Massagraf in Zuid-Sudan

Geen categoriedec 24 2013, 19:00
Vreselijk.
Het land is nog heel jong, Zuid-Sudan en het loopt nu helemaal uit de klauwen. Er gaat in dit land een slachtpartij plaats vinden die z'n weerga niet kent. De VN wil ingrijpen, maar gaat dat helpen in zo'n groot land?

In Zuid-Sudan, in de plaats Bentiu, is een massagraf gevonden. Er liggen ruim dertig lichamen in, vermoedelijk van militairen, heeft de VN bekendgemaakt. Navi Pillay, de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, zei dat er ook berichten zijn over twee massagraven bij de hoofdstad Juba.De slachtoffers in Bentiu, in het olierijke noorden van het land, zouden tot de Dinka-bevolkingsgroep behoren. President Kiir is ook een Dinka; zijn rivaal, ex-vicepresident Machar, behoort tot de Nuer-stam. De VN zei aanvankelijk dat er 75 lichamen waren gevonden in Bentiu, maar paste dat aantal later aan naar 34. Het aantal van 75 heeft betrekking op mensen die worden vermist.

Dit is natuurlijk erg triest nieuws. Feit is ook dat er christenen in dit land leven, temidden van moslims die het op hun leven hebben voorzien. Gaat de christenvervolging in Zuid-Sudan een nieuw, vreselijk hoofdstuk krijgen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten