Van Rompuy is spoor bijster: 'Einde crisis!'

Geen categoriedec 30 2013, 12:44
De 'president' van de Europese Unie orakelt dat het ergste achter ons ligt.
Goed nieuws dames en heren: de economische crisis ligt nu écht achter ons. En dan heb ik het niet alleen over de crisis in Nederland - waardoor steeds meer mensen werkloos voor zich uit zitten te staren op de bank - maar in de hele Europese Unie.
Dat zegt 'president' (oh sorry, 'voorzitter' van de Europese Raad') Herman van Rompuy in ieder geval:

De burger zal in de loop van 2014 het herstel van de economie gaan merken. Ook gaat volgens Van Rompuy de werkgelegenheid weer toenemen, maar dat zal pas later gebeuren, zo denkt hij. Daarvoor is meer tijd nodig. 

Jahaa, het zal zelfs significant beter gaan in 'zwakke landen' als Griekenland en Spanje. Ik citeer de man zelf maar even: "In de hele eurozone, behalve Slovenië en Cyprus, gaan we naar positieve economische groei." Hij merkt daarbij op dat we dit 'herstel' maar aan één ding te danken hebben: de EU. Als die uit elkaar was gevallen zaten we nu namelijk "in een depressie."
"We hebben de banken gered en er komt immers één centrale en dus neutrale toezichthouder voor alle Europese banken." Boem: economische groei ge-ga-ran-deerd.
In plaats van zelf hard uit te halen naar deze federale fantast, citeer ik Geert Wilders maar even. Die haalt Van Rompuy namelijk beter en scherper onderuit dan ik kan. En dat in minder dan 144 karakters:
Knettergek inderdaad, totaal van lotje getikt. Nog even en meneer Van Rompuy probeert ons ervan te overtuigen dat varkens vleugels hebben en ieder jaar naar het zuiden vliegen om daar te overwinteren.
Het ergste van dit soort uitspraken is dat zo'n Van Rompuy echt gelooft dat we hier in trappen. Blijkbaar denkt hij dat de gemiddelde Europeaan het IQ heeft van een doodgeknuppeld baby-zeehondje. Of van een muis die verlekkerd naar een stukje kaas in een muizenval kijkt.
Beste meneer de president, geachte voorzitter, Europeanen zijn wel goed, maar niet gek. We beseffen maar al te zeer dat de crisis nog lang niet voorbij is én dat de EU één van de oorzaken van deze crisis is, niet een mogelijke oplossing. Het is prima dat u uw federatie-evangelie wilt verspreiden, maar doe dat alstublieft op een manier waar nog iets van respect voor ons uitspreekt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten