Nederlandse jihadist pleegt misdaden tegen de menselijkheid

Geen categoriefeb 13 2014, 15:14
Khalid K. poseert onder andere met een afgesneden hoofd.
Midden-Oosten journalist en kenner Harold Doornbos bericht op zijn weblog dat de Nederlandse jihadist Khalid K. zich in Syrië te buiten gaat aan allerlei soorten misdaden (tegen de menselijkheid). Hij schrijft:

Een man die op twitter beweert dat hij de uit Almere afkomstige jihadist Khalid K. is, heeft een week geleden een foto gepost van zichzelf terwijl hij het afgesneden en bebloede hoofd omhoog houdt van een onbekende man.

Later in dit stuk ziet u die foto. Mensen die niet tegen zulke beelden kunnen wordt geadviseerd hier op te houden met lezen. Of in ieder geval een hand over de plek van de foto te houden.
We weten dat er een Khalid K. meevecht in Syrië doordat de NOS eerder aandacht aan hem besteedde. Deze man is een oude bekende van justitie: hij werd er in 2011 van verdacht betrokken te zijn bij terrorisme. Hoewel hij twee weken vastzat liet de rechter hem gaan: er zou niet genoeg bewijs tegen hem zijn geweest.
Na zijn vrijlating bewees K. onmiddellijk dat de verdenkingen tegen hem wel degelijk klopten. Hij vertrok namelijk meteen naar Syrië, waar hij zich aansloot bij ISIS.
De man die nu actief is op Twitter, en daar allerlei foto's van zichzelf publiceert, zegt dus dat hij Khalid K. is. Hoewel het nog niet 100 procent zeker is dat hij deze man écht is, heb ik geen reden om aan te nemen dat we te maken hebben met een trollende wannabe.
Op één van de foto's poseert hij naast het lijk van een dode man. Niet duidelijk is hoe die precies om het leven is gekomen, maar ik betwijfel ten zeerste dat het gebeurt is bij normale, militaire gevechten. Hij lijkt namelijk geen wapen te hebben, en ook al niet gekleed te zijn als een strijder. De gruwelijkste foto, waaruit je kunt concluderen dat Khalid K. zich schuldig maakt aan misdaden tegen de menselijkheid, is deze (de waarschuwing eerder in dit stuk is bedoeld voor deze foto):
Gezellig. Een Nederlandse extremist hakt de hoofden van andersdenkenden af en poseert daar gezellig mee. En dan maar vrolijk twitteren dat hij het zo geweldig naar zijn zin heeft in Syrië. 
De PVV heeft inmiddels Kamervragen ingediend over deze materie:

Vragen van het lid Van Klaveren (PVV) aan de minister van Veiligheid en Justitie over een islamitische terrorist die poseert met afgehakt hoofd.

1.) Bent u bekend met het bericht 'Foto. Jihadist Khalid uit Almere poseert met hoofd'(*)?

2.) In hoeverre deelt u de totale afschuw van de PVV over de moordlustige foto van de islamitische terrorist? 

3.) Op welke manier is de getoonde terrorist in het vizier van de Nederlandse autoriteiten?

4.) Hoe kan het dat deze terrorist zich in Nederland bevond zonder dat hij is opgepakt, gezien het feit dat zijn verblijfsvergunning is ingetrokken?

5.) Begrijpt u inmiddels de meerwaarde van administratieve detentie in de strijd tegen het islamitisch terrorisme?

(*) http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/02/foto_jihadist_khaled_uit_almer.html

Ik kan niet wachten tot Opstelten deze vragen beantwoordt. Hij moet zich hier namelijk voor verantwoorden; Khalid K. had nooit naar Syrië kunnen afreizen. Het is aan de minister om uit te leggen hoe dat heeft kunnen gebeuren, zeker ook omdat de staat extremisten die naar Syrië willen afreizen in de gaten houdt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten