Chaos na arrestaties Veen

Tjah.

De politie heeft wel een probleempje. Honderd jongeren oppakken in Veen, dat is daadkrachtig. Maar wie is wie en wat heeft men gedaan? En is iedereen wel schuldig of zitten er ook onschuldigen bij?

Volgens advocaat Erik Thomas ontstond er chaos na de arrestatie van de 100 jongeren. “Ik heb nog niet eens een lijst van wie er is aangehouden en waar iedereen op dit moment verblijft. Het is nu twaalf uur na de aanhoudingen en ik heb begrepen dat de politie dat overzicht ook niet heeft.”Volgens Thomas hebben veel ouders hun aangehouden kind nog niet gesproken. “Stelt u zich eens voor dat uw zoon of dochter van 18 een avondje uit is. En dat je vervolgens 24 of 48 uur niets meer van hem of haar hoort”.

Ook schijnt er een groep meiden te zijn gearresteerd die toevallig in het café aanwezig was maar helemaal niets te maken had met de autobrand. Dat kan nog een leuke klus worden voor politie en advocaten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. Henri

  Nu de kruitdampen en rookwolken van de jaarwisseling zijn opgetrokken, kun je vaststellen, dat politie en justitie alleen in Veen zo voortvarend zijn opgetreden door circa 100 relschoppers – dronken of niet – te arresteren en enkele dagen vast te zetten. Nergens anders in het land is dit vertoond, en zeker niet in de grote steden, waar zich toch ook weinig verheffende taferelen afspeelden. Maar ja, het kleine gereformeerde Veen, met uitsluitend een blanke populatie, is natuurlijk beter te hanteren. Blijkbaar moest er een voorbeeld worden gesteld. Ik denk: symboolpolitiek in het zicht van verkiezingen, want als in de inmiddels grotendeels gekleurde grote steden op soortgelijke wijze zou worden opgetreden, dan zouden er niet alleen een acuut cellentekort ontstaan, maar vooral ook een ongebreidelde,  politiek correcte golf van commentaar uit een bepaalde hoek. En allerlei juridische acties door Spong en andere geestverwante advocaten.

   

  Leuk geprobeerd, Veen. Maar nu het vervolg!

 2. halo1

  ..mensen moeten het besef hebben van “”Daar moet ik niets mee te maken hebben!””.. niet van …. “”Het zal me aan mn ..  roesten””. Deze mentaliteitit is in NL. helemaal  ingevreten vandaar : liever een paar onschuldigen mee oppakken dan 1 oschuldige laten lopen

 3. avander

  Beter 50 ten onrechte opgepakt dan later voor de rechter horen dat de aansprakelijken niet aansprakelijk zijn omdat er iemand die voor alles aansprakelijk had kunnen zijn er niet bij staat. Zo waait de wind in deze rechtsstaat.

 4. Karina

  Dan kunnen ze de advokaat verzoeken een telefoontje te plegen naar hun ouders. Als mijn dochter was opgepakt dan had ik dezelfde reactie gegeven. Pech voor de ouders van onschuldige jongelui, maar wel begrijpelijk dat politie niet anders kon op dat moment.

 5. Igor

   

  Volgens onze “rechtsregels” mogen ze alleen maar 1 telefoontje naar hun advocaat plegen . En ja, je kan in Nederland zomaar een paar dagen vastgezet worden, met behulp van een hulpofficier van Justitie, wat meestel een brigadier van politie is. Dus niet Justitie maar politie bepaald in de eerste dagen of je in de bak blijft.

 6. Karina

  Zullen hun namen gewoon doorgeven aan politie en evt. vragen of zij hun ouders even mogen bellen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.