Anti-Zwarte Pietbrigade is er vroeg bij dit jaar

Ja, in februari al. En wees gewaarschuwd: want de Quincy Gario’s komen goed voorbereid en met zwaar geschut in de aanslag.

Een alarmerend bericht van GeenStijl vandaag: de anti-zwarte piet-maffiosi zijn er bijzonder vroeg bij dit jaar en zijn reeds gestart met de voorbereidingen voor de anti-zwarte piet-campagne van 2014. Inderdaad: in februari al. Ze hebben door dat wanneer je maanden aan voorbereidingstijd neemt, je tot veel grootsere dingen in staat bent dan weer je in oktober op haastige wijze een campagne op touw zet.

Vorig jaar bestond de campagne uit trommelen op het Beursplein, en verder nog boze columns van GroenLinks-stemmende grachtengordelbewoners in ’s lands kranten en overige opinie-outlets. Wat men allemaal gepland heeft voor dit jaar? GeenStijl was bij een eerste campagne-bijeenkomst en tekende de volgende ijzingwekkende plannen op:

Minder grappig is dat diverse sprekers aangaven om vol op het orgel te gaan ten aanzien van kinderen. Er komen lespakketten voor scholen inclusief kant-en-klare anti-Piet spreekbeurten. Er komen strategieën om de Medezeggenschapsraden van scholen te infiltreren. Er komen weerbaarheidstrainingen voor ouders die hun kind aan de Sint-viering willen onttrekken. Debattraining voor anti-zwartepietkinderen, opperde een bezoeker zelfs. De onsmakelijke discussie wordt, kortom, via de kinderen gespeeld.

Daarnaast zal er gewerkt worden met boycots van speelgoedwinkels en andere bedrijven die onze prachtige zwarte piettraditie op één of andere manier ondersteunen. Walgelijk!

Er is inderdaad veel veranderd sinds de Sinterklaasintocht van 2011 toen Quincy Gario al schreeuwend en gillend werd afgevoerd door de politie. Tegenwoordig staat de goedgekapte jongeman aan het hoofd van een geoliede campagneorganisatie die voldoende middelen en tactisch inzicht op zak heeft om in te zetten op het voorgoed verpesten van een kinderfeest en daarbij ook de totale verminking van een mooie en respectvolle Nederlandse traditie.

Dit laat ons, warme voorstanders van het integrale behoud van de sinterklaastraditie, eigenlijk geen keus dan even hard de trom te roeren. Ook wij zullen dit jaar met aanzienlijk méér op de proppen moeten komen dan een Facebook-petitie met twee miljoen likes. En zoals u van ons gewend bent: De Dagelijkse Standaard zal deze acties dan ook ruimhartig ondersteunen. Handen af van het Sinterklaasfeest!

Verder heb ik eigenlijk nog nauwelijks een woord toe te voegen aan de sublieme column van Nanninga. Ik sluit af met één van de fantastische one-liners uit dat stuk, geadresseerd aan de Piet-is-racisme-roepers: “Bouwen wat jullie willen, niet slopen wat wij hebben.” Amen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

21 reacties

 1. Altea-Hills

  Op zouten die 1é,2é of van mijn part 3é generatie gelukzoekers.

  Je wilde naar Nederland of een van je voor ouders,en daar is Sint Nicolaas een kinder feest,en als we dat willen vieren,dan heeft de gelukzoeker dat maar te accepteren,en anders opzouten

  Ga protesteren daar waar de oorsprong ligt,en zeg daar maar dat ze hun gezicht niet meer wit mogen schilderen met een feestje.

  Daar heb je recht van spreken,en niet hier in Nederland.

  Hier mag je werken,en dat doen de meesten ook nog eens niet.

   

 2. Rufol

  Als ik me de sinterklaasoptochten uit mijn jeugd goed herinner, was dat pas tegen het einde van het jaar.

  Daarbij hadden de Zwarte Pieten mooie kleurige pakken aan.

  Het zootje ongeregeld op de foto bij dit artikel hebben totaal verkeerde pakken aan en kennelijk is wit niet toegestaan (hoe racistisch).

  Laten ze dat eerst maar eens aanpassen.

  Dan kunnen ze in die kleurige pakken fijn naar daarheen, waar hun roots liggen. 

  Eens zien of dat bevalt. 

 3. Caroline

  Gewoon negéren, of is het negeren?

 4. J.Morika

  Om aannemelijk te maken dat Zwarte Piet een midwinterse opleving van racisme is, zal eerst aannemelijk gemaakt moeten worden dat er de rest van het jaar ook een werkelijk racisme bestaat, want anders kan het begin december ook niet ontwaken. Ik wens de heren veel succes, al vrees ik dat het de performance kunstenaar niet zal gaan lukken. Het is altijd al zo geweest dat er ook kunstenaars bestaan die hun eigen werkelijkheid scheppen en weinig (tot geen) voeling hebben met de maatschappelijke realiteit. Quincy Gario lijkt me ook tot dat type te behoren. Laat hij eerst maar aantonen wat de aard en de waarde van zijn maatschappelijke betrokkenheid is in de rest van het jaar. Was hij geen kunstenaar geweest dan had men hem gewoon “autist” genaamd.

 5. avander

  Als deze nonvaleurs Zwarte Piet eruit willen hebben dan vind ik dat we maar eens moeten ophouden met voor Sinterklaas te spelen voor deze groep idioten. Wat brengen deze 500.000 Medelanders ( minus 500 werkende eronder)  voor ons mee behalve dat eeuwige gezever over vermeend racisme. Als ze zich hier dan zo gediscrimineerd voelen moeten ze eens zo hard gaan werken dat zwarte piet  ook voor hen een eretitel gaat worden. Zolang het gros z’n hand moet ophouden en het verdomd te werken voor hun bestaan horen ze gewoon stil in hun hoek te blijven zitten en dankbaar te zijn voor ons geduld en geld.
  Misschien terug naar de roots en er daar een paradijs van maken. Er is daar meer voor hen te doen dan hier.

 6. Leo KarelJan

  Te vrezen valt dat in 2013 het laatste normale Sinterklaasfeest heeft plaats gevonden.

  De fascistische anti-Pieten zullen massaal steun gaan krijgen van de politiek correcte linkse Gutmenschen.

  DWDD, P en W en andere links-fascistische programma’s en linkse politici zullen zich nu nog veel meer achter deze fascisten gaan opstellen. De meerderheid in NL wil het feest zo laten: maar om de meerderheid heeft het linkse gespuis nog nooit gegeven. En de meerderheid is helaas te soft en te laf om daadwerkelijk met dit gespuis af te rekenen.

 7. staleo

  Een Nederlander is van oorsprong BLANK, dus wat moeten wij nu eigenlijk met allemaal deze door ons verwende kleurlingen?

  Laat iedereen die zich hier niet mee kan verenigen gewoon vertrekken zonder medeneming van ons te goede sociaal stelsel.

   

   

 8. louis-portugal

  Ze hebben niks beters te doen natuurlijk.

  En wij maar sinterklaas spelen.

  Ik ben het eens met enkele reageerders hierboven dat we ermee ophouden moeten.

  Laat ze hun eigen sinterklaas spelen.

 9. Knarsman

  Al deze neppieten moeten wel een enorm minderwaardigheidscomplex hebben. Ze zouden nooit voor Sinterklaas kunnen spelen, tenzij ze zich blank schminken en dan nog zouden ze door de mand vallen. Zelfs ongeschminkt lijken ze in de verste verte niet op Zwarte Piet. Moet wel erg frusterend voor ze zijn. Als trommelende jaloerse onruststokers dan maar….. meer blijft er niet voor ze over.

  Wat zouden ze schrikken als alleen Sinterklaas wordt gevierd, vallen ze ook hiermee naast de pakjesboot!

 10. janzwitser

  Quincy, Quincy toch.
  Het feit, dat jouw over-overgrootouders misschien als slaaf hebben geleden,heeft jouw en je vriendjes in de gelegenheid gesteld om nu een grote bek te kunnen hebben en jemaf te zetten tegen die ‘Witten’.
  Wees blij dat je voorouders geleden hebben, anders zou jij nu lijden in Afrika zonder uitkering.
  (btw. de Afrikanen waren de grootste slavenhandelaren, ga daar eens klagen.
  Dat durf je niet, want je kop vliegt eraf)

 11. DonBasco

  Ik denk dat we er ook maar eens op uit moeten trekken, met rookbommen, en stinkbommen. Zij mogen ons (Sinterklaas) feestje verzieken, dan hebben wij minstens het recht hetzelfde te doen.

  Het wordt er allemaal niet gezelliger op in Nederland, maar dat kan ook niet anders. De grens, hoeveel mensen met een andere cultuur en denkwijze, de heersende cultuur zonder problemen kan opnemen, is al ruimschoots overschreden. Ik ben dan ook bang dat dit nog maar het begin is 🙁

 12. DonBasco

  Weet u, tot een jaar of 15/ 20 geleden had ik helemaal geen hekel aan buitenlanders, en probeerde die mensen b.v. op verjaardagen zelfs te verdedigen.

  Dat is aardig over kan ik u melden.

 13. Herman Moded

  Ach… de anti zwarte piet brigade.

   

   

  Als je het zootje onder de loep neemt, is het schrijnend dat we er zoveel aandacht aan besteden…

  Dichter Kunstenaar Quincy het levende bewijs van de Bell Curve, maar wat te denken van Kno’less Cesare??

  De mislukte voetballer die nu een rapcarriere nastreeft, uiteraard met een strafblad voor Drugsdealen maar een kniesoor die daar over doorgaat…

   

  ‘i’m your mother i’m your daddy i’m that nigger in the ally, i’m your docter when in need… want some coke have some weed, you need me i’m your friend your main boy… thick and thin, oftewel een PUSHERMAN.

   

  Dope niet?

   

  Maar deze kno’less Casare komt dus van Ghana… Ashanti country. Het slavenmakersvolk bij uitstek

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Ashanti_(volk)

   

  Onder achtereenvolgende paramount opperhoofden (“Asantehenes“) nam het koninkrijk deel aan de Afrikaanse slavenhandel. De Ashanti namen mensen uit omringende gebieden gevangen en verkochten hen aan Europese slavenhandelaren. In 1827 verbood de Ashanti confederatie de slavenhandel. De handel stopte in de eerste helft van de 19e eeuw.

   

  Hoe komt het dat deze mislukte voetballer/rapper die zelf vanuit het verleden nogal een zweem van slavenhandel om zich heen heeft hangen, kinderen aan de drugs helpt… ons de les leest over ons slavernijverleden terwijl het vroeger tussen de Nederlanders Engelsen Portugezen Spanjolen en eigenlijk ieder willekeurig schip wat voor de slaven/goud kust aanmeerde een een tweetje was tussen de Ashanti slavenvanger en de slavenvervoerders??

   

  Waarom zoveel van dat soort figuren voor een “rapcarriere” kiezen is trouwens prachtig verwoord in dit stukje van de Vliegende Panters….

   

  http://www.youtube.com/watch?v=7x9a1lrWVkk

   

 14. Micky V.

  Als je hun uitkering stopt hoor je er nooit meer wat van. Die losers. Gelukkig is iedereen dit gezeur weer snel vergeten tegen de tijd dat onze goede sint weer in  land komt want laten we wel wezen, dit protest kan toch niet nog 10 maande duren. Wat een onnozelen.

 15. François

  Heeft iemand deze man gezien in het hyperventilerende publiek op die bijeenkomst, of deze, of deze heren? Die hadden het vast leuk gevonden voor de gelegenheid, want die hebben nog een appeltje te schillen met die witten.

   

  Gezellig ook dat moslimse, Marokkaanse organisaties meedoen. Dat is heel moedig. Maar goed dat de andere aanwezigen niet weten hoe het er in Marokko ook tegenwoordig nog aan toe gaat, in dat land met die interessante oude slavenmarkten waar ook Europese vrouwen en kinderen verhandeld werden die in razzia’s langs de kusten werden buitgemaakt. Die werden als het ware in de zak gestopt en meegenomen. Zoals men vandaag kinderen waarschuwt voor verdachte volwassenen, moest je als kind het op een rennen zetten als je een stel moren op een Marokkaans piratenschip aan de horizon zag opdoemen.

   

  Maar dat is vroeger. Zand erover. Vandaag gaan linkse, moslimse en zwarte organisaties over op het aanpakken van de witte kinderzieltjes via het staatsonderwijs en de media. Nu gaan de zieltjes in de zak. Dat werd hoog tijd want die Nederlandse witten waren de eersten die de Arabieren en bekeerde Afrikanen en poot dwars zetten, met een anti-slavernij wet, al in 1636. Dat hadden ze dan maar niet moeten doen.

   

  We kunnen de zwarthaters tegemoetkomen door de zwartepieten maskers op te zetten van Kok, Den Uyl, Wallage, Duivendak, Rosemoller, Van Es, Danen, Gario, Dijsselbloem, Jole, Van Nieuwkerk, Witteman, Melkert en al die andere uitbuiters. Dan gaan we ook dit standbeeld naast het slavernijmonument zetten. Iddeetje?

 16. Witte de With

  Het volgende mailtje heb ik vanmorgen naar mevrouw Burke van de PvdA Amsterdam gezonden. Haar reactie was: “bedankt”.

  “Geweldig”, dat afzetten tegen een Nederlandse traditie.
  Je komt erbij, krijgt kansen waar mensen elders op de wereld alleen maar van kunnen dromen en mag ook nog eens op kosten van de belastingbetalers (voor het overgrote deel autochtonen) politicus worden.
  Overigens is het vanzelfsprekend dat iedereen in dit land gelijke kansen krijgt, ongeacht afkomst, zo hoort het en daar hebben vele generaties Nederlanders hard voor gevochten, maar dit terzijde.
  Problemen met betrekking tot de vele tienermoeders en criminaliteit (weer de belastingbetaler) en de onderdrukking van veel moslimvrouwen, benoem je niet, maar Zwarte Piet, dat is een item.
  Daar betaalt de belastingbetaler jou voor!
  Nogmaals, “geweldig”!
  Op naar de 0 zetels.

 17. Knarsman

  Wat een ongure koppen trouwens, maar dit nog terzijde.

 18. cmsuijkerbuijk

  De kruik gaat zo lang te water tot ‘ie barst. En barsten doet ‘ie eerstdaags. Lét maar op!

 19. JC

  Bedoelen ze niet dat Nederland moet ophouden om voor Sinterklaas te spelen, onder het mom van multi-culti en nog meer van dergelijke flauwekul? De Nederlanders zijn immers bijna slaaf door dat feestje.

 20. cmsuijkerbuijk

  “Gewoon negéren, of is het negeren?”

  Aje je hen negéért, kun je ze niet négeren. Als je hen négert, kun je ze niet negéren. En omdat ze er zelf wel voor gaan zorgen, dat we ze niet kunnen negéren, moeten we ze maar gaan négeren. En flink ook!

 21. V.K.

  -Gelukkig zijn er nog scholen waar kant en klare spreekbeurten worden geweigerd cq standaard met een onvoldoende wordt gewaardeerd.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.