Franse hoerenlopers krijgen boete

Foto:

Ook in Frankrijk moet de vrijheid eraan geloven.

Het is en blijft opmerkelijk dat, hoewel socialisten altijd van de sociale vrijheden zeggen te zijn, er steeds meer verboden komen als zij eenmaal aan de macht zijn. Zie de situatie in Frankrijk, waar mannen (of vrouwen, overigens) die prostituees bezoeken vanaf nu een boete tegemoet kunnen zien van 1500 euro.

In Frankrijk heeft de Nationale Assemblee ingestemd met strafbaarstelling van prostitueebezoek. Wie betaalt voor seks, krijgt een boete van 1500 euro. Bij herhaling kan de boete oplopen tot 3750 euro.

Volgens de officiële uitleg is het de bedoeling om vrouwenhandel en uitbuiting van vrouwen tegen te gaan.

Nu klinkt dat leuk, maar het is natuurlijk je reinste flauwekul. Als je dat echt wilt tegengaan én recht hebt voor vrijheid en de rechten van het individu ga je achter vrouwenhandelaren aan. Je kunt zelfs continu onderzoek doen onder prostituees om er zeker van te zijn dat ze hun werk vrijwillig doen. Is dat niet het geval dan kan de verantwoordelijke handelaar/pooier worden opgepakt en voor de rechter worden gesleept.

Het is daarbij niet nodig om prostitutie helemaal het verdomhoekje in te trappen en mannen (of vrouwen) die gebruik maken van het aanbod dat hen naar hun weten vrijwillig wordt gedaan, te behandelen als criminelen. Sterker nog, een dergelijke aanpak werkt vrijwel zeker averrechts: prostitutie gaat dan helemaal ondergronds waar niemand, ook de politie, er nog zicht op heeft.

Daar komt bij dat veel vrouwen vrijwillig voor de prostitutie kiezen. We kunnen dat een waardeloze keuze vinden, maar het is wel hún recht om die te maken. Ze zijn de baas over hun eigen lichaam; het gaat de wetgever niets aan wat ze daarmee doen (zolang ze de rechten van een ander niet met voeten treden).

Tenslotte maakt de wetgever het prostituees feitelijk onmogelijk om hun beroep te beoefenen en dus brood op de plank te brengen. Hoe gaat de staat dat oplossen? Een paar Hollande-baantjes verzinnen als de Franse versie van de beruchte Melkert-banen die de belastingbetaler alleen maar geld kosten en totaal niet in een behoefte voorzien?

Wanneer leren socialisten het nu eens? Meer regels zorgen niet voor een betere, vrije samenleving, maar voor een samenleving waarin het individu geen rechten meer heeft en alles dat eens legaal was zich in het ondergrondse circuit afspeelt. Wie daar beter van wordt is mij een raadsel.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!