Gezonde jonge giraffe gedood door Deense dierentuin

Geen categoriefeb 09 2014, 21:00
Vreemd.

Het is Deense activisten niet gelukt het leven te redden van de 18 maanden oude giraffe Marius. Het dier is zondagochtend gedood in de dierentuin van Kopenhagen, berichtte de BBC.

Volgens de Dierentuin bestond het gevaar dat er inteelt zou voorkomen, wat natuurlijk niet goed is voor de populatie van giraffen in Europas dierentuinen. Daarom zou men hem aan hebben geboden aan andere dierentuinen, maar die wilden hem niet hebben.
Nou ja...

Het Noord-Hollandse dierenpark Landgoed Hoenderdaell wilde de Deense giraffe Marius graag in het park hebben om hem zo te redden van de dood. Maar de dierentuin in Kopenhagen heeft het aanbod afgewezen.

De reden? Hoenderdaell is geen onderdeel van het Europese fokprogramma voor giraffen. Dat is niet zo raar, aangezien de dierentuin nog geen giraffes hééft. Dat was dus alles behalve een sterk excuus. Ook was er een Britse dierentuin die Marius graag wilde adopteren, maar ook daar gingen de Denen niet op in.
In plaats daarvan werd de compleet gezonde Marius gedood en in stukken gehakt, waarna de leeuwen in Kopenhagen een heerlijk stukje giraffe te eten kregen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten