Vol vertrouwen op weg naar 19 maart 2014

Geen categoriedec 23 2013, 12:44
Groep de Mos / Ouderen Partij haalt in eerste peilingen 3 tot 6 zetels.<--break->
Over krap drie maanden staan de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur en de eerste peilingen over de uitkomst daarvan hebben we inmiddels achter de rug. Bij de aankondiging van het samengaan van twee lokale partijen tot de lijstsamenvoeging Groep de Mos / Ouderen Partij Den Haag, waarvoor ik lijsttrekker zal zijn, voorspelde het opiniebureau Team Vier al 4 tot 6 zetels.Vorige week hield TNS NIPO het voorlopig op drie. Maar zeker is dat onze partij er toe gaat doen in de Haagse gemeentepolitiek en dat is ook keihard nodig.
Net zoals in de rest van Nederland leidt ook in Den Haag de combinatie tussen de PvdA en de VVD vooral tot gebroken verkiezingsbeloften. Waar de PvdA in 2010 nog ging voor 'Samen Sterk en Sociaal', sloot het deze collegeperiode buurthuizen en bibliotheken en maakte het rigoureus een einde aan het Haagse Ouderenfonds. Er ging een sociaal-democratische streep door een gemeentelijk financieel steuntje in de rug, waardoor financieel weinig daadkrachtige ouderen in de kou kwamen te staan. 
De VVD beloofde ons in 2010 een veilig Den Haag, maar de enige handhavers die dankzij de liberalen op de Haagse straten actief werden, waren druk schrijvende parkeerwachten die samen goed waren voor een record aantal parkeerboetes en die andere VVD-belofte 'Uw auto is geen melkkoe' als sneeuw voor de zon deed smelten.
Samen met hun partners in crime, D66 en het CDA, zetten zowel de VVD als de PvdA het prestigeproject-stoplicht op groen! Een cultuurpaleis van 181 miljoen euro? 'Prima'! Een Sportcampus van 60 miljoen? 'Doen'! 6,5 miljoen voor een zweeftochtje over de Scheveningse Haven? 'Peanuts'! En dat de stad massaal tegen deze plannen is? 'Bek houden! Alles moet wijken ter meerdere eer en glorie van ons, bouwlustige wethouders'. Zo gaan PvdA, VVD, D66 en CDA dus met de inwoners van Den Haag en Scheveningen om. 
Het is straks aan de kiezer om wel of niet met dit beleid af te rekenen. In de peiling van TNS NIPO blijkt dat de coalitie, zij het in een gewijzigd aantal zetels per partij, een nipte meerderheid houdt om dit 'dikke middelvingerbeleid' in de stad te kunnen voortzetten. De PvdA scoort 8 zetels en dan vooral onder de allochtone kiezer, waarvan ik toch mag hopen dat ook zij het PvdA-voorstel om betaald parkeren in de hele stad door te voeren niet zien zitten.  
Ook de PVV scoort goed met 8 zetels. Gezien de landelijke ontwikkelingen snap ik dat ook. Wilders voert op Het Binnenhof fantastisch oppositie tegen dit vermaledijde Kabinet, maar een stad besturen, das andere koek. We weten allemaal dat de partij van Geert het niet zo op heeft met besturen. In 2010 wierp hij in zowel Almere als Den Haag een hoofddoekjesverbod op als breekpunt en in april 2012 trok hij de stekker uit het Kabinet Rutte 1. Door deze stappen heeft de PVV nauwelijks iets voor haar kiezer kunnen betekenen. Ikzelf heb mij zes jaar lang het snot voor de ogen gewerkt om de belangen van deze stemmers te behartigen, maar het was Geert in eigen persoon die mij in de zomer van 2012, naast te oud, meer een Raadslid dan een Kamerlid vond. Juist daar zit bij de komende gemeenteraadsverkiezingen de crux. Als geen ander ken ik de stad Den Haag en de daarbinnen gelegen 'dorpen' Scheveningen en Loosduinen. Binnen een jaar na onze oprichting hebben wij actieve werkgroepen in alle acht de Haagse stadsdelen en zij wij een zichtbare partij geworden die bovenop het lokale nieuws zit. Daarnaast organiseren wij zelf veel zaken die voor de inwoners van de stad belangrijk zijn. Vorige week hebben we een bejaarde man (90), die door een thuishulp van al zijn spaargeld was beroofd, met zakgeld en een geregeld ticket naar Schiphol gebracht voor de verwezenlijking van zijn laatste wens, een reis naar zijn geboorteland Indonesië. Begin november organiseerde onze partij, samen met half bekend Den Haag, een inzamelingsactie voor de Voedselbank. In een live-show, waaraan onder andere Ceasar Zuiderwijk van de Golden Earing, Wieteke van Dort en Henk Bres meewerkten, haalden we ruim 5.000 euro op. Wij zetten die dingen op de agenda die juist voor Den Haag en Scheveningen belangrijk zijn. Dat kunnen ook kleine dingen zijn, zoals vorige week nog het behoud van de kerstboom in de Haagse Passage. Waar de PVV inzet op landelijk beleid is Groep de Mos / Ouderen Partij een echte lokale partij, die bovendien wel wil besturen.
Daar waar de uit Gouda afkomstige Leon De Jong, die ik vanaf deze plaats veel succes wens, de wegen in onze stad nog moet leren kennen, kiezen wij voor lokale mensen die hun sporen in Den Haag en Scheveningen allang hebben verdiend. Onze running mate, de 61 jarige kolonel buiten dienst Lex Kraft van Ermel, zit met al zijn voelsprieten in wijk- en buurtorganisaties en heeft samen met mij een fantastisch ouderenplan geschreven. Daarnaast hebben we al enige bekende lijstduwers gepresenteerd, zoals de Haagse behangkoning, ADO-sponsor en mede-eigenaar van de Engelse Premier League club Swansea, John van Zweden en ondernemer van Sportcentrum De Uithof, Eugène de la Croix. Deze krachtige lokale bundeling acht ik, in samenwerking met de Ouderen Partij Den Haag, in staat om 5 tot 10 zetels te halen. Ik roep de Haagse PVV-stemmer op om ons hun lokale stem te geven, zodat hun stem niet verloren gaat maar leidt tot een dikke streep door het huidige lokale beleid, leidt tot een lokale oorwassing van PvdA, VVD, D66 en CDA die onze stad al te lang hebben opgezadeld met arrogant bestuur.  
Richard de Mos is Raadslid in de gemeente Den Haag en lijsttrekker van de lijstsamenvoeging Groep de Mos / Ouderen Partij bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten