Oud VVD-raadslid: 'Wilders vraagt erom' vermoord te worden

Geen categoriedec 22 2013, 12:49
Of Wilders dood kan. En wel meteen.
Voor de zoveelste keer in korte tijd zet een VVD'er zichzelf en zijn partij te kijk. Het gaat dit keer om een voormalig raadslid (in Amsterdam), Dick Ernst Klaassen.
Onlangs stuurde hij een brief naar het Parool waarin hij stelt dat Wilders er "zelf om vraagt naar de andere wereld te worden geholpen." Dit omdat de PVV'er met zijn stickeractie moslims bewust probeert te beledigen. Zo'n man, aldus Klaassen, heeft geen recht op 24-uursbeveiliging, betaald door de staat.
Ja, dat staat er echt. Lees maar:
Hij concludeert: "Terecht noemt minister Asscher deze actie walgelijk. Toch blijven vele Nederlanders hem steunen. Onbegrijpelijk. Ik vind dat die beveiliging moet worden gestopt. Dan zien we daarna wel verder."
Met dat laatste deel bedoelt Claassen natuurlijk dat Wilders vervolgens zal worden vermoord door islamitische extremisten. Dat boeit hem echter niet. Moet hij ze maar niet provoceren enzo.
Normaal gesproken zouden we zo'n opmerking van een gekkie aan ons voorbij laten gaan, maar Claassen is niet zomaar een gek. Hij is lid van de Amsterdamse incrowd.

Mr. Dick-Ernst Claassen, oud-VVD-raadslid, oud-havenmanager en oud-stadssinterklaas.

Ja, dat leest u goed. Deze meneer Claassen, die Wilders feitelijk doodwenst, was 10 jaar lang de officiële Sinterklaas van Amsterdam. Opmerkelijk is dat hij daarbij voorstander was van een 'Annie M.G. Schmidt-benadering’ (zijn woorden, niet de mijne): een Sint die niet al te streng is. De kinderen zijn ondeugend en de goedheilig man zelf eigenlijk ook wel een beetje. Oh ja, en iets met "ik speelde geen Sinterklaas, ik wás Sinterklaas."
Die vrolijke VVD-Sint, die een afspiegeling is van de Amsterdamse heersende klasse, wil de beveiliging van Wilders dus opheffen terwijl hij maar wat goed beseft dat dit voor de PVV-leider neerkomt op een executiebevel.
Een schokkender stuk heb ik zelden gelezen. Je kunt het oneens zijn met Wilders en sommige van zijn uitspraken verwerpelijk vinden, maar deze doodswens is nauwelijks te bevatten. Misschien dat meneer Claassen zelf maar eens op het vliegtuig naar Saoedi-Arabië of Iran moet worden gezet om te zien hoe het eraan toe gaat in landen waar extremistische moslims het voor het zeggen hebben.
Overigens is het zorgwekkendste misschien nog wel dat Claassen het lef had om deze brief in te sturen. Blijkbaar gaat hij ervan uit dat deze mening hem geen problemen zal opleveren in de hoogste Amsterdamse kringen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten