EU miljarden voor Oekraïne

Geen categoriefeb 23 2014, 13:00
Rehn speelt voor Sinterklaas
Met uw belastinggeld wel te verstaan. De Financial Times meldde vanmorgen dat de EU van zins is om de Oekraïne miljarden te geven en op termijn het lidmaatschap van de EU:

"Europe’s top finance officer Olli Rehn said the EU is prepared to offer a financial aid package worth billions of euros to Ukraine and extend the longer-term prospect of EU membership to help stabilise the country at a historic moment."

Zo, zo, de machtshonger van de EU mag wat kosten. Volgens Rehn had 'Europa' niet alleen het recht, maar ook de plicht om snel te handelen. Het gaat daarbij niet om honderden miljoenen, maar vele miljarden, zei de eurocommissaris er nog bij. Het geld denkt hij te halen van het EC budget en bij de EU lidstaten. Voor de vorm zal ook het IMF bij de zaak betrokken worden.
Logische vraag is: waarom? Waarom zou de EU, dat zelf vele lidstaten kent, die op de rand van een faillissement bungelen of al failliet zijn, zich bemoeien met dit door-en-door corrupte land, dat alleen maar schulden heeft en een hoge werkloosheid kent?
Het antwoord is even voorspelbaar als ontluisterend: de EU bobo's zijn totaal verblind door machtshonger. Er is geen enkele rationele grond om dit land bij de EU te trekken. Sterker, de EU zou er beter aan doen zich te concentreren op haar eigen problemen. Wéér een goede reden om uit dit imperialistische en megalomane instituut te stappen. De verkiezingen op 22 mei worden steeds belangrijker.
Rusland heeft nog niet officieel gereageerd, al verklaarde de Russische minister van Financiën, Anton Siluanov, tijdens een voorbereidende G20-meeting in Sydney, dat 'there was a broad agreement that the best approach for Ukraine was to implement reforms'. Dat betekent meestal: of u maar even wilt betalen. Maar het zou mij verbazen als Poetin zonder slag of stoot Oekraïne laat gaan. Dat deed hij in 2008 ook niet in Georgië. Siluanov heeft al laten weten dat Rusland voorlopig afziet van het opkopen van Oekraïnse staatsobligaties.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten