Mooi. Hof wil dat Joris Demmink wordt vervolgd

Foto:

Als Joris Demmink onterecht wordt beschuldigd van pedofilie heeft hij vast ook geen moeite met een rechtszaak.

Ik geef het meteen toe: hoewel ik de nieuwsberichten rondom Joris Demmink altijd heb gevolgd, ben ik er niet van overtuigd dat Demmink een pedofiel is. Waarom? Dat is moeilijk te zeggen, maar het komt vast omdat niet alleen sommige journalisten, maar ook totaal losgeslagen complotdenkers achter Demmink aanzitten.

Demmink, die werkte als ambtenaar bij het ministerie van Veiligheid & Justitie (tot eind vorig jaar nog), zou alles in de doofpot hebben gestopt, samen met andere hoge piefen in de wereld van de rechtspraak en politiek, beweren zij. Hoe weten zij dat? Is er bewijs? Ik vind het lastig.

Tegelijkertijd durf ik mijn hand er niet voor in het vuur te steken dat Demmink géén pedofiel is. Ik weet het gewoon niet. En dat is een verstandig standpunt, lijkt me. Ik weet het niet en u weet het ook niet. Daarom is het goed dat het gerechtshof in Arnhem heeft bepaald dat het Openbaar Ministerie alsnog Demmink moet vervolgen, iets wat het OM al die tijd heeft geweigerd.

Twee Turkse mannen, die beweren te zijn misbruikt toen Demmink in 1996 op dienstreis was in Turkije (de twee Turken waren toen dertien en veertien jaar oud), hebben de zaak aangekaart bij het hof. Ze eisten dat Demmink zou worden vervolgd via een zogeheten artikel 12-procedure. Met succes. Zie ook wat De Telegraaf hierover schrijft:

Een raadsheer van het gerechtshof lichtte dinsdag toe dat het hof vindt dat „het beschikbare materiaal voldoende aanleiding geeft voor een redelijk vermoeden van schuld voor verkrachting”. Daarom moet het Openbaar Ministerie nader onderzoek verrichten. Dat betekent dat het OM onder meer een getuige in Turkije moet horen. Een tweede getuige blijkt inmiddels overleden. Daarnaast moet het OM nader onderzoek verrichten naar in- en uitreisgegevens. Demmink heeft altijd ontkend dat hij in 1996 in Turkije was.

Als Demmink inderdaad onschuldig is, zoals hij beweert, en inderdaad niet in Turkije was op het moment dat het misbruik zou hebben plaatsgevonden, dan kan een onafhankelijke rechter een einde maken aan de geruchten die nu al jaren de ronde doen. Mocht Demmink worden vervolgd en worden veroordeeld voor pedofilie, dan heeft niet alleen hij een heel groot probleem, maar ook de rechterlijke macht en ja, ook de politiek.

Wordt vervolgd dus.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!