Gratie in de maak voor leden Pussy Riot

Geen categoriedec 10 2013, 9:00
Oh: en Greenpeace.
Goed nieuws voor mensen die de vrijheid van meningsuiting hoog hebben zitten: de dames van Pussy Riot komen binnen afzienbare tijd waarschijnlijk vrij.

De activisten van Greenpeace die in Rusland worden vervolgd, krijgen gratie. Hetzelfde geldt voor opgesloten leden van de vrouwenpunkband Pussy Riot. Dat meldden de Russische kranten Izvestija en Vedomosti maandag. Ze baseren zich op een concept van een amnestiewet die president Vladimir Poetin naar het parlement heeft gestuurd.

Leuk voor die Greenpeacemensen, natuurlijk, maar het is met name belangrijke dat de Pussy Rioters vrijkomen. Hun enige misdaad is namelijk dat ze het (op een harde manier) oneens durven te zijn met president Poetin. Een aantal jaar geleden was dat niet zo heel gevaarlijk, maar tegenwoordig staat daar een behoorlijke gevangenisstraf op.
Gelukkig voor de dames komt er waarschijnlijk een amnestiewet aan. En niet alleen voor hen, maar 20.000 anderen zullen daar volgens de hier boven genoemde kranten ook van profiteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten