Na anti-vuurwerkcampagne wil PvdA vuurwerk verbieden

Geen categoriejan 03 2014, 15:14
Hoe... voorspelbaar.
De afgelopen weken en dagen zijn we kapot gebombardeerd met ant-vuurwerkverhaal na anti-vuurwerkverhaal. Er ging - en nog steeds, gaat! - geen dag voorbij of we moeten lezen dat vuurwerk levensgevaarlijk is, irritant, en hele steden geluidsoverlast bezorgd.
Ja, ja, make room Syrië-gangers, tegenwoordig is vuurwerk staatsvijand nummer één. 
Om aan te tonen hoe zwaar deze propaganda-aanval op alles dat naar vuurwerk neigt is geweest, heeft GeenStijl een handig lijstje opgesteld van ANP berichten. Ik neem deze lijst maar even over:
Let wel, al deze berichten werden vervolgens klakkeloos overgenomen door Nederlandse kranten. De ANP heeft namelijk ontzettend veel invloed en macht: waarom zou je eigen reporters inzetten als de ANP het zware werk ook voor je kan doen? (Dit is dan ook de reden dat veel kranten zo ontzettend veel op elkaar lijken, zeker hun websites)
Het gevolg is dat ons nu al een week of twee wordt verteld dat vuurwerk slecht is. Heel slecht. Ongeveer net zo slecht als de duivel. Of nóg slechter zelfs. Gottegod, wat is het vreselijk. Al dat geluid, brr.
Het doel van die campagne moge duidelijk zijn: de heren journalisten/propagandisten willen een vuurwerkverbod opleggen aan de rest van het land. Wel zo prettig, dan hoeven de zeurpieten in kwestie niet meer bang te zijn voor al die vervelende rotjes.
In een normaal functionerende maatschappij worden dat soort figuren beloond met hoongelach en gejoel. Helaas is Nederland alles behalve normaal. Hier zijn er zelfs grote politieke partijen die de propaganda maar wat graag oppakken en ermee aan de haal gaan. Case in point:

De PvdA-fracties in de vier grote steden zetten de deur open voor een beperking van het afsteken van vuurwerk door particulieren tijdens oud en nieuw. Daardoor ontstaat samen met fervente tegenstander van vuurwerk GroenLinks in sommige grote steden een meerderheid tegen het vrijelijk afsteken van consumentenvuurwerk. "Misschien gaat een volledig verbod te ver", aldus Yvonne Hagenaars, fractievoorzitter van de PvdA Rijswijk tegen De Telegraaf. "Maar een serieus onderzoek naar alternatieven is wel het minste."

Dit is echt weer typisch PvdA (en GroenLinks). Deze socialisten laten hun vriendjes in de journalistieke (kuch, kuch, ahem) wereld een paar weken ergens campagne voor of tegen voeren, en gaan er vervolgens mee aan de haal door een wetsvoorstel in te dienen.
En het ergste van dit alles? Zoals gebruikelijk laat de meute zich met een blij gemoed indoctrineren:

Veel geknal, tevreden verkopers, maar inmiddels ook acht zwaargewonden. Dat was zaterdag de stand van zaken op vuurwerkgebied in de aanloop naar de jaarwisseling. Een meerderheid van de Nederlanders (64 procent) wil dat het afsteken van vuurwerk verboden wordt, zo bleek uit een online onderzoek door EenVandaag.

Man, man, man. Nederland verdient ook écht niet beter dan de heersers en de wetten die het heeft. Wat is het een vreselijk betuttelend, nergens-voor-staand en laf landje geworden zeg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten