Anti-Zwarte Pietbrigade is er vroeg bij dit jaar

Foto:

Ja, in februari al. En wees gewaarschuwd: want de Quincy Gario’s komen goed voorbereid en met zwaar geschut in de aanslag.

Een alarmerend bericht van GeenStijl vandaag: de anti-zwarte piet-maffiosi zijn er bijzonder vroeg bij dit jaar en zijn reeds gestart met de voorbereidingen voor de anti-zwarte piet-campagne van 2014. Inderdaad: in februari al. Ze hebben door dat wanneer je maanden aan voorbereidingstijd neemt, je tot veel grootsere dingen in staat bent dan weer je in oktober op haastige wijze een campagne op touw zet.

Vorig jaar bestond de campagne uit trommelen op het Beursplein, en verder nog boze columns van GroenLinks-stemmende grachtengordelbewoners in ‘s lands kranten en overige opinie-outlets. Wat men allemaal gepland heeft voor dit jaar? GeenStijl was bij een eerste campagne-bijeenkomst en tekende de volgende ijzingwekkende plannen op:

Minder grappig is dat diverse sprekers aangaven om vol op het orgel te gaan ten aanzien van kinderen. Er komen lespakketten voor scholen inclusief kant-en-klare anti-Piet spreekbeurten. Er komen strategieën om de Medezeggenschapsraden van scholen te infiltreren. Er komen weerbaarheidstrainingen voor ouders die hun kind aan de Sint-viering willen onttrekken. Debattraining voor anti-zwartepietkinderen, opperde een bezoeker zelfs. De onsmakelijke discussie wordt, kortom, via de kinderen gespeeld.

Daarnaast zal er gewerkt worden met boycots van speelgoedwinkels en andere bedrijven die onze prachtige zwarte piettraditie op één of andere manier ondersteunen. Walgelijk!

Er is inderdaad veel veranderd sinds de Sinterklaasintocht van 2011 toen Quincy Gario al schreeuwend en gillend werd afgevoerd door de politie. Tegenwoordig staat de goedgekapte jongeman aan het hoofd van een geoliede campagneorganisatie die voldoende middelen en tactisch inzicht op zak heeft om in te zetten op het voorgoed verpesten van een kinderfeest en daarbij ook de totale verminking van een mooie en respectvolle Nederlandse traditie.

Dit laat ons, warme voorstanders van het integrale behoud van de sinterklaastraditie, eigenlijk geen keus dan even hard de trom te roeren. Ook wij zullen dit jaar met aanzienlijk méér op de proppen moeten komen dan een Facebook-petitie met twee miljoen likes. En zoals u van ons gewend bent: De Dagelijkse Standaard zal deze acties dan ook ruimhartig ondersteunen. Handen af van het Sinterklaasfeest!

Verder heb ik eigenlijk nog nauwelijks een woord toe te voegen aan de sublieme column van Nanninga. Ik sluit af met één van de fantastische one-liners uit dat stuk, geadresseerd aan de Piet-is-racisme-roepers: “Bouwen wat jullie willen, niet slopen wat wij hebben.” Amen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!