Uitkomst loting EK-voorronden

Geen categoriefeb 23 2014, 15:00
Tegen de Turken en de Tsjechen
In 2016 wordt in Frankrijk het Europees Kampioenschap voetbal gespeeld. Als gastland is Frankrijk automatisch geplaatst. De UEFA heeft Nederland als één van de negen groepshoofden aangewezen bij de loting voor het EK-kwalificatietoernooi. Met Oranje zijn ook titelhouder Spanje, Duitsland, Italië, Engeland, Portugal, Griekenland, Rusland en Bosnië-Herzegovina in pot 1 geplaatst.
Nieuwkomer Gibraltar zal om politieke redenen niet tegen Spanje kunnen loten. Hetzelfde geldt voor Azerbeidzjan en Armenië. Verder waren er geen beperkingen aan de loting. De eerste twee landen van de negen poules plaatsen zich voor het eindtoernooi in 2016, evenals de beste nummer 3. De andere acht nummers 3 strijden in een play-off in november 2015 om de resterende vier startbewijzen. De EK-kwalificatiewedstrijden zullen tussen september 2014 en oktober 2015 plaatsvinden. Voor de eerste keer zal daarvoor een zogenoemde ’Week of Football’ worden gehanteerd. Daarin zullen de EK-kwalificatieduels meer verspreid worden vastgesteld, van donderdag tot en met dinsdag.
Vanmiddag was in Nice de loting. Oranje is ingedeeld in poule A met Turkije en Tsjechië en verder met Kazachstan, IJsland en Letland.
De uitslag van de hele loting kunt u hier volgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten