriedec 24 2013, 17:45
Zeg, wordt het niet eens tijd dat Willem Aantjes zich niet meer bemoeit met het CDA?
Het CDA is bij de vorige verkiezingen keihard afgestraft vanwege de interne machtsstrijd die vooral via de media werd gevoerd. Het links-evangelische deel van het CDA wilde Maxime Verhagen uit de partij wippen, omdat de katholieke Limburger niet zoveel moeite had om samen te werken met de PVV. De links-gezinde media werden ingeschakeld om het CDA van Verhagen kapot te maken. De mastodonten waren overal aan het schreeuwen en demonstreren, het hield maar niet op. Een verschrikkelijke periode voor het CDA.
Nu is het relatief rustig binnen het CDA. Men staat min of meer eensgezind achter Sybrand Buma en zijn dertienkoppige fractie. Er is geen gedoe omdat er geen verkiezingen zijn en de vraag met wie er moet worden geregeerd niet speelt. Toch zijn de mastodonten alweer druk bezig met het ondermijnen van de centrum-rechtse koers van Buma. Laatst nog in de krant, anoniem natuurlijk. Het CDA wordt te rechts, klagen de CDA'ers in koor, Buma heeft de macht gegrepen en partijvoorzitter Ruth 'rode dominee' Peetoom verliest haar grip op de partij.
Nu is daar weer oud-ARP'er (en zeer kort CDA-fractievoorzitter wegens ophef over zijn oorlogsverleden) Willem Aantjes die kritiek levert op het CDA. Hij schaamt zich totaal niet voor het feit dat hij links is. Eigenlijk moeten we het zo zien: wat Aantjes in de Tweede Wereldoorlog naliet, doet hij nu met alle plezier; in het verzet zitten. Hij vindt dat het CDA de Bijbel moet omarmen als de partij een toekomst wil hebben, zo vertelt hij in een interview met het SGP-jongerenblad In Contact. Dat klinkt sympathiek. Volgens mij zijn daar in prinipe wel meer CDA'ers voor te porren. Het enige probleem: een CDA met de Bijbel moet dan wel Aantjes' interpretatie van de Bijbel hanteren.
Daarom stemde Aantjes bij de verkiezingen in 2010 niet op het CDA van Jan Peter Balkenende, maar op de ChristenUnie van André Rouvoet, de partij die Ontwikkelingssamenwerking heel erg belangrijk vindt en het liefst nog veel meer geld richting Afrika stuurt. Het grappige is dat Aantjes denkt dat mensen nog steeds op zijn mening zitten te wachten: "Zolang jongeren mij naar mijn mening blijven vragen, en die mening waarderen, kan ik mijn mond niet houden." Dat kan zo zijn (welke jongeren zijn dat eigenlijk, ik ken ze niet?), maar bij het CDA hebben ze echt geen behoefte aan kritiek van mastodonten die over hun eigen graf heen regeren.
Zeg, ik heb een idee. Als Aantjes altijd wat te zeuren heeft over het CDA, waarom stuurt hij zijn partij dan niet een briefje met de mededeling dat hij het voor gezien houdt? Dan kan hij met een gerust hart lid worden van ChristenUnie of GroenLinks, iets waar hij al heel lang van droomt, volgens mij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten