DWDD verheerlijkt witteboordengraaiers

Geen categoriejan 07 2014, 17:30
Fan-tas-tisch.
Bij De Wereld Draait Door mocht Jort Kelder komen uitleggen wat er zo fantastisch is aan de nieuwe film, The Wolf of Wall Street, met in de hoofdrol Leonardo DiCaprio.
The Wolf of Wall Street is een verfilming van de memoires van Jordan Belfort, een criminele verkoper / handelaar die bejaarde miljonairs keihard afzet om zichzelf te verrijken. Uiteindelijk loopt hij tegen de lamp en wordt hij veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf. Na 22 maanden vast te hebben gezeten kwam Belfort op vrije voeten, waarna hij een bedrijfje begon om mensen te leren hoe ze voorwerpen/cursussen/watdanook konden verkopen. Oh, en hij verleende zijn medewerking dus aan film over zijn leven.
Kelder noemt Belfort af en toe weliswaar een boef, (bewust gekozen woord, natuurlijk, omdat 'crimineel', wat alleen bij de introductie een keer wordt gebruikt, veel harder klinkt) is, maar de nadruk ligt vooral op de ongelooflijk slimme manieren waarop hij geld weet te verdienen... en wat voor soort leven hij daarmee weet te bekostigen.
Als u de hele uitzending bekijkt zult u zien dat er bijna sprake is van verheerlijking van Belfort - of dat men het in ieder geval fantastisch leuk vindt. Zoiets is natuurlijk sowieso afkeurenswaardig, maar dat is al helemaal het geval als dit soort waarden omhelsd te worden op de publieke omroep, en dan al helemaal door de VARA.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten