Pedofielen kunnen gewoon vrij rondlopen in Nederland

Geen categoriejan 03 2014, 10:28
Een man die plannen maakte om een zevenjarige te misbruiken komt daar mee weg.
In de Volkskrant van vandaag staat een buitengewoon zorgwekkend artikel over een verdachte pedofiel die, hoewel hij plannen maakte om een 7-jarig jongetje te misbruiken, nog altijd in volledige vrijheid over straat kan.
In 2012 vond één van zijn zonen (één van 17 en één van 19) chatberichten op de computer waaruit bleek dat zijn vander van plan was om een klein kindje te misbruiken. Het enige 'probleem' was dat de moeder van het kind buitenlandse was en alleen Engels sprak. Wij citeren uit de chat:

"Ik wil ff jou hulp in roepen. Ik heb al geruime tijd contact met dit ID (...) Ze zegt dat ze een pedomom is. Ze zoekt een dominante pedo die haar zoontje van 7 pervers en hard wil misbruiken."...

"Als dit echt is dan kunnen we een klein jongetje super misbruiken. Ik had al wel gezegd tegen haar dat de school er iets van zou gaan merken. Maar ze zegt steeds: homeschool here. Sommige ouders geven er de voorkeur aan kinderen thuis te onderwijzen. Als dat zo is dan heeft dat kind waarschijnlijk weinig directe contacten met de buitenwereld. Als dat zo is, is dat natuurlijk goud."

Toen de zoon bovenstaande chats las twijfelde hij niet. Hij belde onmiddelijk de politie. Die kwam daarop in actie, arresteerde de vader, nam zijn computer in beslag, zocht de zaak tot de bodem toe uit, en zorgde ervoor dat 'papa' zich voor een rechter moest verantwoorden...
Of niet, natuurlijk. Een politiewoorvoerster laat weten dat dienstdoende agenten vrijwel niets hebben gedaan. Ze hebben even met de man gesproken - die zegt dat hij de pedomom in de val wilde lokken en aangifte tegen haar wilde doen - maar ze hebben zijn computer niet in beslag genomen en doen geen nader onderzoek. 
Is dat vreemd? Ja, dat kun je wel zeggen ja. Het verhaal van de man is natuurlijk bar en bar slecht. Geen mens die daar in trapt.
Raar, maar het kan nog merkwaardiger worden. Zie hier de reactie van de politiewoorvoerster:

Volgens de politiewoordvoerster ging het om een 'schokkend bericht' en was de melding juridisch gezien ernstig genoeg om tot inbeslagname van de pc over te gaan. Ze kan niet precies duidelijk maken waarom geen verdere actie is ondernomen. "Dat is altijd een afweging, een optelsom van omstandigheden. Dit is zo gelopen. Waren de omstandigheden net anders geweest, dan hadden we misschien wel zijn computer in beslag genomen."

Die computer had dus in beslag genomen moeten worden, maar de dienstdoende politie deed dat niet. Vader is twee weken na de aangifte van zijn zoon verhoord en daarna laten gaan.
Let wel, deze man wordt ervan verdacht dat hij zijn eigen zonen ook heeft misbruikt. Zijn ex-vrouw deed aangifte tegen hem toen de kids resp. 4 en 6 jaar oud waren. De Raad voor de Kinderbescherming concludeerde toen dat het "aannemelijk [is] dat er sprake is geweest van seksueel grensoverschrijdend gedrag." Daarvoor was de verdachte samen met een andere vrouw waar hij ook kinderen (dochters) mee heeft. De Volkskrant heeft daar het volgende over te melden:

Eerder hadden zijn dochters uit een eerdere relatie hem ook al van misbruik beschuldigd.

De politie was van dit alles op de hoogte maar besloot geen nader onderzoek te verrichten. Hierdoor kan pa-lief heerlijk en op zijn gemakje een nieuw leven opbouwen in Gelderland, terwijl zijn zwaar getraumatiseerde zoons thuiszitten bij een pleegvader (die van 19) of zelfs tegen hun wil in een gesloten jeugdinrichting (die van 17).
Hier moeten natuurlijk onmiddelijk Kamervragen over worden ingediend. Hoe kan het in vredesnaam gebeuren dat deze man nog vrij rondloopt en lekker kan chatten met 'vrienden'? En: kan er ook meteen onderzoek worden gedaan naar het functioneren van de betrokken agenten die deze man zo gemakkelijk hebben vrijgelaten?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten