Ja, ik ben dol op plofkippen

Geen categoriedec 29 2013, 16:32
Ik zag je stukje over plofkippen, Michael, en ik dacht meteen: ja, ik ben zo'n klant die nog altijd plofkippen koopt bij de supermarkt. Waarom ik met alle plezier plofkippen koop en niet van die dure "biologische" kippen die iets meer ruimte hebben gehad toen ze nog leefden? Omdat ik het geld er niet voor heb. En als ik het geld wel zou hebben, dan zou ik alsnog zweren bij de plofkip.
De reden is vrij simpel. Als ik een stukje vlees op mijn bord wil - en dat wil ik bijna dagelijks - dan moet het wel een beetje betaalbaar blijven. Plofkippen zijn daarom ideaal. Lekker veel value for money. Volgens mij ben je met een plofkip hooguit een euro per persoon kwijt. Dat is toch fantastisch?
Weet je, ik ben niet tegen de bio-industrie. Sterker nog, ik denk dat de bio-industrie de beste uitvinding is sinds gesneden brood. Een hele kip in de oven, zo'n lekker grote plofkip, is anno 2013 voor iedereen betaalbaar, arm en rijk. Wie had dat ooit gedacht? Ik denk dat ze elders in de wereld reikhalzend uitkijken naar het moment dat zij ook voor een appel en een ei een hele kip kunnen opsmikkelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten