Spanje verlaagt belastingen

Geen categoriefeb 26 2014, 11:00
Die U betaalt
Tjonge zeg, premier Rajoy van Spanje wil de inkomstenbelasting in Spanje verlagen. Fantastisch nieuws voor de Spanjaarden natuurlijk. Zou Rutte hier ook moeten doen. Maar wie betaalt de rekening van de Spaanse belastingverlaging? U, de Nederlandse, Duitse, Oostenrijkse en Finse belastingbetaler, want de Spanjolen hebben geen geld en liggen aan het ESM-infuus.
Wat is de Europese Unie toch mooi. Een perfecte welvaarts- en geld herverdelings machine. Noord-Europese belastingbetalers als pinautomaat voor fiësta vierende Zuid-Europeanen, wie had dat gedacht 64 jaar geleden, toen de basis werd gelegd voor deze Schulden Unie.
De Telegraaf: De belasting gaat omlaag voor zo'n 12 miljoen werknemers met lage en middeninkomens, terwijl er tot een jaarsalaris van 12.000 euro helemaal geen belasting hoeft te worden betaald. Die grens is ruim twee keer hoger dan de maximale vrijstelling die nu geldt. Volgens Rajoy wordt het tijd om de Spaanse bevolking te ontzien:

"Nu de opofferingen die zijn gemaakt hun vruchten afwerpen wordt het tijd om iets terug te geven.''

Hilarisch. De opofferingen zijn betaald door ons, evenals de riante salarissen van de Spaanse voetballers. Spanje kampt nog altijd met een torenhoge werkloosheid, met ruim een kwart van de beroepsbevolking zonder betaalde baan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten