Komt er een downloadverbod door Europa?

Foto:

Dit jaar?

Oh nee. De advocaat-generaal van het Europese Hof vindt dat de maatregelen van Nederland tegen illegaal downloaden niet ver genoeg gaan. Als de AG zijn zin krijgt kon het Hof weleens besluiten dat er in Nederland een downloadverbod moet gaan gelden:

De advocaat-generaal adviseert om het downloaden te verbieden. In veel gevallen wordt een dergelijk advies door het Europse hof overgenomen. Wanneer dat gebeurt moet er in Nederland dus een downloadverbod gaan gelden. Politiek Den Haag is echter van mening dat het verbieden van downloaden uit illegale bron negatieve gevolgen voor de privacy heeft. Eerdere voorstellen voor een verbod hebben het steeds niet gehaald, maar hoe lang we dit nog kunnen volhouden is de vraag. De uitspraak van het Europees Hof volgt over enkele maanden. Waarschijnlijk wanneer men zelf klaar is met downloaden.

Natuurlijk kunnen onze politici heel wat roepen, maar als het Hof dit oplegt aan Nederland is het afgelopen met de pret. Dan zijn het juist diezelfde politici die er meteen wat wetten doorheen zullen proberen te jassen om het Europa naar de zin te maken.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologie├źn (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!