Leestips! De zaterdagbijlage van 15 februari 2014

Geen categoriefeb 15 2014, 10:00
Op zaterdagen zal de redactie van DDSFI proberen u wekelijks een portie leesvoer voor het weekend mee te geven: tien artikelen die wij gaande de week selecteren uit de vloed van stukken over 'de toestand in de wereld': onze Zaterdagbijlage. Soms zullen dit artikelen zijn over zaken die niet aan bod zijn gekomen, andere vertegenwoordigen een visie die niet de onze is, maar desalniettemin van belang om kennis van te nemen en weer andere zijn bedoeld als 'kennisoverdracht'.
We geven de titel (wat direct ook de link is), en daaronder een korte beschrijving waar het artikel over gaat.
DFT column van het duo Vermeend en Van der Ploeg van vorige week zaterdag, waarin gepleit wordt voor meer banen, want er dreigt een dramatisch verlies aan banen in Nederland.
In dit artikel betogen Christopher Hughes en Edward Hadas, dat de huidige maatregelen die de overheden nemen op bezuinigings- en monetair gebied de inkomensongelijkheid vergroten en de middenklasse doet krimpen.
Noorwegen op 1 (voor de vijfde keer op rij); Zwitserland op 2 en Canada op 3. Het eerste €-zone land staat op 8: Finland, net vóór Nederland.
Christopher Booker legt uit hoe de Eerste Wereldoorlog de basis legde voor de huidige EU.
Professor Hans-Werner Sinn legt uit waarom het OMT programma van Draghi onwettig is en dat de enige reden dat het Bundesverfassungsgericht aan het Europese Hof vraagt voor een beoordeling, is gelegen in een poging de omvang te beperken en het in overeenstemming te brengen met EU-wetgeving (zodat er geen Verdragswijziging nodig is).
De analyse van financieel journalist Ambrose Evans-Pritchard over het OMT van de ECB.
En om de verwarring helemaal compleet te maken nog een opiniestuk van de Spiegel redactie over dit onderwerp.
Bundel opiniestukken over het al dan niet aanblijven van Groot-Brittannië in de Europese Unie.
Paper met een pleidooi voor Europese federatie op initiatief van de 6 oorspronkelijke oprichters van de Unie (Duitsland, Frankrijk, Nederland, Spanje, Italië en België), dit keer aangevuld met Polen. Tja.
Pdf van ECB over geld, inflatie, kredietverlening, rol bankwezen, de hele mikmak.
Klik hier voor een overzicht van mijn columns en volg mij hier op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten