Turkse politie weigert arrestaties te verrichten

Foto:

Alweer ja.

We kunnen nu officieel concluderen dat Erdogans civiele coup geslaagd is:

Istanbul police have reportedly refused to comply with a prosecutor’s order to carry out raids as part of a third corruption and bribery operation, several Turkish media outlets reported on Thursday. The investigation is reported to be supervised by prosecutor ?brahim Baytekin but ?stanbul police officials refused to comply with the prosecutor’s order.

Dit is totaal onwerkelijk. De aanklager geeft opdracht om bepaalde individuen te arresteren, maar de politie weigert dat gewoon. Kunt u zich voorstellen dat zoiets zou voorkomen in Nederland? Het betekent dat de rechtsstaat echt – compleet en al – is afgeschaft.

Zo staat het er nu voor in Turkije: niet de wet, maar individuen hebben het voor het zeggen.

Overigens heb ik nog steeds iets van hoop dat de AKP uiteindelijk uit de macht wordt gegooid. Het ziet er namelijk naar uit dat de economie dit jaar in elkaar dondert. Als dat het geval is zal Erdogan erg veel stemmen verliezen.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologie├źn (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!