Geklungel Hilhorst kost Amsterdam 1,5 miljoen euro

Geen categoriejan 13 2014, 12:44
Belastinggeld: weggegooid. Zomaar. Omdat het kan.
Elsevier bericht vandaag dat de gemeente Amsterdam na onderzoek heeft geconcludeerd dat het zeer wel mogelijk is dat 1,2 miljoen euro aan te veel uitgekeerde woonkostenbijdrage niet kan worden teruggevorderd. "Samen met de 300.000 euro aan 'herstelkosten'," gaat het magazine verder, "komt het totale kostenplaatje van het fiasco bij de Amsterdamse Dienst Belastingen op 1,5 miljoen euro."

Zowel menselijke als technische fouten bij de Amsterdamse Dienst Belastingen hebben ervoor gezorgd dat negenduizend minima in de hoofdstad een veel te hoge woonkostenbijdrage kregen uitgekeerdin december. De gemeente heeft de dienst onder verzwaard toezicht geplaatst, zo liet de verantwoordelijke wethouder van Financiën Pieter Hilhorst (PvdA) maandag weten.

Hilhorst zegt hierover: "Dit had nooit mogen gebeuren. Ik grijp in om zulke fouten in de toekomst te voorkomen."
Wat zegt u daar? U zal ingrijpen om ervoor te zorgen dat dergelijke fouten in de toekomst voorkomen zullen worden? Is dat niet rijkelijk laat, meneer Hilhorst? Het was uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat dit helemaal niet gebeurde - niet alleen 'in de toekomst,' maar nu!
Het was onder toezicht van Hilhorst dat de gemeente afgelopen maand 188 miljoen in plaats van 1,8 miljoen euro aan woonkostenbijdrage overmaakte. Daar is hij verantwoordelijk voor
Hoe kan het in vredesnaam dat de man die hiervoor verantwoordelijk is niet alleen mag blijven zitten, maar vervolgens net doet alsof hij er stiekem helemaal niets mee te maken had? Wat is er gebeurd met het oude Nederlandse verantwoordelijkheidsbesef?
Ooit - en dat is nog niet eens zo lang geleden - werden politici in dit soort zaken gedwongen om op te stappen. Nou ja, dat is niet helemaal waar: voor ze gedwongen werden gooiden ze het bijltje er zelf al bij neer. Dit uit respect voor de kiezer, het belastinggeld, en ons democratische systeem, waarin het publieke belang, niet de carriere van politici centraal staat.
Zoals GeenStijl het verwoordt: Ga. Weg. Pieter. Spilhorst. En wel meteen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten